Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ORDU-GİRESUN HAVALİMANI’NDA UÇAĞA BOMBA İHBARI

ORDU-Giresun Havalimanı’nda bir yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı. Polis ekipleri uçağın kargo ve kabin bölümünde arama başlattı.
Ordu’nun Gülyalı ilçesi ile Giresun’un Piraziz ilçeleri arasında yer alan Ordu-Giresun Havalimanı’nda bir uçağa bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine havalimanına polis ve bomba imha uzmanı ekipler sevk edildi. Polis ekipleri uçağın kargo ve kabin bölümünde arama başlattı. Ordu Valisi Tuncay Sonel ile Emniyet Müdürü Doğu Ateş de havalimanına geldi.  

Haber: Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA)

================================================

2) MANİSA’DA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

MANİSA’nın Saruhanlı ilçesinde sağanak yağış ardından oluşan sel sularına kapılan 1 otomobil sürüklendi, 6 ev su altında kaldı, yollarda çökmeler meydana geldi. Ekiplerin bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Manisa için sağanak yağış Saruhanlı ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi. Kırsal Büyükbelen Mahallesi’nde 1 saat boyunca etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu. Yolların çöktüğü mahallede, 6 evi su basarken, 1 otomobil sel sularında sürüklendi. Bölgeye jandarma, MASKİ, itfaiye ve Saruhanlı Belediyesine ait ekipler sevk edildi. Evlere giren yağmur suları tahliye edilirken, bölgede hasar tespit çalışması başlattı.
Evi su basan vatandaşlardan Fatih Ergünen, “Yağmur bir anda başladı. Yağmur yağdığı zaman mahallemizdeki logarlardan geriye doğru su geldi. Sel ile birlikte gelen su kapımızı zorladı. Belki 10 defadır bu şekilde evimiz su altında kaldı. Artık buna çözüm bekliyoruz” diye konuştu. 
Evi su basan bir başka vatandaşlardan Mustafa Karakoç ise, “Çok şiddetli bir şekilde yağmur yağdı. Kamyonla su dökmüşler gibi oldu. Çok tedirgin oldum. Her yağışta bizim buraları su basıyor. Hasarım var. Biz artık teselli değil, çözüm getiren icraatlar bekliyoruz” dedi.
Büyükbelen Mahalle Muhtarı Etem İşler ise “Mahallemizi bugün 3’üncü kez su basıyor. Tüm yetkililere resmi yazıyla dilekçemizi yazdık. Bugüne kadar mahallemizi su basmıyordu. Mahallemizin üstünde yer ormanlık alandaki 3 yerden akıyordu. Su yollarını tek yerde topladılar. Kanal taşıyamadığı için her yağışta mahallemizi su basıyor. Hava kapandı mı gece uyuyamıyorum, mahallemizi yine su basacak diye. Biran önce yetkililerden çözüm bekliyorum”  diye konuştu. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————–
– Sel sularından görüntü
-İki vatandaş ve mahalle muhtarının konuşması

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

=========================

3) MARMARİS’TE VİLLA İNŞAATINDA ÇATIDAN DÜŞEREK ÖLDÜ

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde, çalıştığı inşaatın çatısından düşen Muhammed Karancı (17) hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan inşaat sahibi Z.Ç. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
Olay, dün ilçenin Gökbel Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir villa inşaatında çalışan Muhammed Karancı dengesini kaybederek çatıdan havuzun beton zeminine düştü. Yaklaşık 7.5 metre yükseklikten Karancı’nın düştüğünü görenler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Muhammed Karancı’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Savcı ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Karancı’nın cesedi Marmaris Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Jandarma ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında inşaat sahibi Z.Ç. gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Z.Ç., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.
Hayatını kaybeden Muhammed Karancı’nın çalışmak için Ağrı’dan geldiği ve inşaatta kaçak çalıştırıldığı sosyal güvencesinin olmadığı öğrenildi. Ekiplerce başlatılan soruşturmada, inşaattaki çalışmalar durdurularak mühürlendi. 

Görüntü Dökümü
—————————–
-İnşaattan detay görüntü

Haber-Kamera:Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (MUĞLA),(DHA)

===========================

4) HAFİF TİCARİ ARACA ÇARPAN KAMYON DEVRİLDİ: 3 YARALI 

SAKARYA’nın Sapanca ilçesinde, hafif ticari araca çarpan kamyonun devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. 
Kaza akşam saatlerinde, TEM Otoyolu Sapanca geçişinde meydana geldi. İstanbul istikametine giden Mustafa Ozan yönetimindeki 68 ABY 178 plakalı kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aynı istikamete giden Uğur Adıgüzel yönetimindeki 34 KF 6208 plakalı hafif ticari araca çarptıktan sonra bariyerleri aşarak yol kenarına devrildi. Kazada kamyonda bulunan Ferdi Ağıl, Tarık Tunç ve Yasin Can Sevinç yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu 3 kişi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
——————
-Yoldan görüntü
-Araçtan ve yoldan görüntüler

HABER-KAMERA: İsa ÇİÇEK/SAPANCA (Sakarya), (DHA)

=============================

5) KAZA YAPAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ ARACINI BIRAKARAK KAÇTI

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde otomobile çarparak 1 kişinin yaralanmasına neden olan sürücü aracını bırakarak kaçtı. Bir süre sonra polis merkezine giderek teslim olan sürücü H.T.’nin 1.69 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Kaza, akşam saatlerinde Bağlık Mahallesi’nde meydana geldi. Nisa Nur Düz (22) yönetimindeki 34 FJ 9612 plakalı otomobil, karşı yönden gelen iddiaya göre H.T. yönetimindeki 37 AAK 727 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, yaralanan sürücü Nisa Nur Düz olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 
TESLİM OLDU
Kazaya karışan diğer otomobilin sürücüsü H.T. ise aracını bırakarak kaçtı. Polis ekipleri, kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı. H.T. bir süre sonra polis merkezine giderek teslim oldu. Yapılan alkol testinde H.T.’nin 1.69 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
—————
– Olay yeri
– Kazaya karışan araçlar
– Yaralının ambulansa alınması ve ilk müdahale
– Araç içindeki yolcuların olay anını polise anlatması
– Sürücünün teslim olduğu karakol
– Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

===========================

6) GAZİANTEP’TE ESNAFTAN KADEMELİ NORMALLEŞMEYE DAVULLU ZURNALI KUTLAMA

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme açıklamalarının ardından Gaziantep’te işletmelerini yeniden açacak olmanın sevincini yaşayan esnaf, davul zurna çaldırıp, halaylar çekerek kutlama yaptı.
Gaziantep’te uzun süredir işletmelerini açamayan kafe ve restoran sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Gaziantep Üniversitesi Kafeler Caddesi’nde bir araya gelen işletme sahipleri ile çalışanlar davullu zurnalı kutlama yaptı. Mutluluklarını halay çekerek gösteren işletme sahipleri ve çalışanları yarın için hazırlıklarını da tamamladı.
‘ESNAFIMIZ İÇİN CAN SUYU OLDU’
Yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de esnafın zorlu bir süreç yaşadığını söyleyen Gaziantep Kafeciler Dernek Başkanı Mehmet Ali Tekce, alınan kararların esnaf için can suyu olacağını dile getirdi. Mutluluklarını davullu zurnalı halay çekerek gösterdiklerini dile getiren Tekce, “Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından işletmelerimizin akşam 21.00’e kadar açık olacağını öğrendik. Bu süreci maddi ve manevi olarak çok zor geçirdiğimiz için bu haberin üzerine bize iyi geleceğini düşünerek esnaf arkadaşlarımızla birlikte kutlama yaptık. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu süreci yaşıyoruz. Bu süreçten sonra tam olarak açılmayı ümit ediyoruz. Süreci bu şekilde atlatmaya çalışacağızö dedi.
‘ESNAFIMIZIN TÜM HAZIRLIKLARI TAMAM’
İşletmeler olarak tüm hazırlıklarını yaparak yarını beklediklerini anlatan Tekce, “Akşam 21.00’e kadar açık kalacak olmamız esnaflarımız için can suyu oldu. İşletmelerimizin açılması için tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Yarın tüm esnaflarımız müşterilerini ağırlayacak durumdaö diye konuştu.
Esnafın ve çalışanların davullu zurnalı çektiği halay, polis ekiplerinin uyarısı ile sonlandırıldı.

Görüntü Dökümü
—————————-
– Esnafların kademeli normalleşme için davullu zurnalı kutlaması
– Kafe ve restorant işletme sahipleri ile çalışanların halay çekmesi
– Gaziantep Kafeciler Dernek Başkanı Mehmet Ali Tekce açıklama
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!