Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)KUZEY IRAK ŞEHİDİNİN SON GÖRÜNTÜLERİ, YÜREKLERİ DAĞLADI
 
IRAK’ın kuzeyinde Kalyano Dağı üs bölgesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği füze saldırısında şehit olan Konyalı Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın’ın (23), şehit olmadan 45 gün önce mevzide çektiği video ortaya çıktı. Şehit Akın’ın videoda “Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan” demesi yürekleri dağladı. Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında 11 Haziran’da Kuzey Irak’ta Kalyano Dağı Bölgesi’nde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen füze saldırısı sonucu ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın ağır yaralandı. Hakkari’de hastaneye kaldırılan Akın, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Vatani görevinin ardından 2020 yılında sözleşmeli er olan şehit Akın’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Konya Şehitliği’ne defnedildi.
‘ÖLÜRSEK CENNET BİZİM, KALIRSAK VATAN’
Şehit Muhammed Ali Akın’ın, şehit olmadan 45 gün önce çekip yakınlarına gönderdiği video ortaya çıktı. Videoda silah arkadaşlarıyla birlikte 4 gündür dağda olduklarını belirten Şehit Akın, “Devremle beraber dağda 4’üncü günümüz. Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan. Yağmurda biraz ıslandık. Moraller bozuk, ama iyiyiz. Kendinize iyi bakın” dediği görüntüler yürekleri dağladı.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Şehidin cep telefonuyla çektiği görüntüler ve konuşması 

Haber: Yasin UYSAL KONYA DHA

========================================================

2)KAVGADA DESTEK VERMEYE GELMEYEN KUZENLERE SİLAHLI SALDIRI: 4 YARALI
 
ADANA’da Oktay ve Süleyman Özbayhan kardeşler, beraberlerinde babaları Hasan Özbayhan ile kısü süre önce husumetlileriyle kavga ettikleri sırada kendilerine destek vermemekle suçladıkları kuzenlerinin evini bastı. Eve av tüfeği ve tabancayla ateş açan baba ve iki oğlu, 4 akrabasını yaraladı. Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Yunusoğlu Mahallesi’nde saat 16.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Oktay ve Süleyman Özbayhan kardeşler, geçen hafta aynı mahallede oturan husumetlileriyle kavga etti. Özbayhan kardeşler, yaşanan kavganın ardından kuzenleri Erdal ve İbrahim Özbayhan’ın kendilerine destek vermediğini öne sürerek tartışma yaşadı. Akraba iki aile arasında bu olaydan dolayı gerginlik yaşanırken Özbayhan kardeşler, bugün babaları Hasan Özbayhan’ı da yanlarına alarak tüfek ve tabancayla bugün İbrahim Özbayhan’ın evini bastı. Taraflar arasında yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından Hasan, Süleyman ve Oktay Özbayhan yanındaki silahlarla ateş açtı. Kurşunların hedefi olan Ayşegül, Erdal, İbrahim ve Yasemin Özbayhan yaralandı. Şüpheliler ise olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine yerine eve çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar  İbrahim ve Ayşe Özbayhan kardeşler ile kuzenleri Erdal ve Yasemin Özbayhan Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mahalleyi ablukaya alan polis ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Kısa süre sonra saklandıkları evde yakalanan baba Hasan ve oğlu Süleyman Özbayhan, gözaltına alındı. Diğer şüpheli Oktay Özbayhan’ı yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Olay yerindeki polislerin inceleme yapması
– Boş kovanlardan görüntü
– Olay yerinden genel ve detaylar

Reklam Alanı

HABER:Can ÇELİK-Kamera:ADANA,(DHA)

========================================================

3)ESKİŞEHİR’DE SAĞANAK, SOKAKLARI GÖLE ÇEVİRDİ
 
ESKİŞEHİR’de etkili olan sağanak yağmur, cadde ve sokakları göle çevirirken, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Çok sayıda araç yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı.

Eskişehir’de hava sıcaklığı 25 dereceye düşerken, aralıkla hafif şekilde süren yağmur akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Cadde ve sokaklar yoğun yağış sonrasında göle dönerken, şiddetli yağış günlük yaşamı adeta felç etti. Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi’nde yollar yoğun su birikintileriyle doldu. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, çok sayıda araç da yolda kaldı. Eskişehir Şehir Hastanesi’nin karşısındaki açık otoparkta ise 3 araç çamura saplandı. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar da kovalarla su boşalttı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri kentin bir çok noktasında etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yaşanan su baskınlarını engellemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Çevre yolunda tıkanan trafik
-Suyun içinden geçen araçlar
-Suda mahsur kalan araçlar
-Çamura saplanan araçlar
-Su basan ev ve işyerleri
-Vatandaşların suyu boşaltmaları
-Sokaklara gelen selin cep telefonu ile çekilen görüntüsü
-Yolda mahsur kalan ve içerisine su dolan aracın cep telefonu ile çekilen görüntüsü
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU / ESKİŞEHİR-DHA

========================================================

4)MEYER – LANDRUT: BU ÜLKE YAHUDİLERE GÜVENLİ SIĞINAK SAĞLADI
 
İZMİR’de çeşitli temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “İkinci Dünya Savaşı döneminde Almanya’da 6 milyondan fazla Yahudi’nin öldürüldüğü dönemde bu ülke onlara güvenli bir sığınak sağladı. Çok sayıda mülteciye kucak açtı” dedi. İzmir temasları kapsamında, AB Bilgi Merkezleri koordinatörleriyle toplantıya katılan Meyer – Landrut, son olarak Hevra Synagogu’nda Yahudi Mirasının Korunması projesinin açılış konferansına katıldı. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer -Landrut, “İzmir gerçekten çok güzel bir coğrafi konumda yer alıyor. Bunun yanı sıra geçmişte ve şu an büyük bir çeşitliliği barındırıyor. Seferad Yahudilerinin İspanya’dan Anadolu’ya göç etmeleri mümkün oldu çünkü o dönemdeki Osmanlı sultanları kucak açtı. Ayrıca İstanbul’dan sonra Türkiye’de en büyük Musevi cemaatini barındıran ikinci ülke konumunda. İkinci Dünya Savaşı döneminde Almanya’da 6 milyondan fazla Yahudi’nin öldürüldüğü dönemde bu ülke onlara güvenli bir sığınak sağladı. Çok sayıda mülteciye kucak açtı” ifadelerini kullandı.
‘BU BİNALAR DAHA GÖRÜNÜR OLMALI’
Cami ve sinagogların gölgede kalmaması gerektiğini ifade eden Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer -Landrut, “Hoşgörü kültünün yayılması konusunda STK’lar büyük rol oynuyor. Ortak kültür mirasın, ortak anlayışın geliştirilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. İzmir’in herhalde en eski yerleşim yerlerinden birisindeyiz. Mahallede başka sinagoglar ve camiler var. Yüzlerce yıl boyunca Müslümanların ve Musevilerin hoş görülü bir ortamda birlikte yaşadığının göstergesi ama bu binalar gölgede kalmamalı daha görünür olmalı” dedi.
‘HEDEFİMİZ, 2023 YILINDA DAİMİ LİSTEYE GİRMEK’
Proje ile birlikte İzmir’in Yahudi mirasının, dünyanın diğer kentleri ve Yahudi mahalleleri ile olan ilişkilerini güçlendirecek yeni bir platform kurulacak olmasının önemli olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Avrupa Birliği Komisyonu tarafından finanse edilen bu proje kapsamında, 17’inci yüzyılda yapılmış Hevra ve Foresteros Sinagoglarının restorasyon projeleri hazırlanacak, koruma ve restorasyon uygulamaları gerçekleştirilecek. Sefarad Yahudilerinin değerleri ve Kemeraltı’nın kültürel mirasını, bir bütün olarak korumaya, büyük önem atfediyoruz. İzmir’in kalbi Kemeraltı bölgesini, baştan sonra restore edeceğimizin sözünü vermiştim. Gururla söylemeliyim ki, paydaşlarımız ile yürüttüğümüz çalışmalarımızı hızlandırıp Kemeraltı’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine girmesini başardık. Şimdi nihai hedefimiz; 2023 yılında, daimi listeye girmek” dedi.
‘PROJE KEMERALTI’NA İVME KAZANDIRACAK’
İzmir’i, köklü Sefarad mirasının yaşandığı en önemli şehirlerden biri olarak tanıtma hedefinde olduklarını dile getiren Soyer, projenin Kemeraltı’na çok büyük bir ivme kazandıracağını söyledi. Soyer, “Sefarad Yahudilerinin yüzyıllar önce gerçekleştirdikleri yolculuktan ilhamla, Sinagoglar ve hahamlık için farklı işlevler belirledik. Amacımız, İzmir’in Yahudi mirasını keşfetmek isteyen herkesin bölgeyi bir bütün olarak deneyimlemesini sağlamak” dedi.
‘KONAK’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİ EŞSİZDİR’
Projenin açılışına katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da “Sinagoglarımızın dünya üzerinde bir benzeri yok. Konak’tan başka yerde sırt sırta vermiş 4 sinagogu göremezsiniz. Saymakla bitiremeyeceğimiz nice eserlere sahibiz. Konak’ın tarihi ve kültürel zenginliği eşsizdir. Tarihi yapıları ayağa kaldırmak için çok önemli adımlar atıyoruz. Ana hedefimiz turizm ve inanç turizminde yol almak” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Nikolaus Meyer 
– Landrut konuşması
-Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşması
-Konak Belediye Başkanı Abdül Batur konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Eda Ebru NANECİ – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

========================================================

5)İNŞAATTAN ATILAN MOLOZ ÇUVALI ÜZERİNE DÜŞEN İŞÇİ, AĞIR YARALANDI
 
SAMSUN’da 8 katlı inşaatın 4’üncü katından atılan içi moloz dolu çuvalın üzerine düştüğü işçilerden Yaşar B. (55), ağır yaralandı. Olay, dün Atakum ilçesi Alaçam Caddesi üzerinde bulunan bir inşaatta meydana geldi. 8 katlı inşaatın 4’üncü katında bulunan işçiler, moloz dolu çuvalı aşağı attı. Çuval, inşaat önünde bulunan işçilerden Yaşar B.’nin üzerine düştü. Yaşar B.’nin yaralandığını görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Gelen sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan Yaşar B., özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan işçinin, hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. 

Görüntü Dökümü:
————————-
-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL / SAMSUN, (DHA) 

========================================================
6)AĞILDA TOPRAK KAYDI, 58 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÖLDÜ
 
NEVŞEHİR’in Ürgüp ilçesinde, ağılda toprak kayması sonucu göçük altında kalan 58 küçükbaş hayvan öldü.

Olay, Ürgüp ilçesi Bahçeli Köyü yakınlarındaki Poyraz mevkisinde meydana geldi. 264 küçükbaş hayvanın bulunduğu ağılda toprak kayması yaşandı. Toprak altında kalan 58 küçükbaş hayvan öldü. Besici Serkan Varol ve köylülerin yardımıyla toprak altından çıkarılan hayvanlar, traktörlerle boş araziye götürülerek, iş makinesi yardımıyla gömüldü. Besici Varol, meydana gelen göçükte yaklaşık 100 bin liralık maddi kaybının olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Traktörlerde ölen koyunlardan genel ve detay görüntü
-Olay yerinden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER-NEVŞEHİR-DHA

========================================================

7)DENİZLİ’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ŞÜPHELİLERİNDEN 4’Ü TUTUKLANDI
 
DENİZLİ’de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda bir otel odasında çikolata kutusunda poşetler içerisine gizlenmiş toplam 380 gram uyuşturucu madde metafetamin ile yakalanan 2 kişi ile evlerindeki seraya dönüştürülmüş odada yetiştirdikleri 46 kök hintkeneviri ile yakalanan 3 kişi gözaltına alındı. Ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik geçen 19 Haziran’da operasyon düzenledi. Operasyonda bir otelde kalan 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldığı odada yapılan aramada çikolata kutusu içine gizlenmiş 8 adet küçük poşet halinde toplam 380 gram uyuşturucu metafetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüphelinin ifadesinden yola çıkan polis, aynı gün bir eve düzenlediği operasyonda da seraya dönüştürüldüğü belirlenen odada saksılarda yetiştirilen 46 kök hintkeneviri ele geçirdi. Evde 3 şüpheli gözaltına alındı. Her iki operasyonda gözaltına alınan toplam 5 şüpheli polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Polis kamerasında görüntü
-Polislerin arama yapmasından görüntü
-Çikolata kutusu içinde bulunan uyuşturucudan
-Seraya çevrilen odada sıksalar içindeki hintkenevirlerinden görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!