Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

BODRUM TÜRKBÜKÜ’NDEKİ GEMİNİN MAKİNE DAİRESİNDE YANGIN: 3 KİŞİ KURTARILDI 

Bodrum Türkbükü’nde demirli vaziyette bulunan İngiliz bayraklı teknenin makine dairesinde yangın çıktı. yangından etkilenen 3 kişi, kıyı emniyeti tarafından kurtarıldı. 
Türkbükü’nde demirli vaziyetteyken makine dairesinde yangın çıkan 28.5 metre boyundaki İngiliz bayraklı teknede bulunan 3 kişi KIYEM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu tarafından tahliye edildi ve teknedeki yangın tamamen söndürüldü. Ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

Görüntü dökümü
—————————
-Yanan tekne
-Söndürme çalışmasından genel ve detaylar 

BODRUM- DHA 

=============================

Reklam Alanı

BARAKADA TARTIŞTIĞI 3 ARKADAŞINI TABANCA İLE VURARAK ÖLDÜRDÜ

SAMSUN’un Bafra ilçesinde baraj kıyısında bir barakada arkadaşlar arasında çıkan silahlı kavgada Oğuz Bircan tabanca ile ateş ettiği Orhan Yüksel, Mustafa Önbaş ve İsmail Varol’u öldürdü. Şüpheli olay yerinde gözaltına alındı. 
Olay, saat 04.30 sıralarında Bafra ilçesi Kolay Mahallesi’nde bulunan Derbent Barajı’nda meydana geldi. Barajın kenarında bir barakada vakit geçiren Orhan Yüksel, Mustafa Önbaş, İsmail Varol ve Oğuz Bircan arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında iddiaya göre Bircan, belinden çıkardığı tabanca ile Yüksel, Önbaş ve Varol’a ateş açtı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşların ihbarı ile olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri 3 kişiniin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde bulunan Oğuz Bircan ise silahıyla birlikte gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Olay yeri detayları
Detaylar

Haber: Ayhan AYDEMİR – Kamera: Oğuzhan UYSAL SAMSUN-DHA

=============

İZMİR’DE SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ 

İZMİR’in Menemen ilçesinde, iki grup arasında çıkan kavgada Mehmet Arpak (44) ile Salih Kılıç (48) tabancayla vurularak öldürüldü. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. 

Menemen ilçesine bağlı Mermerli Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle iki grup arasında tartışma çıktı. Gerginliğin artmasıyla tartışma silahlı kavgaya döndü. Taraflar birbirine tabanca ile ateş açarken, Mehmet Arpak ve Salih Kılıç vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Yaralılardan Arpak ambulans ile Menemen Devlet Hastanesi’ne, Salih Kılıç ise Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanelerde tedaviye alınan Arpak ve Kılıç yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arpak ve Kılıç’ın cenazeleri, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, cinayet şüphelilerini yakalamak için çalışmasını sürdürüyor. 
Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. 

Görüntü dökümü
—————————
-Hastaneden görüntü
Haber – Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) 

============================================ 

‘GECEKONDU TELEFERİK’LER 10 YILDA 18 CAN ALDI
 
DOĞU Karadeniz’de yük taşımada kullanılan, bölgede ‘varangel’ olarak bilinen ilkel teleferiklerin sayısı, her geçen gün artıyor. Çelik tel ve motor aksamdan oluşan, vadilerin arasına hiçbir mühendislik hesabı olmadan gelişigüzel kurulan teleferikler, ölümlü ve yaralamalı kazalara davetiye çıkarıyor. Bölgede son 10 yılda 18 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı teleferiklerin standarda kavuşturulması isteniyor. Rize Makine Mühendisleri Odası Başkanı Metin Bıçakçı, “Malzemeleri temin edenler, proje olmadan, mühendise ihtiyaç duymadan teleferiklerini gerek duydukları yere yapıyorlar; bu çok tehlikeli” dedi.

Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun’da mayıs ayında başlayan yaş çay hasadı sürüyor. Bölgenin dik ve engebeli yapısı nedeniyle bölge halkı, hasat ettikleri çayları bölgede ‘varangel’ olarak bilinen ve sayıları her geçen gün artan ilkel teleferiklerle taşıyor. Çelik tel ve motor aksamdan oluşan, vadilerin arasına mühendislik hesabı olmadan gelişigüzel kurulan teleferikler, ölümlü ve yaralamalı kazalara davetiye çıkarıyor. Bölgede son 10 yılda 18 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı teleferiklerin standardının belirlenmesi isteniyor. Sayıları 15 bini aşan teleferiklerin bazıları ise insan taşımada kullanılıyor.

‘BİLİMSEL DAYANAĞI YOK’
Rize Makine Mühendisleri Odası Başkanı Metin Bıçakçı, çayın yoğun olduğu Doğu Karadeniz’de 15 bine yakın ilkel teleferik olduğunu belirterek, “Bölgenin coğrafyasının engebeli olması dolayısıyla çok dik yamaçlardaki bahçelerden çaylar bu teleferikler vasıtasıyla araba yoluna çıkarılıyor. Teleferik için gerekli malzemeleri temin eden vatandaşlar herhangi bir proje olmadan, mühendise ihtiyaç duymadan teleferiklerini gerek duydukları yere yapıyorlar. Makarasından sırma teli, çekme teli, kullanılan motorun gücüne varıncaya kadar hepsinin bilimsel dayanağı olması ve doğru hesaplanması gerekirken vatandaşlar kendi planlarına göre teleferikleri bahçelerine kuruyor” dedi.

‘KAZALARIN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ’
Çay ve odun taşımak için yapılan teleferiklere bazen bölge halkının da binerek, tehlikeye davetiye çıkardığını söyleyen Bıçakçı, şunları söyledi: 

“Son 13 yılda teleferiğin neden olduğu ölüm sayısı 18, yüzlerce yaralanma var. Teleferiğin habersiz çalıştırılması, elektrik çarpması, teleferik platformundan yük düşmesi ve hareket halindeki teleferiğe el sıkışması ya da elbise takılması nedeniyle yaşanan kazalarda can kayıpları oldu. Ufak tedbirlerle bu yaralanmaların ve ölümlerin önüne geçebiliriz. Bu teleferiklerin belli standartlar içinde olması için çalışma yapılması gerekiyor. Teleferiğin kapalı kabini olsun, çocukların ya da başka birinin rahatlıkla ulaşabileceği bir yerde olmasın. Motorun hareketli kısımlarının koruyucularla donatılsın, elektrik kabloları kapatılsın, topraklama yapılsın. Yükleme ve boşaltma alanlarında kaza olmaması için gerekli önlemler alınsın.”

‘TELEFERİK BİZİM ELİMİZ, KOLUMUZ’
Bahçesine kurduğu teleferik mekanizması ile çaylarını taşıyan Tahir Baş, “Teleferik Rizeli için olmazsa olmaz. Bu bizim elimiz kolumuz, yoksa bu engebeli arazilerde o kadar çayı yol kenarına nasıl çıkarırız?” dedi.

Bahçe işleri için teleferiği kullanan Muammer Kalın da “Teleferik bizim için yol anlamına gelir. Bu olmazsa bütün yük bizim sırtımızdan geçecek; çayımızı, gübremizi, odunumuzu teleferiğe yükleyerek yola çıkarıyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————–
-Teleferik detayları
-Teleferikle çay taşınması
-Değişik mekanizmalı teleferikler
-Teleferik motorunun kullanımı
-Teleferiğe binen vatandaşlar
– Rize Makine Mühendisleri Odası Başkanı Metin Bıçakçı röportaj
-Vatandaş röportajları
-Muhabir anonsları (ARZU ERBAŞ)
HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:EMİRHAN PEHLİVAN RİZE-DHA

===================================

KIZILIRMAK DELTASI’NDA 26 İSTİLACI TÜR KEŞFEDİLDİ
 
SAMSUN’daki 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası’nda 26 istilacı ve yabancı tür keşfedildi. Bu türler arasında özellikle İsrail sazanının deltanın büyük çoğunluğuna yayıldığı tespit edildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Delta için kesinlikle risk var. Ön incelememizde İsrail sazanının deltanın hemen hemen her yere yayıldığını ve etkin bir şekilde var olan diğer türleri baskı altına aldığını gördük” dedi.
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından, Samsun’un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçelerinin sınırlarında yer alan 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası için, Avrupa Birliği desteği ile ‘Karadeniz Delta Koruma Alanlarında İklim Değişikliği Etkilerinin Değerlendirilmesi için İstilacı ve Yabancı Türler Gözlem ve İletişim Ağının Geliştirilmesi’ projesi hazırlandı. Bu kapsamda Türkiye, Gürcistan, Yunanistan, Ukrayna ve Romanya’da bulunan delta koruma alanları inceleniyor. 2 yıl sürecek proje ile delta koruma alanlarında bulunan istilacı ve yabancı türlerin tespit edilmesi ve bu türlerin iklim koşulları altındaki tepkileri değerlendirilecek. Projede Kızılırmak Deltası’nda 26 istilacı ve yabancı tür keşfedildi. Bu türler arasında özellikle İsrail sazanının deltanın büyük çoğunluğuna yayıldığını tespit edildi.

‘HABİTATTAKİ DEĞİŞİMİ GÖSTERİYOR’
KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz, Kızılırmak Deltası’nda acı, tatlı ve deniz suyu olmak üzere 3 alanda 26 tür tespit ettiklerini söyledi. Bu türlerin varlığını inceleyeceklerini ifade eden Doç. Dr. Erüz, “Kızılırmak Deltası’nda İsrail sazanı olarak bilinen istilacı bir tür zaten mevcut. Ön incelememizde İsrail sazanının deltanın hemen hemen her yere yayıldığını ve etkin bir şekilde deltada var olan diğer türleri baskı altına aldığını gördük. Bu durumla ilgili şu an Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de bir proje ortaya koydu. Bizimle eş zamanlı olarak İsrail sazanının baskı altına alınması için proje yürütülecek. Bu konu çok yönlü çalışılması gereken bir konu çünkü fiziksel koşullar, kimyasal koşullar ve biyolojik koşullar habitattaki değişimi gösteriyor. Eğer bu değişimi kontrol altına alırsak sürdürülebilir kılıyoruz. Kontrol altına alamazsak bir canlı diğer canlıyı baskı altına alıyor” diye konuştu.

‘ÖNLEM ALINARAK RİSK AZALTILABİLİR’
İstilacı türler arasında özellikler İsrail sazanının çok yaygın olduğunu söyleyen Doç. Dr. Erüz, “Delta için risk kesinlikle var. Yabancı ve istilacı türler arasında bakıldığı zaman özellikle İsrail sazanı çok ciddi bir baskı oluşturuyor. İsrail sazanı yaklaşık 30 yıldır Anadolu’daki birçok akarsuya bir şekilde girmiş. İlk olarak balık çeşidini arttırmak için girdiği söyleniyor. İlk gözlemlerimizde atılan balıkçı ağlarında bazılarında yarısında İsrail sazanı çıkarken bazılarının tamamında İsrail sazanı çıktı. Bu türün nasıl bir yıkım yapacağı da şu an için bilinmiyor ama bir an önce tedbir alınması gerekiyor. Risk var ama önlem alınarak bu risk azaltılabilir” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Denizden detaylar
-Araştırma esnasında gemiden görüntüler
-Doç. Dr. Coşkun Erüz röportaj
-Genel detay
Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) –

========

GİRESUN’DA ‘SAAT KULESİ’ TARTIŞMASI

GİRESUN’da daha önce yaptırılan 2 saat kulesi kaldırıldı, yerlerine yeni bir saat kulesi ile Milli Mücadele Kahramanı ‘Osman Ağa ve uşakları’ heykeli konuldu. Ancak yeni saat kulesi şekli ve yeri tartışma konusu oldu. Kimileri kuleyi beğenmedi, kimileri ise yerinin yanlış seçildiğini belirtti. Kuleyi beğenenler ise fındık ve kiraz figürü eklenmesini istedi.
Giresun’da eski Belediye Başkanı Kerim Aksu döneminde 2011 yılında liman kavşağı kent girişine, 2015 yılında ise Keşap durağına 2 adet saat kulesi yaptırıldı. Kuleler göreve gelen Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından 2 yıl arayla kaldırıldı. 2019 yılında ilk kaldırılan Keşap durağındaki saat kulesinin yerine Bulancak durağındaki Milli Mücadele Kahramanı ‘Osman Ağa ve uşakları’ heykeli taşınarak konuldu.
İKİNCİ SAAT KULESİ DE KALDIRILDI
Şehrin giriş noktasında liman kavşağında 2 ay önce başlatılan meydan düzenlemesi kapsamında ikinci saat kulesi de kaldırıldı. Bu alan araç trafiğine açılırken, yaklaşık 50 metre mesafede yaya kaldırımı üzerine fındık figürünün yer aldığı yeşil tonlara hakim yeni bir saat kulesi konuldu. Ancak yeni kule görüntüsü ve yeri ile tartışma konusu oldu. Kimileri kuleyi beğenmedi, kimileri ise yerinin yanlış seçildiğini belirtti. Kuleyi beğenenler ise fındık ve kiraz figürü eklenmesini istedi.
‘KENARDA KALDI’
Giresunlu Bekir Bayram, “Saat kuleleri genellikle şehirlerle bütünleşen bir yapı. Birçok şehrimizde var ama daha çok şehrin meydanlarında oluyor. Giresun’u simgeleyen motifler var güzel olmuş ama biraz kenarda kalmış. Daha görünen bir yerde olması gerekiyordu. Tarihi özellik de taşımıyor” dedi.
Abdullah Türkeri ise “Yeni saat kulesinin yapılması iyi ama fazla kenarda kaldı. Çotanak tepede olmalıydı. Bu haliyle olmaz. Yanına bir de mescit olsa daha iyiydi” diye konuştu.
‘BUNDA FINDIK VE KİRAZ YOK’
Hasan Koçoğlu da “Giresun’a ufak da olsa bir hizmet. Birini söktüler birini yaptılar. Keşap durağı mevkiindeki daha iyiydi. Onu getirseler buraya daha iyiydi. Daha güzel ve güzideydi. Bunda fındık var kiraz yok” ifadesini kullandı.
Saat kulesinin tasarım olarak güzel olduğunu anlatan Fatmagül Şirin “Ama kiraz konulmamış. Şehrin girişinde olsa daha iyiydi. Burada biraz kıyıda kalmış. Orta yerlerde olsa daha dikkat çekerdi” dedi.
ŞENLİKOĞLU: VATANDAŞLARIN GÖRÜŞÜNÜ ALDIK
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, bir şehre vizyon kazandırmanın çok önemli olduğunu söyledi. Şenlikoğlu, “Şehrimizin kimliğinde çok önemli bir yer tutan ve hayata geçirdiğimiz şehir girişi ve meydan düzenlemesi kapsamında saat kulemizin açılışını yaptık. Saat kulesi şehrimize ve bu meydana güzel bir estetik kazandıracak. Türk tarihimizin izlerini taşıyan saat kulemizi vatandaşların da görüşünü alarak yaptık. Her şeyin en iyisine layık olan Giresun’umuza hizmet etmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımız vatandaşlarımızın daha iyi bir Giresun’da yaşayabilmesi içindir” dedi. 
Giresun eski Belediye Başkanı Kerim Aksu ise tartışmaları kendisinin de izlediğini belirterek değerlendirme yapmayacağını söyledi.  

Görüntü dökümü
————————-
Saat kule detayları
Eski kule saat detayları
Heykel detayları
Vatandaşlarla röp.
Detaylar
Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU GİRESUN-DHA

===================================

ŞÜPHELİLER 15 KİLOMETRELİK KOVALAMACAYLA YAKALANDI; MAHALLELİ POLİSİ ALKIŞLADI
 
BURSA’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan otomobil sürücüsü Şaban Ü.(34) ve arkadaşı B.D. 15 kilometrelik kovalamacanın ardından yakalandı. Otomobilde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken cezaevinden izinli çıktığı tespit edilen Şaban Ü. ile yanında bulunan arkadaşı gözaltına alındı. Mahalleli, şüphelileleri gözaltına alan polisleri alkışladı. Polis ekipleri de vatandaşa sirenle karşılık verdi.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede denetim yapan motorize yunus timleri, mahallede sık sık tur attığı tespit edilen Şaban Ü. yönetimindeki 16 BD 660 plakalı otomobili şüphe üzerine durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücü, otomobildeki arkadaşı ile birlikte kaçmaya başladı. Otomobili durdurmak için kovalamaya başlayan ekipler, bölgeye takviye istedi. Kaçmaya devam eden sürücü, 11 Eylül Bulvarı’nda araç trafiği nedeniyle ara sokaklarda izini kaybettirmeye çalıştı. Desteğe gelen polis ekipleri, bölgeyi ablukaya alarak giriş çıkışları kapattı. Namık Kemal Mahallesi’nde ara sokaklarda bir süre daha kaçışını sürdüren sürücü, motorize yunus timleri tarafından kapatılan Eğri Sokak’ta sıkıştırıldı. Bu sefer de, otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya çalışan Şaban Ü. ile B.D. yakalandı.
POLİSTEN ALKIŞA SİREN
Otomobilde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, yapılan kontrollerde Şaban Ü.’nün cezaevinden izinli çıktığı tespit edildi. Şüphelilerin gözaltına alındığı sırada mahalleli ekipleri alkışlayarak tezahüratta bulundu. Vatandaşın alkışlarına motorize yunus timleri de siren çalarak karşılık verdi.
1653 TL CEZA
Gözaltına alınan Şaban Ü.’ye makas atmaktan bin 339 lira, ‘dur’ ihtarına uymamak suçundan 314 lira olmak üzere toplam bin 653 TL ceza kesildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
——————————
-Şüphelilerin üst aramasının yapılması
-Şüphelilerin polis aracına götürülmesi
-Mahallelinin polis ekiplerini alkışlaması
-Şüphelilerin otomobili detay 
-Motorize yunus timleri detay
-Olay yeri detay
Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

============================================ 

SAROS KÖRFEZİ’NDE YAKALANAN DEV KILIÇ BALIĞI İLGİ ODAĞI OLDU

ÇANAKKALE’de, Saros Körfezi’ndeki Gökçeada açıklarında avlanan ve Edirne’nin Keşan ilçesinde bir balık restoranı tarafından satın alınarak bahçesinde sergilenen yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 90 kilo ağırlığındaki kılıç balığı, görenlerin ilgi odağı oldu.

Gökçeada açıklarında balıkçılar tarafından avlanan yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 90 kilo ağırlığındaki kılıç balığı, Keşan’daki bir balık restoranına satıldı. Restoran işletmecisi, kılıç balığını bahçeye koyarak sergiledi. Dev kılıç balığını görenler şaşkınlık yaşarken, bazıları balıkla hatıra fotoğrafı çekildi.
Restoranın şef aşçısı Şükrü Kuyumcu, dev kılıç balığının büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kılıç balığımız Gökçeada’dan geldi. Oldukça lezzetli ve sulu bir balık. Müşterilerimize ızgarasını tavsiye ediyoruz. Balıklarımız Saros’dan geliyor. Buranın balıkları daha lezzetli. Şuan çeşit bol. İnşallah böyle de devam ederö dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Masada sergilenen dev kılıç balığı
-Balığı 4 kişinin taşıması
-Balıktan genel ve detay gör.
-Çevresinde toplananlar ve fotoğraf çekilenler
-Şef aşçı Şükrü Kuyumcu röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

=====================  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!