Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ-4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ATTAN DÜŞEREK AĞIR YARALANAN JOKEYDEN İYİ HABER
 
ADANA’da geçen 18 Nisan’da yarış sırasında attan düşmesi sonucu ağır yaralanarak kafatasında kırıklar oluşan ve yoğun bakımda tedavisi süren jokey Samet Erkuş’un durumu iyiye gidiyor. Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Nurdan Ünlü, 31 yaşındaki jokeyin olaydan 41 gün sonra 29 Mayıs’ta gözlerini açtığını, destekle yürümeye başladığını kaydetti.
Adana Yeşiloba Hipodromu’nda geçen 18 Nisan’da saat 19.00’da yapılan 5’inci koşuda 4 numaralı ‘Luminary’ isimli atın jokeyliğini yapan Samet Erkuş, yarışın başlamasından yaklaşık 40 saniye sonra dengesini kaybedip attan düştü. Özel hastaneye kaldırılan Erkuş’un kafatasında kırıklar belirlendi. Aynı gün ameliyat edilen Erkuş, daha sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kariyeri boyunca 4 bin 843 yarışa çıkan ve 409 birincilik, 424 ikincilik, 439 kez de üçüncülük elde eden Erkuş’un yakınları ve sevenleri olaydan sonra her gün tecrübeli jokeyden gelecek iyi haberi bekledi.
41 GÜN SONRA GÖZLERİNİ AÇTI
Kazadan 1 ay önce nişanlandığı öğrenilen Samet Erkuş, yoğun bakımda geçen 41 günden sonra 29 Mayıs’ta ilk defa gözlerini açtı. Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Nurdan Ünlü, Erkuş’un tedaviye çok olumlu cevap verdiğini ve genç olmasının verdiği güçle hayata tutunduğunu kaydetti. Erkuş’un hastaneye geldiği ilk anda solunum cihazına bağlı ve bilincinin kapalı olduğunu hatırlatan Dr. Ünlü, “Kafa travmasıyla bütün sorunları devam ediyordu. Uygun tedaviye zamanla cevap verdi. Günler sonra gözünü açtı ve bizi duymaya başladı. Şu an destekle yürüyor. Fakat konuşamıyor ve yutkunamıyor. Bunlar zaten bizim beklediğimiz problemlerdi. Zaman içerisinde bunların da geri döneceğini ümit ediyoruz” dedi.
‘ÇOK DAHA İYİ DURUMA GELECEK’
Samet Erkuş’un kısa süre sonra yoğun bakım tedavisini sonlandırmayı ve jokeyi servise almayı düşündüklerini aktaran Dr. Nurdan Ünlü, Erkuş’un ailesine de bu süreçte tedaviye nasıl destek olacaklarına dair eğitimler vermeye başladıklarını söyledi. Erkuş’un kendilerini çok net bir şekilde anladığını belirten Dr. Ünlü, “Yaklaşık 1 yıl içinde çok daha iyi duruma geleceğini düşünüyoruz. Yakın zamanda jokeyliğe dönemez. Bana göre geri dönmemeli. Çünkü beyin hasar aldı” diye konuştu.
‘DUA EDEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN’
Samet Erkuş’un amcası Şeyhmus Erkuş ise kazadan sonra hastane sürecinde bir gün dahi ümitlerini kaybetmediklerini dile getirdi. Özellikle hastalarıyla yakından ilgilenip kısa sürede bu kadar ilerleme yaşanmasını sağladığı için Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Nurdan Ünlü’ye teşekkür eden amca Erkuş, “Yeğenimin gözlerini açması bir mucize. Samet, inançlı bir çocuk. Rabbimin yardımıyla buraya kadar geldi. Tanıyan tanımayan duasını eksik etmedi. Dua eden herkesten Allah razı olsun” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————–
– Dr. Nurdan Ünlü ile röp
– Samet Erkuş’un amcası Şeyhmus Erkuş ile röp
– Yakınlarının Bekleyişi
– Nişanlısının kuran okuması
– Şehir Hastanesi tabelası
-Erkuş’un attan düşme anı
Haber:Can ÇELİK-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ ADANA, (DHA)

===========

ELEBAŞI CEZAEVİNDE OLAN SİLAHLI SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 25 GÖZALTI
 
DİYARBAKIR’da, cezaevindeki elebaşı E.K.’nin yönettiği silahlı suç örgütüne düzenlenen hava destekli operasyonda, 2’si suça sürüklenen çocuk olmak üzere 25 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince organize suç örgütleriyle mücadeleye yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, ‘haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak’, ‘örgüte üye olmak’, ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’, ‘uyuşturucu imal ve ticareti yapma’ suçlarını işlediği tespit edilen ve liderliğini cezaevindeki E.K.’nin, yöneticiliğini ise Ş.K. ile R.Ç.’nin yaptığı suç örgütünü tespit etti. Şüphelilerin yakalanmalarına yönelik 1 Haziran’da polis özel harekat ekiplerinin de katılımıyla 24 adrese hava destekli operasyon başlatıldı. Adreslerde yapılan aramalarda; 1 kalaşnikof tüfeği, 3 av tüfeği, 16 tabanca, 8 şarjör, 272 mermi, 39 tüfek kartuşu, 620,94 gram eroin ve 201,52 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon kapsamında 2’si suça sürüklenen çocuk olmak üzere 25 şüpheli, gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından 9 şüpheli, serbest bırakılırken, 16 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 11’i tutuklandı, 5’i hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
Helikopter kemarasından çekilen görüntüler
Özel harekat ekipleri
Adreslere düzenlenen operasyon
Evlerde yapılan aramalar
Gözaltına alınan şüpheliler
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: DİYARBAKIR,(DHA)
 

Reklam Alanı

 

=========

VAN GÖLÜ’NÜ KİRLİLİKTEN KURTARACAK TESİS, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE AÇILIYOR

Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- DÜNYANIN ikinci büyük sodalı gölü ve Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü için hayati önem taşıyan ‘İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açılışı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla yapılacak. Van Gölü’nün ciddi oranda kirlendiğini söyleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Bu kirleticilerin en başında da Van merkez atık suyu geliyordu. Daha önce günlük yaklaşık 105 bin metreküp suyun sadece yüzde 20’si arıtılıyordu, diğeri doğrudan göle veriliyordu. Bu da Van sahili başta olmak üzere gölde ciddi kirlemeye yol açıyordu. Tesis günlük 200 bin metreküp suyu arıtabilecek” dedi.

Van Gölü’nü kirlilikten kurtaracak ‘İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirilecek. Açılış öncesi, büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından gölde dip temizliği çalışmalarına başlandı. Yıllardır göle dökülen atık suların arıtılmasını sağlayacak tesis, 180 milyon TL bütçeli. 3 yıl önce yapımına başlanan ‘İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin devreye girmesiyle Van Gölü, yıllardır atık sular nedeniyle meydana gelen kirlilikten kurtarılacak.

‘VAN GÖLÜ BUNDAN SONRA KİRLENMEYECEK’

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilmez, Van Gölü’nün tarihi miras olarak kaldığını, bunu yeni nesillere aktarmak için çalıştıklarını belirterek, “Van Gölü ciddi anlamda kirleniyor. Bu kirleticilerin en başında da Van merkez atık suyu gelmekte. Günlük yaklaşık 105 bin metreküp suyun sadece yüzde 20’si arıtılıyordu. Geri kalanı doğrudan göle veriyordu. Bu da Van Sahili başta olmak üzere gölde ciddi kirlemeye yol açıyordu. 3 yıl önce yapılan projede ihale sonucu 2 yılda tesisimiz bitti ve devreye aldık. Tesisin günlük 200 bin metreküp suyu, şu an mevcut suyumuzu arıtabilecek kapasiteye sahip. İleride çok ihtiyaç olması halinde 300 bin metreküp kapasiteye çıkarabilecek ilave bazlı noktaya gelebilecek. Önümüzdeki 50-70 yıl Van’ın ihtiyacını karşılayabilecek bir tesis. Bu tesis İller Bankası’nın bize sağladığı uzun vadeli kredi ile büyükşehir belediyemiz tarafından ihale edilip, yapıldı. Cumhurbaşkanı’mızın eşi hanımefendi Emine Erdoğan’ın ziyaret ettiği tesisimizin açılışını, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanı telekonferansla gerçekleştirecek. Van Gölü inşallah bundan sonra kirlenmeyecek” dedi.

GÖLDE DİP TEMİZLİĞİ

Van Gölü kıyısında ciddi dip çamurunun olduğunu anlatan Vali Bilmez, “Tuşba ilçesi ile YYÜ arasında yer yer kokudan insanların gezemeyeceği durum söz konusu. Bunu da ilimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı’mızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendi ve Çevre Şehircilik Bakanı’mıza ilettiğimizde sağ olsunlar, bakanlıktan 10 milyon hibe desteği belediyemize verdiler. 10 milyon da belediyeden katkı sunarak, bunun temizliğine başlayacağız. Sembolik olarak sayın bakamınızın gelişinde bu başlatıldı ama bundan sonraki işimiz gölde dip çamurunun temizlenmesi. Bu da yetmiyordu. Bizim şehir merkezinde sahil kenarında 300 civarında ahır vardı. Bunların hepsini kaldırdık. Şu anki hedefimiz Van Gölü ile Van halkını buluşturmak. Edremit, İpekyolu, Tuşba ve büyükşehir belediyemizin bu yönde büyük çalışmaları var. Edremit ilçesinden üniversiteye kadarki sahilde yol çalışmamız var. İnşallah bu da bitince Van halkının artık gölün kenarında gezebilecekleri, futbol, tenis, basketbol gibi sportif aktiviteleri yapabilecekleri bir alan olacak. Sayın bakanımızdan talebimiz, Van Gölü’nü bütüncül yönetimle koruma altına alınmasıydı. Koruma için talimatlarını verdiler. Bu da bizim için güzel bir gelişme oldu. Tesisimiz, 180 milyona mal oldu. Gölde dip temizliği yapıldıktan sonra tesisimiz artık Van Gölü’nün temizliğine katkı sunacak” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Van Gölü sahilleri ve koylarından drone ile görüntüler
-Van Gölü kıyılarından detaylar
-Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden drone ile genel görüntüler
-Tesisten detaylar
-Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile röportaj
-Detaylar
============

ANTİK YERLEŞİMDE YILIN İLK KAZILARINDA 8 BİN 500 YILLIK BULUNTU
 

İZMİR’in Bornova ilçesindeki Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerinde bu yılki kazı çalışmaları başladı. Yapılan kazıların ilk buluntusu 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip, sapı boynuzdan ucu ise kesici olan ve deri işlemeciliğinde kullanılan küçük el aleti oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi’nin desteğiyle kazı çalışmalarının devam ettiği Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerinde, bu yılın ilk buluntusu 8 bin 500 yıllık sapı boynuzdan ucu ise kesici olan ve deri işlemeciliğinde kullanılan küçük el aleti oldu. Kazılar sayesinde kentin tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzandığı anlaşılmış, üst üste kurulan 9 köy, gün yüzüne çıkarılmıştı. Ayrıca kazılarda binlerce yıl öncesine ait çipura, öldürücü bir tür olan zehirli vatoz, denizkestanesi, istiridye ve midye gibi birçok kalıntıya da ulaşıldı. İlk İzmirlilerin de bugünün kent sakinleri gibi 8 bin 500 yıl öncesinde başta midye olmak üzere deniz ürünlerini tükettiği yine kazılarla anlaşıldı.

‘ÇEVRECİ BİR TOPLUMDU’

İzmir’in ilk yerleşimcilerinin yaşam tarzları hakkında bilgi vererek tarihi alan hakkında konuşan Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, “Geçen yıllardaki kazılardan elde ettiğimiz bilgilere göre denize dönük bir toplum olduklarını biliyoruz. Biraz denizi, deniz ürünlerini seven insanlar. Geçen yıl balıkçılıkla ilgili bulgulara ulaştık. Ağ balıkçılığını yaptıklarını öğrendik. İzmir açısından bakıldığında bu topluluk, geçmiş ile bugün arasında benzerlik kurulabilecek sosyal yapıya sahip. Balığı sevmeleri, geniş bir alana yayılarak yaşamaları. Suları çok iyi kullanmaları. Örneğin çöple ilgili bir şey bulamıyoruz, çevreye de duyarlı bir topluluk olduklarını görüyoruz. Bunların dışında bu halkın besicilik ve tarımla uğraştığını, çok üretken bir topluluk olduklarını değerlendiriyoruz” dedi.

Bu yılki kazılarda da derinin kesiminde kullanılan bir alt bulduklarını belirten Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, “8 bin 500 yıl önceye ait derileri işledikleri bir el aleti bulduk. Bu el aleti boynuzdan bir sapa, serpantinden bir kesiciye sahip. Bu ikisini çok iyi derecede birleştirmişler. Küçük bir kesici olarak kullanmışlar. Bu senenin ilk çıkan buluntusu olarak da dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

– Muhabir Kadir Özen anons.
– Antik yerleşimden görüntü
– 8 bin 500 yıllık buluntudan görüntü
– Kazı başkanı Doç. Dr. Zafer Derin röp.
– Genel ve Detay görüntü

(KJ Haber: Kadir ÖZEN- Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)
======

UZUNGÖL’DE YAZ SEZONU AÇILDI
 
TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl’de, kademeli normalleşme dönemiyle yaz sezonu başladı. 

Doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Trabzon’un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl’de, kademeli normalleşmeyle sezon açılırken, misafirler de ağırlanmaya başlandı. Turistler, göl kıyısında temiz havada doğa yürüyüşü yapıp, fotoğraf çektirdi. Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ve yeniden başlayan Ürdün-Trabzon uçuşları kapsamında kente gelen turistler, Uzungöl’ün eşsiz doğasında vakit geçirdi. Yaz sezonunun ilk günlerinde az sayıda konuğun ağırlandığı turizm merkezinde ilerleyen günlerde turlarla birlikte ziyaretçilerin sayısının artması bekleniyor.

‘TEDBİRLERLE GEZMEYE BAŞLADIK’

Uzungöl’e hayran kaldıklarını belirten Muhammet Oymak, “Denizli’den geldik. Uzungöl’ü çok merak ediyorduk. Normalleşme ile birlikte tedbirlerimizi alarak gezmeye başladık. 1 yıl boyunca evde kalmıştık. Buralara gelmek ve bu muhteşem doğada vakit geçirmek bize çok iyi geldi. Normalde buralar çok kalabalık oluyormuş ama şimdi fazla kimse yok. Çok kalabalık olmadan sakin bir yerken gezelim istedik” dedi.

‘GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR YER’

Aylardır evlerde kapalı kaldıklarını ve nefes almak için Uzungöl’e geldiklerini belirten Nuray Aksu da “Erzurum’dan geldim, daha önce buraya gelmiştim; hayran kalmıştım Uzungöl’e. O zamanlar çok kalabalıktı burası ama şimdi daha sakin. Burası gerçekten gezilip görülmesi gereken bir yer” diye konuştu. 

Halit Kadir ise “Uzungöl’de fotoğrafçı olarak çalışıyorum. Hareketlilik yavaş yavaş başladı. Burası zaten herkesin gelip görmek istediği doğa harikası bir yer. İlerleyen dönemde normalleşme ile birlikte daha da ziyaretçi ağırlamaya başlayacağız” dedi. 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Uzungöl’ün uzaktan çeşitli açılardan çekilmiş görüntüleri
-Uzungöl’den görüntüler
-Uzungöl’de fotoğraf çekinilen ziyaretçiler
-Muhabir (Aleyna Keskin) anonsu
-Röportajlar
-Haber genel detayları
Boyut:505 MB

HABER: ALEYNA KESKİN KAMERA: SELÇUK BAŞAR/TRABZON-DHA

======

ÇEŞME’DE YAVRU 3 KÖPEK KATLEDİLDİ

İZMİR’in Çeşme ilçesinde, mahalleli tarafından beslenen yavru köpeklerden biri kafası kesilmiş ikisi ise toprağa gömülmüş halde bulundu. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine polis, inceleme başlattı.

İlçeye bağlı Paşalimanı mahallesi 5419 sokak mahallesi sakinleri, geçen Çarşamba günü çocuk parkı yakındaki çöp konteynerinin yanında başı kesilmiş halde yavru bir köpek buldu. Gördükleri manzara karşısında dehşete düşen mahalleli, yavru köpeğin mahallede beslenen 4 köpekten biri olduğunu fark edince diğerlerini aramaya başladı. Yavru köpeklerden 2’si de başlarına darbe almış ve toprağa gömülmüş şekilde bulundu. Vatandaşların şikayeti üzerine Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olay yerinde tespit yaparak, konuyla ilgili inceleme başlattı. Ortadan kaybolan bir yavru köpeğin ise akibetlerinin araştırıldığı belirtildi.

‘BUNUN ADI DEHŞET’

Sokak köpeklerini besleyen mahalle sakinlerinden Perin Seven karşılaştıkları manzaranın kendilerini şok ettiğini belirterek olayı ‘dehşet’ olarak yorumladı. Mahallele sakinlerinin sokak hayvalarıyla ilgilendiğini ve beslediğini, sevimli 4 yavru köpeğin de herkes tarafından sevildiğini ifade eden Seven, “Son birkaç gündür yavru köpekleri göremez olmuştuk. Komşum, köpeklerden birini, kafası kesilmiş halde çöp konteynerinin yanında buldu. Manzara karşısında kanımız dondu. Bunun üzerine hemen diğer yavruları da aramaya koyulduk. Çevredeki bekçiler, 2 yavruyu cansız bulduklarını ve zehirlendikleri düşüncesiyle gömdüklerini söyledi. Yavruları gömüldükleri yerlerden çıkardık, onların da kafalarında darbe vardı, kopmuştu. Burada ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Bunu yapan canilerin bulunmasını istiyoruz. Hayvana bunu yapabilen insana da yapar. Köpek yavrularına bunu yapanlara insan diyemiyorum. Çok sevgi ve şefkat dolu hayvanlardı, hala inanamıyorum. Olay hızlıca çözülsün, sorumlular cezalandırılsın ve bu tarz şeyler bir daha yaşanmasın istiyoruz” dedi.

‘BU İNSANLIK DEĞİL’

Mahalle sakinlerinden AK Parti eski İzmir İl Başkanı Bülent Delican da, karşılaştıkları manzaranın aile olarak kendilerini çok etkilediğini söyledi. Delican, şunları söyledi:

“Birkaç gün önce evimize geldiğimizde çöp konteynerinin orada bizim de beslediğimiz sokak hayvanlarından birinin şişmiş şekilde yattığını gördük. Onu öyle görünce içimiz parçalandı. Bu caniliği yapan ve yapanların en kısa sürede yakalanmasını istiyoruz. O küçücük köpeklerden ne istediklerini benim aklım almıyor. Küçük kızım da köpeği o şekilde gördü. Hem o hem de biz çok etkilendik. Aslında bu bölge tertemiz insanların olduğu bir yer. Böyle bir olaya ilk kez rastladık ve oldukça şaşkınız. Sokak canlılarını da tüm mahalle sakinleri olarak beslerdik. Hemen her ev o yavru köpekler için dışarıya mama veya yiyecek koyardı. Çocuk parkına gelen çocuklarında sevgisi haline gelmişlerdi. Bunu insanlığa sığdıramıyoruz.”

Olayla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNT DÖKÜMÜ:
-Mahalleli röportaj
-Mahalleden görüntü
-Köpeklerden eski görüntü

Haber: Tolga TAHÇI – Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA)

==========

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!