Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

EMİNE ERDOĞAN: BU EYLEM PLANIYLA, VAN GÖLÜ İNŞALLAH LAYIKIYLA KORUNACAK (3)
 
BİR SAATTE ÇIKAN ÇÖP ŞAŞIRTTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni gezdikten sonra vapurla Van Gölü’nü gezerek, gölde başlatılan dip temizleme çalışmalarını izledi.  Van Gölü’nde Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan ve dalgıç ekiplerince yapılan temizlik çalışmaları sırasında çıkartılan çöpleri görünce şaşırdığını söyleyen Erdoğan, “Nasıl şaşırdım. Bir saatte bunlar çıktıysa bütün Van Gölü’nü düşünün neler var burada. Yazık günah. Burası bizim. Van bizim, Bitlis bizim, Türkiye bizim. Buraları korumamız, sahiplenmemiz lazım. Evimizi nasıl temiz tutuyorsak, denizimizi de sokağımızı da öyle temiz tutmamız lazım. Temizleme çalışmaları başlamışken temiz kalsın bundan sonrası hiç olmazsa. Herkese sevgilerimi, saygılarımı, selamlarımı söylüyorum” diye konuştu.

Gençler ve çocukların Van Gölü kıyı temizleme etkinliğine de eşitlik eden Emine Erdoğan, çocuklarla bir süre sohbet etti. Erdoğan,  ziyaretleri anısına dikilen ladin ağacına da su verdi. Erdoğan ve Bakan Kurum’a, Vali ve Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve ilgili kurum müdürleri de eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Çöp toplanması
-Emine Erdoğan’ın ağaç dikmesi
-Emine Erdoğan’ın açıklama yapması
-Genel ve detay görüntüler

HABER: Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)

===========================

KOMŞUSUYLA TARTIŞIP, RASTGELE ATEŞ AÇTI; YOLDAN GEÇEN 3 KADIN YARALI

Reklam Alanı

SAMSUN’da komşusuyla tartıştıktan sonra pompalı tüfekle rastgele ateş açan alkollü Hasan V., yoldan geçen 3 kadını yaraladı. Kadınlar hastaneye kaldırılırken, Hasan V. gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Nar Sokak’ta meydana geldi. Hasan V., alkollü halde komşusu ile tartıştıktan sonra pompalı tüfeği alıp dışarı çıktı. Rastgele ateş açan Hasan V., yoldan geçen 3 kadını yaraladı. Kanlar içinde kalan kadınlar, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

ÇELİK YELEKLİ POLİSLER DEVREYE GİRDİ
Hasan V. olayın ardından evine girip saklandı. Gelen polis ekiplerine direnen Hasan V., devreye giren çelik yelekli Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yakalandı. Gözaltına alınan saldırgan, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucu, sokak üzerinde bulunan bina ve otomobillerde de saçma isabet ettiği tespit edildi.

Görüntü Dökümü
-Hasan V.’nin polis tarafından etkisiz hale getirilip alınması
-Çelik yelekli polislerden detay
-Olay yerinden detaylar
-Röportajar

Haber-Kamera: Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) – 

================================

SAMSUN’DA MİNİBÜS DEVRİLDİ: 2 YARALI

SAMSUN’da etkili olan sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan minibüsün devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Samsun-Ordu Karayolu Gelemen mevkisinde meydana geldi. Yusuf S. (50) yönetimindeki 55 ABE 752 plakalı minibüs, etkili olan sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kavşakta ters dönen minibüs içerisinde bulunan malzemeler de yola saçıldı. Kazada, şoför Yusuf S. ve yolcu Fatih Mehmet Ö. (22) yaralandı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle Samsun-Ordu Karayolu’nun Samsun istikameti bir süre trafiğe kapatıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
Kaza yerindn detaylar
-Bir süre trafiğe kapanan yoldan görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) –

==================================

MARMARİS’TE RESTORAN VE KAFETERYALAR MÜŞTERİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kademeli normalleşmeyle kapılarını müşterilerine açan turistik kent Muğla’nın Marmaris ilçesindeki restoran ve kafeteryalar, müşteri ağırlamaya başladı.

Marmaris’te turist ve tatilcilerin olmazsa olmazları arasında yer alan onlarca restoranların sıralandığı Yat limanı ve Uzunyalı Mevkii’nde kademeli normalleşmeyle işletmeler açıldı. Yabancı turistlerle çalışan otellerin yüzde 70’nin kapalı olduğu Uzunyalı mevkiinde, restoran ve kafeteryaların çoğunluğu da sezon için tadilatlarını sürdürdü. Açılan mekanlarda ise müşteriler deniz manzarası eşliğinde yemeklerini yedi, içeceklerini yudumladı. Kimileri plajlarda denizde yüzerken, bazıları uzandıkları şezlonglarında güneşlenmeyi tercih etti. Marmarisliler ise maske takıp sosyal mesafe kurallarına uyarak sahil yolunda yürümeyi tercih etti. Hazırlıklarını tamamlayarak kapılarını açan Yat Limanı’nın dünyaca meşhur restoran işletmecileri randevu ile müşteri kabul ettiklerini bildirdi.

Bir restoranın işletmecisi ve aşçısı Hakan Ongöz, “Mekanların açılması sevindirdi ama saat problemi var. Kapanma saatleri çok erken” dedi. Bir başka restoranın işletmecisi Zehra Binay, “Hayırlısı olsun. Zaman kısıtlı ama ona da şükrediyoruz. Hazırlıklarımız yaptık ve randevulu olarak müşteri alacağız” dedi.

Restoran müşterisi Hale Cengiz, “Mekanların açılması ve arkadaşlarımızla bir araya gelmek çok güzel ama kapanma saatleri erken olması üzdü” ifadesini kullandı. Çiçek Yeter ise, “Tedbirlerimizi alarak normalleşmeye tam olması için dikkatli olacağız. Fakat, mekanların turizm şehrinde erken kapanması üzücü bir opsiyon tanınabilinirdi” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Tadilat ve düzenleme yapan mekânların genel-ayrıntılı görüntüsü
Açılan mekânlarda oturanlar genel görüntü
Güneşlenen ve sahil yolunda yürüyenler genel görüntü
Haberde ismi geçen işletmeci ve mekanlara gelen iki kadın müşteri röportaj

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!