Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SİVAS’TA KUVVETLİ RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU

SİVAS’ta aniden etkili olan kuvvetli rüzgar, çatıların uçmasına neden oldu.
Kent merkezinde öğlenden sonra başlayan kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz  etkiledi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle kent merkezinde bazı binalarda hasar oluştu. Tuzlugöl Mahallesi Plevne Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir apartmanın rüzgardan çatısı uçtu. Çatıdaki saclar sokak üzerine savruldu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekipler sokak üzerinde önlem alarak yaya ve araç trafiğine kapattı. Ekipler ayrıca sık sık vatandaşları sokaktan geçmelerini yönünde uyardı. Yeni Mahalle Menderes Caddesi üzerinde de 3 katlı bir evin çatısındaki sac kaplama da rüzgar nedeniyle savruldu. Çatının uçma anı cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Görüntü Dökümü:
-Rüzgarın uçurduğu çatılar
-Önlem alan polis ekripleri
-Çatının uçma anı görnütüleri
-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) 

========

Reklam Alanı

ARZU’YU ÖLDÜRDÜĞÜ 42 GÜN SONRA ORTAYA ÇIKAN SANIK: SİLAH YANLIŞLIKLA PATLADI
 
SAMSUN’da, kayıp Arzu Aygün’ü (36) tabancayla vurarak öldürdüğü, 42 gün sonra ortaya çıkan ve sevgilisi olduğu öne sürülen Muharrem Coşkun (38), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada hakim karşısına çıkarıldı. Coşkun, savunmasında, emniyetteki ifadesini değiştirip, “Cinayeti planlayarak işlemedim. Tartıştık ve yanlışlıkla silah patladı” dedi.

Atakum ilçesinde, geçen yıl 17 Aralık’ta evden çıkan, 2 çocuk annesi Arzu Aygün, bir daha dönmedi. Aygün’ün yakınları, Denizevleri Polis Merkezi’ne giderek, kayıp başvurusunda bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Büro Amirliği ekipleri, Aygün’ü bulmak için çalışma başlattı. Polis, Aygün ile sevgili oldukları öne sürülen Muharrem Coşkun da dahil 5 kişinin ifadesine başvurdu. İfadesi sonrası serbest bırakılan Coşkun, şüphe üzerine 28 Ocak’ta yeniden gözaltına alındığı emniyetteki çapraz sorgusunda, Aygün’ü tabanca ile vurarak öldürdüğünü ve cesedinin Terme ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi’nde olduğunu itiraf etti. Ekipler, bölgede Aygün’ün cansız bedenine ulaştı. Muharrem Coşkun, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’, ‘hırsızlık’ ve ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istediği Muharrem Coşkun, ilk kez 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmaya Arzu Aygün’ün babası Seyfullah Aygün, annesi Semine Aygün ile çocukları ve kadın platformu üyeleri de katıldı. Duruşmada savunma yapan Coşkun, emniyetteki ifadesini değiştirerek, “Cinayeti planlayarak işlemedim. Tartıştık ve ben silahı çektim, yanlışlıkla silah patladı” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Muharrem Coşkun’un tutukluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 17 Haziran’a erteledi

‘BELGELER CİNAYETİN TASARLANDIĞININ DELİLİ’

Duruşma sonrası açıklama yapan Arzu Aygün’ün ailesinin avukatı Özlem Sezgin Azal, “Zaten 2 kez ifadesi alınmıştı ve samimi açıklamaları vardı fakat bu duruşmada beyanını değiştirdi. Yaptığı savunmaya ve beyanına kesinlikle katılmıyoruz. Cinayetin planlanmadan yapıldığını söyledi; ancak dosya içindeki bütün belgeler ve deliller, bu cinayetin tasarlanarak ve planlanarak olduğunun da delilidir. Duruşma ertelendi. Arzu ve adalet için burada olacağız. Duruşmada yanlışlıkla öldürdüğünü, o gün para nedeniyle tartıştıklarını anlattı. Ayrıca bunu bir namus meselesine çevirmeye çalışıyor. Buna kesinlikle katılmıyoruz. Zaten bütün konuşmaları ve mesajları incelediğimizde olayın para mevzusu olduğu ortadadır. ‘Cinayeti planlayarak işlemedim, tartıştık ve ben silahı çektim, yanlışlıkla silah patladı’ diyor ama her şey ortada” dedi.

Arzu Aygün’ün babası Seyfullah Aygün ise Muharrem Coşkun’un en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Av. Özlem Sezgin Azal röportaj
-Seyfullah Aygün (Arzu Aygün’ün babası) röportaj
-Detaylar

Haber-Kamera:Hakan AKGÜN, Oğuzhan UYSAL, Zeynep Irmak ÖCAL/SAMSUN, (DHA)

============================================

KALEDE GEZERKEN UÇURUMA DÜŞEN RECEP, KURTARILDI

TRABZON’un Sürmene ilçesinde gezindiği kaleden dengesini kaybedip, 80 metre yükseklikten düştüğü uçurumda mahsur kalan Recep Aydın (17), arama kurtarma ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı. Kolunda ve bacağında kırık tespit edilen Aydın, hastaneye kaldırıldı.

Olay saat 14.30 sıralarında ilçeye bağlı Orta Mahalle’deki tarihi Sürmene Kalesi’nde meydana geldi. Kale bölgesinde gezintiye çıkan Recep Aydın, ayağının kayması sonucu dengesini kaybedince, 80 metre yükseklikten çalılıklarla kaplı uçurma düştü. Sarp ve dik arazide çalı ve ağaçlara çarparak durabilen Aydın’ın yardım çığlıklarını duyan çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vererek yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye AKUT, UMKE, Sürmene Arama Kurtarma (SÜRAK), itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Gelen ekipler halat yardımıyla güçlükle indikleri alanda mahsur kalan Aydın’ı, kurtarmak için çalışma başlattı. Zamanla yarışan ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu Aydın, konulduğu sedyeyle yola kadar taşındı.  Burada bekletilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu Aydın, ambulansla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan, kolunda ve bacağında kırık olduğu tespit edilen Aydın’ın bilincinin yerinde olduğu, genel sağlık durumunun da iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Drone görüntüsü
-Ekiplerin kurtama çalışması
-SÜRAK ekibi şefi konuşma
-Aydın’ın ambulansla konulması
-Detaylar

HABER KAMERA: Salim SARIKOÇ/SÜRMENE (Trabzon),(DHA)-

========

BURSA’DA ‘SOKAK SANATÇILARI FESTİVALİ’ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI

BURSA Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen ‘Sokak Sanatçıları Festivali’, renkli görüntülerin ortaya çıktığı kortej yürüyüşüyle başladı. Bir araya gelen onlarca sokak müzisyeni, çaldıkları şarkılarla eğlenceli anlar yaşattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen ‘Sokak Sanatçıları Festivali’, kortej yürüyüşüyle başladı. Geçimini kentin farklı cadde ile sokaklarında çalarak sağlayan sokak müzisyenleri, 3 gün sürecek etkinlikte bir araya geldi. Festivalin açılışı, sokak müzisyenlerinin dinletisinin yanı sıra palyaço, jonglör ve pandomim gösterileri ile renklendi. Festival kapsamında sanatçılar, 3 gün boyunca Gölyazı Ağlayan Çınar’da, Nilüfer Müzik Parkı’nda, Gemlik Sahil Park yanında, Osmangazi Metro İstasyonu’nda, Mudanya Mütareke Evi önünde, Kestel Belediye binası önünde, Gürsu Belediye binası önünde, Kültürpark havuz kenarında ve Kent Müzesi önünde performanslarını sergileyecek. Festival, 3 Haziran saat 18.00’de, Açık Hava Tiyatrosu’nda, dünyaca ünlü panflüt sanatçısı Constantin Moscovici’nin final konseri ile sona erecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, “‘Kültür ve sanat herkes için her yerde’ sloganıyla Bursalıları sanatla buluşturmaya devam ediyoruz. Pandemi nedeniyle geçirilen zor günlerin etkisini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Festivalimiz için salgın şartlarını göz önünde bulundurarak gerekli bütün önlemleri aldık. Yerel ve uluslararası birçok müzisyenin kendi kültürünü sokaklara yansıtacağı festivalde, Türk halk müziğinden yabancı pop parçalara kadar birçok farklı tarzda müzik yer alacak. ‘Kültür ve sanat herkes için her yerde’ diyor ve herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sokak festivalinden detaylar
-Kortejden detaylar
-Müzisyenlerin şarkı söylemesi
-Sihirbazlık gösterileri
-Genel detaylar

Haber: Muammer İRTEM – Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

===========================

YAVRU KEDİ, KENDİSİNİ KURTARMAK İÇİN AĞACA TIRMANAN İTFAİYECİYİ GÖRÜNCE AŞAĞI ATLADI  
 
KARABÜK’te ağaçta mahsur kalan yavru kedi, kendisini kurtarmak için tırmanan itfaiye erini görünce aşağı atladı.

Yenişehir Çamkent ormanında sahibinin elinden kaçan yavru kedi, ağaca tırmandı. ‘Zuzu’ isimli kedisini ağaçtan indirmeyi başaramayan sahibi, itfaiyeden yardım istedi. Gelen itfaiye aracı bölgeye giremeyince bir itfaiye eri ağaca tırmandı. Yaklaşık 6 metre yüksekliğe tırmanan itfaiyecinin yakalamak istediği kedi, aşağı atladı. Sağlık durumu iyi olan kedi, sahibine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
İtfaiyecinin ağaca tırmanması
Sahibinin kucağında görüntüsü
HABER: Yasin ALDEMİRKARABÜK, (DHA)

=============================

5 MİLYON KAPASİTELİ İPSALA SU ÜRÜNLERİ İSTASYONU’NDA BALIK SAĞIMI
 
EDİRNE’de, kısa süre önce Devlet Su İşleri (DSİ) 11’inci Bölge Müdürlüğü’nden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne devredilen, 5 milyon yavru balık kapasiteli İpsala Su Ürünleri İstasyonu’nda balık sağımı yapıldı. 

31 toprak havuz ve 10 beton havuzda üretimin yapıldığı İpsala Su Ürünleri İstasyonu’nda balık sağımı gerçekleştirildi. Trakya ve Marmara’daki iç sulara salınmak üzere 190 anaç balıkla yavru balık üretiminin yapıldığı tesisteki balık sağım töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, hem sportif hem ticari balıkçılığa önemli katkı sağlandığını belirtti. Canalp, “Sportif balıkçılıktan daha öte ticari balıkçılığa önemli katkı yapılıyor. Belli büyüklükteki göl ve barajlara bu balıkları saldığımızda, belli zaman aralıklarında yapılan küçük çaplı balıkçılıkla belli bir protein ihtiyacını karşılayacak gıda olarak pazarda yerini alabiliyor. Bu tesis sadece Edirne’nin iç sularına değil aynı zamanda bölgesel olarak bütün Trakya’ya hizmet edecek bir tesistir. İhtiyaç duyulan gölet ve barajlara, derelere balık takviyesi yapmak suretiyle ekolojik hayatın sürdürülebildiğine de katkı sağlamış olacağız” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt da balıklandırma çalışmalarıyla sazan popülasyonunun devamlılığını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Tesisimizde tam üretim kapasitesinde yılda 5 milyon adet/yıl yavru balık üretimi yapılabilmektedir. Üretimi yapılan yavru balıklar mevcut yetiştirme havuzlarında beslenerek 2-3 aylık periyotta, 4-6 santim boya getirilmekte ve bundan sonra da Trakya’daki ihtiyaç duyulması halinde Marmara Bölgesi’ndeki göletlere ve iç sulara balıklandırma çalışmaları kapsamında sevkiyatı yapılacaktır. Balıklandırma çalışmaları ile sazan popülasyonunun devamlılığını sağlamak, amatör balıkçılığı geliştirmek, göletlerdeki balık popülasyonun korunması ve gelecek nesillere bırakılabilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Görüntü Dökümü

————————-

– Valinin tesise gelmesi

– Valinin tesisi incelemesi

– Valinin bilgi alması

– Balık üretilen laboratuarda inceleme

– Balık sağımı yapılması

– Tesisten genel görüntü

– Yavru balıkların havuza bırakılması

– Valinin konuşması                    

– Tesisten detaylar

Haber – Kamera: Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

==========

KEYKUBADİYE SARAYI’NDA KAZILAR BU HAFTA BAŞLAYACAK

KAYSERİ’deki Keykubadiye Sarayı’nda, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte kazı çalışmaları bu hafta başlayacak. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş, “2021 yılından itibaren bakanlığımızın da katkıları ile kazı çalışmalarımız 12 ay sürecek. Biz büyük bir ihtimalle bu çalışmaların 4 ayını kazı yaparak geçireceğiz” dedi.

Selçuklu Sultanı 1’inci Alaeddin Keykubad tarafından 1220’li yıllarda Kayseri’de yaptırılan ve Anadolu’yu istila eden Moğollar tarafından yıkılan Keykubadiye Sarayı’nın mimari yapısını gün yüzüne çıkarılması için 2015’te kazı çalışması başlatıldı. Geçen yıl pandemi nedeniyle yeterli çalışmanın yapılamadığı bölgede, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte kazılar yeniden başlayacak.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş, “2014 yılında kazı alanında sondaj çalışması yaptık. Sondaj çalışması sırasında bulunan saray ve diğer tonozlu yapının çevresini açtık. Elde ettiğimiz verilerin bir kısmını restore edip müzeye teslim ettik. Diğer küçük parçalar ise depomuzda duruyor.  2019 yılında yaptığı çalışmalarda kazı yönümüzü kuzeye doğru genişlettik. Geçtiğimiz yıl ise pandemi şartları nedeniyle yeterli şekilde çalışmalarımızı sürdüremedik. 2021 yılından itibaren bakanlığımızın da katkılarıyla kazı çalışmalarımız 12 ay sürecek. Biz büyük bir ihtimalle bu çalışmaların 4 ayını kazı yaparak geçireceğiz. Geri kalan zaman içinde ise çıkan buluntuları envanterleme yapacağız” diye konuştu.

‘SULTAN ALAEDDİN’İN ZEHİRLENEREK, VEFAT ETTİĞİ YER’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ise, “Konum itibariyle devrin en önemli yapılarından olan Keykubadiye Sarayı, güzel bir noktada konumlandırılmıştır. Moğolların tahribatından birçok yapı toprak altında kaldı. Mevcutta kazı alanı içinde 2 yapının kalıntıları bulunuyordu. Onun dışından kalan diğer yapılar ise toprak altında idi. Burada 2015 yılından itibaren kazı çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl çalışmalarımız 12 ay şeklinde sürdürülecek. Burası devrin çok önemli saraylarından biri olmasının yanında Sultan Alaeddin’in de zehirlenerek vefat ettiği yerdir. 2 gün cenazesi Keykubadiye Sarayı’nda bekletilen Sultan Alaeddin’in naaşı defnedilmek üzere Konya’ya gönderildi. Kazı çalışmaları 30 bin metrekarelik alanda sürdürülüyor. Bu çalışma alanının daha büyük olduğunu biliyoruz ancak, bu kazı sürecinde büyüyecek. Kazı çalışmalarının ise uzun yıllar sürmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

– Keykubadiye saray kazı alanından genel ve detay görüntü

– Kazı başkanı Prof.Dr Ali Baş açıklama

– İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun açıklama

– Diğer görüntüler

Süre :05.52 Boyut  656 MB 

Haber: Olcay DÜZGÜN – Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!