Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İKİ KUZEN CİNAYETİNDE, İKİ ŞÜPHELİ HAKKINDA 15 YIL SONRA YAKALAMA KARARI 

BALIKESİR’in Savaştepe ilçesinde 15 yıl önce kaybolduktan 44 gün sonra cesetleri bulunan Büşra Karabacak (10) ve kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın (10) cinayet şüphelisi olarak 4 yıl önce tutuklanan Seyhan ve Ayhan Yakar kardeşler, DNA raporundaki çelişki nedeniyle 30 gün sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dün görülen 10’uncu duruşmada mahkeme, sanıklardan alınan DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve 16’da 15 oranında uyuşma olduğu belirtilerek Yakar kardeşler için yakalama kararı verdi.

Savaştepe’de 21 Mart 2006’da okula giderken kaybolan Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım’ın, 44 gün sonra cansız bedenleri bulundu. Başlatılan soruşturmada, cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Seyhan Yakar ve kardeşi Ayhan Yakar’ın DNA’ları ile Büşra ve Tuğçe’nin tırnaklarının arasında bulunan doku örnekleri uyuştu. Bunun üzerine Yakar kardeşler 2017’de tutuklandı. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporun çelişkili olduğu gerekçesiyle mahkeme, 30 gün tutuklu kalan Yakar kardeşleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Bunun üzerine Karabacak ve Yıldırım ailelerinin avukatı İbrahim Erenci, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora itiraz ederek, yeni rapor talep etti. Mahkeme, bunun üzerine DNA ve doku örneklerini, karşılaştırılması için Ankara Üniversitesi’ne gönderdi. Raporda, öldürülen çocukların tırnağından alınan dokularla, sanıklardan alınan DNA örneklerinin karşılaştırıldığı ve 16’da 15 oranında tuttuğu belirtildi. Bunun üzerine dün görülen 10’ncu duruşmada mahkeme, Yakar kardeşler için yakalama kararı verdi. 

‘ADALET YERİNİ BULDU, MUTLUYUZ’
Yıldırım ve Karabacak aileleri ise, 15 yılı aşan süre sonunda alınan yakalama kararı ile buruk mutlulut yaşadı. Suça meyilli olanların, eninde sonunda yakalanacaklarını bilmeleri gerektiğini anlatan Büşra’nın annesi Hanife Karabacak, “Kimse yakalanmayacağını düşünmesin. Biz çok mutlu olduk bugünkü karardan. Adalet yerini buldu” dedi.

‘HİÇBİR ANNE BABANIN CANI, CİĞERİ YANMASIN’
Suçluların cezaevinde çürümesini istediğini söyleyen baba Mustafa Karabacak ise, “Bundan sonra bütün çocuklarımız, okullarına, çarşıya parka rahat rahat gitsin. Böyle hasta ruhlu insanlar yaşamasın, gezmesin. Hiçbir annenin ve babanın canını, ciğerini yakmasın. Adalete güveniyoruz sonuna kadar. Yüce adalet yerini buldu. Bundan sonraki duruşmada bunlar gün yüzü görmeyene kadar cezaevinde çürümesini istiyoruz” diye konuştu.

Reklam Alanı

‘AVUKATLAR ONLARI SAVUNMASIN’
Tuğçe Yıldırım’ın annesi Ayşe Yıldırım, “Şu an tutuklanmak üzereler. Biz bugün çok mutluyuz. Biz daha bunun peşini bırakmayacağız” dedi.
Yüksel Yıldırım ise, “15 buçuk sene geçti. Adalet yerini buldu. Ben çok sevinçliyim. Kızım daha rahat ediyor. Yani 15 buçuk sene biz dayandık. Adalet yerini buldu” diye konuştu.
Sil Baştan Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarına Karşı Mücadele Derneği üyeleri de adliyeye gelerek Yıldırım ve Karabacak ailesine destek oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Destek olan vatandaşlardan detay görüntü
-Avukat İbrahim Erenci röp
-Hanife Karabacak röp
-Mustafa Karabacak röp
-Ayşe Yıldırım röp
-Yüksel Yıldırım röp

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/BALIKESİR, (DHA)

================================

DEVRİLEN AĞACIN ALTINDA CAN VERDİ

BOLU’da, ormanda ağaç kesimi sırasında devrilen ağacın altında kalan Adem Bakırcı (39), hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde bulunan Yeniköy yaylasında ormanlık alanda meydana geldi. Bir kooperatife bağlı şekilde izinli ağaç kesiminde çalışan Adem Bakırcı, devrilen ağacın altında kaldı. Diğer orman işçilerinin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri geldi. Ekipler, zorlu arazide olay yerine güçlükle ulaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Adem Bakırcı’nın hayatını kaybettiği tespit edildi. Daha önce sözleşmeli imamlık yapan, 2 çocuk babası Adem Bakırcı’nın cenazesi cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ekiplerin ormanlık alana inmesi
-Devrilen ağaç ve üzeri örtülü ceset
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=====================================

BURSA’DA, ELEKTRİKLİ BİSİKLET YAYAYA ÇARPTI; 4 YARALI 

Bursa”nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkan elektrikli bisikletin yayaya çarptığı kazada 4 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Kaza saat 19.00 sıralarında İnegöl ilçesinde meydana geldi. İsrafil S. (17), elektrikli bisikletine Hamdi C. (16) ve Efe S.’yi (15) alarak İnegöl-Alanyurt yoluna çıktı. İsrafil S., elektrikli bisikletin kontrolünü kaybettiği sırada, yoldan karşıya geçmeye çalışan yaya Ranat A.’ya (17) çarptı. Çarpmanın etkisiyle elektrikli bisiklet devrilirken, üzerindeki 3 genç yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, olası bir kazayı önlemek için çevre güvenliği alırken, sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan elektrikli bisiklet sürücüsü İsrafil S. ile yaya Ranat A.’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis, kazayla ilgil soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
-Kaza yerinden detaylar
-Yaralılardan detaylar
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL, (Bursa), (DHA)

===================================

TEKİRDAĞ’DA BIÇAKLI KAVGA KAMERADA

TEKİRDAĞ’ın Kapaklı ilçesinde aralarında husumet bulunan Abdullah B.(31),tartıştığı komşusu Sevgin E.’yi(33), bıçakla yaraladı. İkilinin tartışma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Kapaklı’nın Bahçelievler Mahallesi Gül Sokak üzerinde oturan ve aralarında husumet bulunan Abdullah B. ile Sevgin E., karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Abdullah B. üzerinde taşıdığı bıçakla Sevgin E.’yi bacağından bıçakladı. Bıçaklanan ve yaralanan Sevgin E. üzerinde taşıdığı el çantası ile kendisini savunmaya çalıştı. Sokak üzerinde ikili arasında kovalamaca yaşanırken, bir kadının araya girerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. 

Kadının da girişimiyle taraflar ayrılırken, ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri Sevgin E.’yi Kapaklı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Polis, güvenlik kamerasına yansıyan olayın ardından Abdullah B.’yi gözaltına alarak, hakkında soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-İkilinin karşılaşması
-Aralarında tartışma
-Abdullah B.’nin Sevgin E’yi bıçaklaması
-Sevgin B’nin kendisini savunmaya çalışması
-İkili arasındaki kovalamaca
-Kadının ikiliyi ayırma çalışması
-Detaylar

Haber: Onur KAYA/KAPAKLI(Tekirdağ),(DHA)- 

=============================

KUYUYA DÜŞEN KURT KURTARILDI

ÇORUM’da 10 metre derinliğinde su kuyusuna düşen kurt, ekipler tarafından  kurtarıldı. 

Olay, merkeze bağlı Atçalı köyünde meydana geldi. Ormana yaprak toplamak için giden köylüler, su kuyusunda bir kurt olduğunu gördü. İhbar üzerine bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Uyuşturucu iğne ile sakinleştirilen hayvan, kuyuya inen itfaiye ekibi tarafından halat yardımıyla çıkarıldı. Kurt, sağlık kontrolünün ardından doğaya salındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kuyudaki kurt
-İtfaiyenin kuyuya inmesi
-Kuyudan çıkartılan kurt
-Kurdun aracın içerisine alınması
–Detaylar

HABER: Yusuf ÇINAR KAMERA: ÇORUM  (DHA)-
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!