Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BALIKÇILAR VE ESNAF MÜSİLAJDAN DERTLİ
 
BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde balık avlayarak geçimini sağlayan küçük tekne sahipleri ve balıkçı esnafı, müsilajdan dolayı zor günler geçiriyor.
Bandırma Körfezi’ni ve limanı dolduran müsilajın etkisi, 2 gündür sürüyor. Balıkçı esnafı Ali Çakıroğlu, satışlarda yüzde 50 oranında bir düşüş yaşandığı belirterek “Müsilaj satışlarımızı aşağı yukarı yüzde 50 oranında etkiledi. Dün akşam Prof. Dr. Mustafa Sarı katıldığı bir programda ‘balık bulursanız yiyin’ dedi. Bizler de vatandaşlarımızı balık yemeye davet ediyoruz. Müsilaj her sene olan bir şeydi ama bir ayda kayboluyordu bu yıl uzun sürüdü. Balıklarda bir şey yok, güvenerek satıyoruz” dedi.  
‘AĞI DENİZDEN ALAMIYORUZ’
20 yıldan bu yana dalgıçlık ve balıkçılık yapan Özcan Çelik, müsilajın teknelere verdiği zararı ve balık avına etkilerini anlattı. Çelik, “Bazı tekneler su soğutmalı müsilaj boruları tıkıyor. Ben aynı zamanda dalgıçlık yapıyorum 17-18 metre derinliklerden müsilaj akın akın geliyor. Şu an üst tabaka ısındı ama aşağıda serin su var bu da 7 metrelerde falan. 7 metreye gelen salya suların ısınmasıyla birlikte kendini hemen yukarıya atıyor. Bunun çürümesiyle birlikte deniz suyu kapkara bir hale geliyor. Denizdeki oksijen azalmakta. Bir ağla 1-2 kasa balık alırken şimdi ağları salya kapladığı için 1-2 kilo balık dahi alamıyoruz. Müsilaj nedeniyle denizden ağı almak da çok zor. Eskiden 100 kilo olarak çektiğimiz ağın ağırlığı 500-1000 kilo oluyor. Bu yüzden şu an paydos durumundayız. 14 Nisan’dan bu yana iki defa ağ atabildim. Ağı, salyadan dolayı denizden alamıyoruz ” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Çarşamba günü limanı kaplayan müsilaj
-Perşembe günü limanda kalan müsilaj
-Balıkçı Özcan Çelik konuşması
-Balık tezgahı
-Balıkçı Esnaf Ali Çakıroğlu Konuşması

Haber-Kamera: Tufan DALGIÇ/ BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA)

============================================

EĞİRDİR’DE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
 
ISPARTA’nın Eğirdir ilçesinde 150 personelin katılımıyla TAMP Isparta tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği ormanlık alanda çıkıp hastaneye sıçrayan yangına müdahale edilirken, hastanede mahsur kalan 6 hasta da itfaiye aracı ve halatla çatıdan iniş yapan görevli tarafından kurtarıldı.
Isparta AFAD İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Afet Müdahale Planı (TAMP Isparta) tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında senaryo gereği Eğirdi ilçesine bağlı Akpınar köyü yol güzergahında piknik ateşi nedeniyle ormanlık alanda çıkıp, Eğirdir Eski Kemik Hastalıkları Hastanesi’ni tehdit ederek büyüyen yangına müdahale edildi. Yaklaşık 150 personelin katıldığı tatbikatta; Orman Bölge Müdürlüğü ve Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangını söndürme çalışmaları yürütürken, UMKE ve Eğirdir Devlet Hastanesi sağlık ekipleriyle AFAD ekipleri ise hastanede yatarak tedavi görev 6 hastayı tahliye için harekete geçti. İl jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de çevrede güvenlik önlemi aldığı tatbikatta hastalar itfaiye merdiveni ve halatla çatıdan inen AFAD görevlisi tarafından kurtarıldı.
Kaymakam Adem Çelik, 2021 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edildiğini hatırlatarak, “İnşallah bunların gerçeğini görmeyiz. Ama böyle eğitim faaliyetlerine de muhakkak ihtiyacımız var. Ben bütün arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum ve afetsiz bir yıl diliyorum herkese. Müdahale yerindeydi, zamanlama ve planlama çok yerindeydi. Güzel bir senaryo üzerinde çalışmışlar arkadaşlar, Eğirdir ilçesinde olabileceğine, gerçeğine en yakın bir tatbikattı” diye konuştu.
Isparta AFAD Müdürü Ethem Kılıçarslan da “Tatbikat ilimiz müdahale kapasitesinin yeterli olacağı birinci seviyede gerçekleşmiştir. Çok başarılı bir tatbikat oldu. İnşallah aslını yaşamayız. Ama bizim hareket halinde olmamız için bunlar çok gerekli. Şu anda tüm ekiplerimiz görevlerini başarıyla tamamlamıştır. Ben katkısı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 150’nin üzerinde arkadaşımız görev yaptı” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Ekiplerin olay yerine gelişi
– Ekiplerden görüntü
– İtfaiye ile kurtarılan kadın hastanın ambulansa alınması
– Sedyeyle çıkarılan hastalar
– Hastaneden halatla hasta tahliyesi
– Isparta AFAD Müdürü Ethem Kılıçarslan konuşma
– RÖP: Isparta AFAD Müdürü Ethem Kılıçarslan

Reklam Alanı

HABER-KAMERA: Kemal ERBEN/ EĞİRDİR (Isparta), (DHA)

============================================

SARIGÜL: ABD, TÜRKİYE’DE HANGİ MUHALEFET PARTİSİNE DESTEK VERİYORSA AÇIKLAYACAK
 
TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül,  “Amerika Başkanı Biden aynen şunu söyledi, ‘Türkiye’de muhalefet partilerine destek veriyoruz ki kazansınlar diye’. Bu Türkiye Cumhuriyetine, Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine söylenmiş olan en ağır sözdür” dedi. Sarıgül,   “Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’de hangi muhalefet partisine destek veriyorsa, hangi muhalefet partisini destekliyorsa onu yüzde 100 açıklayacak. Bu lafın peşini bırakmam” diye konuştu.
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde partisinin ilçe teşkilatının açılışına katıldı. Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler ilçeye gelişlerinde davul-zurna eşliğinde karşılandı. Kısa bir şehir turu atan Sarıgül, açılışını yaptığı parti binası önünde bir sandalye üzerinde partililere konuştu. ABD’ye seslenmek istediğini söyleyen Sarıgül, şunları söyledi:
“Amerika Başkanı Biden aynen şunu söyledi, ‘Türkiye’de muhalefet partilerine destek veriyoruz ki kazansınlar diye’. Bu Türkiye Cumhuriyetine, Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine söylenmiş olan en ağır sözdür. Türkiye Değişim Partisi hiçbir dış yardıma bakmaz. Hele hele Amerikalıların yardımına hiç bakmaz. Türkiye Değişim Partisi sadece ve sadece desteği önce Allah’tan sonra da yurttaşlarımızdan alır. Bu lafın peşini bırakmam. Kaçtıkları yere kadar da kovalarım. Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’de hangi muhalefet partisine destek veriyorsa, hangi muhalefet partisini destekliyorsa onu yüzde 100 açıklayacak. Bugün burada söyledim, yarın unuturum diye aklınıza asla ve asla gelmesin. Bu demokrasi ayıbıdır. Bu özgürlüklerimize, insan haklarına, bireyin mutluluğuna ve de büyük bir inançla, büyük bir azimle demokrasinin erdemliği için sandığa giden vatandaşlarımızın oylarına sevgisizliktir ve saygısızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Türkiye Değişim Partisi şunu söyler; Amerika sen kendi işine bak biz Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz. Nasıl Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kocatepe’de boyun eğmediysek şuanda da biz hiçbir dış güçlere boyun eğmeyiz.”
Konuşmasının ardından parti binası açılışını yapan Sarıgül, Babaeski Belediye Başkanı CHP’li Abdullah Hacı’yı makamında ziyaret ettikten sonra esnafları gezdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sarıgül’ün meşalelerle karşılanması
-Partililerin çiçek vermesi
-Sarıgül’ün ilçede partililerle yürümesi
-Güvercin uçurulması
-Sarıgül’ün konuşması
-Parti binası açılışı
-Belediye ziyareti
-Detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/ BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-

============================================

ÇATI KATLARINDAN KUŞ ÇALAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
 
SAMSUN’da evlerin çatısından muhabbet kuşu, papağan ve güvercin çalan Burak Ç. (39), polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Kuşlar ise sahiplerine teslim edildi.
İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi’nde Fatma Kılıç, Cemal Kara ve Tarık Beyhan’a ait evlerin çatı katlarındaki kafeslerden 42 muhabbet kuşu, 9 papağan ve 30 güvercin çalındı. Şikayetler üzerine harekete geçen İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan araştırmada şüphelinin Burak Ç. olduğunu tespit etti. Ekipler, Burak Ç.’yi yakalayıp gözaltına aldı. Bulunan kuşlar ise sahiplerine ulaştırıldı.
POLİSLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Polislerden, 4 papağan ve 8 muhabbet kuşunu teslim alan Tarık Beyhan, “Kuşlarım evimin çatısında kilitliydi. Değerleri 10-15 bin civarındaydı. Çatıya çıktığımda kuşlarımın çalındığını gördüm. Hemen polise haber verdim. Onlar da hemen inceleme başlattı. Kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.
Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kuşlardan detay
-Mağdur Tarık Bayhan
-Şüpheli Burak Ç.’nin sağlık raporuna götürülmesi

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/ SAMSUN, (DHA)

==========================================

KURSİYERLERİN ÜRÜNLERİ ‘EMEĞİM KAZANIYOR’ PROJESİ İLE PAZARLANIYOR
 
EDİRNE Valisi Ekrem Canalp, kentte Halk Eğitim Merkezleri’nde kursiyerlerin ürettiği ürünlerin, ‘Emeğim Kazanıyor’ projesi kapsamında gerek hediyelik eşya, gerekse de kullanımlık eşya olmak üzere pazarlanmasına başlandığını belirtti. Vali Canalp, çoğunluğu kadınlardan oluşan kursiyerlerin evlerine bu sayede maddi katkı sağlayacağını söyledi.
Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında sergi açılışı gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı kurslarda eğitim gören kursiyerlerin eserlerinin de yer aldığı sergi , Edirne Valisi Ekrem Canalp, protokol üyelerinin katılımıyla açıldı. 
‘HALK EĞİTİMDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN PAZARLANMASINA BAŞLANDI’
Vali Canalp, Halk Eğitim Merkezleri’nde üretilen ürünlerin gerek hediyelik eşya, gerekse de kullanımlık eşya olmak üzere pazarlanmasına başlandığını belirtti. Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan çalışmaların birden fazla amaca hizmet ettiğini dile getiren Canalp, “Bunlardan bir tanesi 7’den 77’ye her yaştaki insanımızın belli bir şekilde, sahip oldukları kabiliyetleri dışarı vurabilmesine imkan sağlayacak kursları düzenlemek. Halk Eğitim olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız bir proje daha var. ‘Emeğim Kazanıyor’ projesi. Gerek bu yıl gerek geçmiş yıllar boyunca halk eğitimden belirli becerileri kazanmış kursiyerlerimizi taradık. Bunlarla birebir irtibata geçtik. Onlara şöyle bir teklifte bulunduk. Kabiliyet kazanmış olduğunuz ürünler her neyse bunları üretmeye devam edin. Biz, sizi bu ürünleri satan, pazarlayan kişilerle irtibatlandıralım. Bu şekilde sağladığımız irtibatlarla, genellikle kadınlarımız yoğun olmak suretiyle kendileri üretmeye başladılar. Ürettikleri ürünlerin de gerek hediyelik gerekse de kullanımlık eşya olarak pazarlanmaya başlandı” dedi.
Vali Canalp, “Bu, sadece Edirne’deki esnafımızla da sınırlı kalmadı. Arkadaşlarımız İstanbul’da Kapalıçarşı’yı ziyaret ettiler. Antalya’yı ve Muğla’yı ziyaret ettiler. O bölgede hediyelik eşya satan esnafları da ziyaret etmek ve aradaki bağlantıyı kurmak suretiyle de inşallah önümüzdeki dönemde kursiyerlerimiz kendi evlerinde yapmış oldukları ürünlerle çok net bir maddi katkı sağlamış olacaklar. Eşlerinin yanında ikinci bir maaşı da hanelerine, evlerine kazandırmış olacaklar” diye konuştu.
Açılışta, Meriç İlkokulu Mehter Takımı dinleti sundu, hafta kapsamında düzenlenen slogan yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Canalp tarafından verildi.

Görüntü Dökümü
————————
– Saygı duruşu ve İstiklal marşı
– Mehteran takımının konseri
– Vali’nin öğrencilere ödüllerini vermesi
– Vali ve eşinin stantları gezmesi
– Vali Ekrem Canalp konuşması
– Vali ve protokolün toplu fotoğraf vermesi

Haber – Kamera: Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

==========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!