Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İZMİT’TE, TEM OTOYOLU’NDA 24 ARAÇ ÇARPIŞTI: 21 YARALI (2)
 
İZMİT’te TEM Otoyolu’nda 24 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada 21 kişi yaralanırken, yolun İstanbul istikameti ulaşıma kapandı, uzun araç kuyrukları oluştu. 
Kaza, saat 04.45 sıralarında, TEM Otoyolu Şirintepe viyadüğünde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan bir TIR yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildi. Arkadan gelen yolcu otobüsü, TIR, tanker ve otomobillerin bulunduğu 24 araç art arda birbirine çarptı. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 21 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İzmit ve Derince’de bulunan hastanelere kaldırıldı. 
TEM Otoyolu savaş alanına dönerken, TIR’larda yüklü tuğla ve malzemeler yola döküldü. TEM Otoyolu İstanbul istikametinin ulaşıma kapanması üzerine yolda kalan yolcular belediye otobüsleriyle alınarak otogara götürüldü. Kazaya karışan sürücüler, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda duramayarak önlerinde bulunan araçlara çarptıklarını belirtti. 
Yolun İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ve Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açmak için çabalarken, bölgeye çekici istendi. Yola dökülen malzemelerin de kaldırılması için çalışma başlatıldı. Yolda çalışmalar devam ediyor. 

(GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİYLE)

HABER: Alişan KOYUNCU/İZMİT (Kocaeli), (DHA) – 

==================================================

2) BURSA’DA 5 KATLI APARTMANDA YANGIN
 
BURSA’da 5 katlı bir apartmanın terasında yangın çıktı. Mahallede paniğe neden olan yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, saat 23.30 sıralarında İnegöl ilçesi, Hamidiye Mahallesi, Barış Sokak’ta bulunan 5 katlı bir apartmanın en üst katında ortak kullanılan terasta henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Yangını fark eden mahalle halkı bir yandan apartmanda oturan komşularını uyararak apartmanı tahliye ederken diğer yandan da durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlerin çevrede bulunan diğer binalara sıçramaması için yoğun çaba sarf ederken vatandaşlar çalışmaları korku dolu gözlerle izledi. Polis ekipleri sokak üzerinde toplanan vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı. Yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasının ardından çevre binalara sıçramadan kontrol atlına alınarak söndürüldü. Olayda can kaybı yaşanmazken, apartmanın teras ve çatısında hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedenini belirlemek için itfaiye ekiplerince çalışma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Teras katında çıkan yangın detay
-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi
-Sokak üzerinde toplanan vatandaşlar detay
-Polis ekiplerinin vatandaşları uyarması
-Olay yeri detay

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

==================================================

3) 9 GÜNDÜR KAYIPTI, AĞACA ASILI OLARAK ÖLÜ BULUNDU

ADIYAMAN’da, 9 gündür kayıp olarak aranan Ali E. (21), boş arazide ağaca asılı halde ölü bulundu.
Yaylakonak beldesinde yaşayan Ali E., 21 Mayıs’ta ayrıldığı evine bir daha dönmedi. Yakınları ulaşamayınca kayıp başvurusu yaptığı Ali  E.’nin bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri, belde ve çevresinde arama çalışması başlattı. İz takip köpeklerinin de kullanıldığı aramalar sürerken, dün gece beldeye 7 kilometre uzaklıktaki kırsal alanda çobanlar ağaca asılı bir kişiyi görünce durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrolde asılı halde bulunan kişinin 9 gündür kayıp olarak aranan Ali E. olduğu tespit edildi. Olay yerinde yapılan inceleme sonrası Ali E.’nin cansız bedeni otopsi için morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri
-AFAD ekipleri çalışması
-Cenaze aracı
-Cenazenin götürülmesi
-Genel ve detay görüntü

Haber: Mahir ALAN-Kamera- ADIYAMAN-DHA

==================================================

4) SKUT MANAVGAT İSTASYONU KURULDU
 
SUDA Arama Kurtarma Derneği (SKUT) Manavgat istasyonu kuruldu. Manavgat’ın Side Mahallesi’nde kurulan istasyonda arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra sualtı temizlik faaliyetleri de yapılacak.
Yaklaşık 1 yıl önce Antalya’da kurulan SKUT, Manavgat’ta istasyon kurdu. Dalış okulu sahibi ve dalış eğitmeni Şahin Gerçek’in sorumlusu olduğu Manavgat istasyonu ilk etapta 9 kişilik ekiple hizmet verecek. Manavgat ekibine derneğin çalışma faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere Manavgat istasyonuna gelen SKUT Antalya eğitmeni Mustafa Bilyaz, ekip üyelerine SKUT formalarını da dağıttı.
KAŞ’TAN ALANYA’YA KADAR ETKİN VE HIZLI MÜDAHALE
SKUT Antalya olarak halihazırda 40 üyeye sahip olduklarını belirten SKUT Antalya eğitmeni Mustafa Bilyaz, “Antalya’nın en uzak iki noktası olan Kaş’tan Alanya’ya kadar olan bölgede daha hızlı, daha etkili müdahale edebilmek için istasyon kurmaya karar verdik. Antalya bölgesinde kurulmuş olan ekibimizin sayısını biraz daha artırmak ve Manavgat’ta bir temsilciliğimizi oluşturmak için buradayız. Artık birlikte çalışacağız omuz ve destek vereceğiz birbirimize” diye konuştu.
‘ÜYELERİMİZİN HEPSİ PROFESYONEL DALGIÇ’
SKUT Manavgat istasyonu üyelerinin tamamının kendi mesleklerinde uzman ve profesyonel dalgıç olduğunu belirten istasyon sorumlusu Şahin Gerçek, “Allah nasip ederse bu yıl ve bundan sonraki yıllarda burada arama kurtarma faaliyetleri içerisinde olacağız. Bununla alakalı merkez istasyonumuz Antalya olup verilen talimatlar doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi. Gerçek, gelecek günlerde hazırlayacakları projelerle kadrolarını artırmayı ve güçlendirmeyi amaçladıklarını da söyledi.
SUALTI TEMİZLİK FAALİYETLERİ DE YAPILACAK
SKUT ailesi olarak sadece arama kurtarma faaliyetleri değil farklı aktivitelerde düzenleyeceklerini vurgulayan SKUT Manavgat İstasyon sorumlusu Şahin Gerçek, “Faaliyetlerimizin bir diğer etabı da su altındaki güzel varlıklara ve doğaya sahip çıkmak. Atalarımızın bize tertemiz bıraktığı masmavi denizlerimizi yine yeni nesillere aynı şekilde temiz ve güzel bir şekilde bırakmamız için bizim ve herkesin yapması gereken, bizim de önlemlerin alınması için çaba sarf etmemiz gerektiğine inanıyorum. Su altı tabiatı ve yaşayan canlıların yaşamlarına ve tabiat dokusuna sahip çıkmamız gerekiyor. Bu da bizim işimizin diğer bir parçası” diye konuştu.
KADINLARDAN KADINLARA DAVET
Manavgat istasyonunun 2 kadın üyesinden dalgıç Havva Gökdoğan, ekibe katılmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirtirken, “Bütün bayanlarımızın da arama kurtarma ekibimizde etkin bir şekilde faaliyette bulunmasını tavsiye ediyorum. Biz şu anda 2 bayanız ve bizim gibi birçok bayana da ihtiyacımız var. Biz de bu işi yapabiliriz bu yüzden bütün bayanlarımızı da ekibimize davet ediyoruz” dedi.
Profesyonel hemşire Betül Aytekin de halk arasında ‘vurgun yemek’ tabiri kullanılan dekompresyon ile ilgili, “Almamız gereken en önemli tedbir, su altından çıkardığımız dalgıca oksijen tedavisi uygulamak ve koma durumuna sokarak en yakın basınç odası merkezine sevk etmektir” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– SKUT Manavgat ekibi Side sahili görüntüleri
– SKUT Manavgat İstasyon sorumlusu Şahin Gerçek konuşması
– SKUT Antalya eğitmeni Mustafa Bilyaz konuşması
– SKUT Manavgat istasyon ekibi Havva Gökdoğan konuşması

HABER-KAMERA: Ömer KARÇA/ MANAVGAT,(Antalya)(DHA)

=======================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!