Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) COVİD-19 SALGINININ AKCİĞERLERİNDE BIRAKTIĞI HASARI BİSİKLET TUTKUSUYLA YENDİ
 
MANİSA’da, yakalandığı koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından doktorun, ‘artık merdiven dahi çıkamazsın’ dediği Yaşar Doğru (58), salgının akciğerlerinde bıraktığı hasarı, tutkuyla bağlı olduğu bisiklet sevgisi ile yenmeyi başardı. Sonuçlarıyla doktorunu dahi şaşırtan Doğru, bisikletiyle her gün 46 kilometre yol yaparak, 1517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkı’na çıkıyor.
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşamını sürdüren Yaşar Doğru, 2010 yılında emekli oldu. Emekliliğinin ardından sigarayı bırakarak spora başlayan Doğru, bisiklet sporu ile tanıştı. Bisiklet sporu daha sonra tutkuya dönüşen Doğru, 9 yıldır düzenli olarak bisiklet kullanıyor. Geçen eylül ayında rahatsızlanan Yaşar Doğru’ya, gittiği hastanede koronavirüs (Covid-19) teşhisi konuldu. 10 gün boyunca ağır ve yorucu bir tedavi alan Doğru, taburcu oldu. Taburcu olduktan sonra da hastalığın belirtilerini yaşayan Doğru, tekrardan hastaneye gitti. Çekilen akciğer filmlerinin ardından doktorun ‘artık merdiven dahi çıkamazsın’ dediği Doğru, bu süreçte bisiklet merakından vazgeçmedi. Bisikletiyle her gün 46 kilometre yol yaparak, 1517 rakımlık Spil Dağı Milli Parkı’na çıkan Doğru, bir ayın ardından kontrol için gittiği doktorunu, sonuçlarıyla şaşırttı. Doğru, salgının akciğerlerinde bıraktığı hasarı, tutkuyla bağlı olduğu bisiklet sevgisi ile yenmeyi başardı.
Koronavirüs salgınını bisiklet tutkusuyla yendiğine inandığını dile getiren Doğru, “2010 yılında Manisa İtfaiye Müdürlüğü’nden emekli oldum. Sigarayı bıraktıktan sonra bisiklet sporuna başladım. 9 yıldan beridir de düzenli olarak kullanıyorum. Her gün Spil Dağı’na kadar gelerek antrenman yapmaktayım. Koronavirüs dolayısıyla dünya da olduğu gibi ülkemizde çok büyük bir acı çekti, devam ediyor da. Ben de yakalandım. Eylül ayında 10 gün boyunca çok ağır bir şekilde geçirdiğim hastalık sebebiyle hastanede yattım. Çıktıktan sonra da ağrılarım geçmedi ve 1,5 ay sonra tekrar hastaneye gittim. Akciğer filmlerim çekildi. Akciğerimde kristalleşme vardı. Doktorum bana ‘Sen kutuplarda mı yaşadın. İkinci kata merdiven çıkamazsın’ dedi. Ciğerlerim o derece bitmişti. Bisikletimle her gün Spil’e tırmanıyorum ve yavaş yavaş sürmeye başladım. İlk günler 400-500 metre kadar çıkıp tekrar inerken, daha sonra 1571 rakıma çıkmaya başladım. 2 ay sonra doktora gittiğimde bana merdiven dahi çıkamazsın diyen doktorum şaşırdı ve sen ne yaptın diye sordu. Akciğerlerimin tedavisinde çok büyük ilerleme kaydettim. Koronavirüse yakalandıktan sonra 4 duvar arasında ölmeyi bekledim. Akciğerlerim bitik, nefes alamıyor ve oksijen tüpüne bağlanma aşamasına gelmiştim. Tabi ki tıbbımız ileri seviyede, doktorlarımıza da saygım sonsuz ama ben koronavirüsün akciğerimde bıraktığı hasarı bisiklet tutkumla yendiğimi düşünüyorum. Burada ormanın ve Spil Dağı’nın oksijeninin de etkili olduğunu düşünüyorum. Hastalık çok zor, buradan insanları uyarıyorum, lütfen sosyal mesafemizi koruyalım ve kurallara dikkat edelim” diye konuştu.

Görüntü Dökümü 
———————–
-Yaşar Doğru’nun bisikletiyle Spil’e çıkması
-Yaşar Doğru’nun konuşması

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

==================================================

2) YANAN TEKNEDE YENİDEN YANGIN ÇIKTI

KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde, bakım için boş araziye getirilen bir tekne ve bir sandal, çıkan yangında hasar görürken, gece yarısı teknede yeniden yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. 
Olay, dün saat 17.30 sıralarında, Darıca Piri Reis Mahallesi Şenol Sokak’ta meydana geldi. Bakım için boş araziye getirilen bir tekne ve bir sandalda yangın çıktı. Yükselen alevleri görenlerin haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Tekne ve sandal kullanılamaz hale geldi. Saat 00.15 sıralarında yanan teknede yeniden yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. Yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü 
———————–
-Yanan tekneyi söndürme çalışmaları

HABER-KAMERA: Erol POLAT/DARICA (Kocaeli), (DHA)

==================================================

3) GÖLCÜK VE ABANT’TA NİLÜFERLERİ KOPARANA 160 BİN LİRA PARA CEZASI UYGULANACAK

BOLU’nun doğa harikaları Abant ve Gölcük Tabiat Parklarına renk katan göl yüzeyindeki nilüferleri koparanlara 20 bin lira ile 160 bin lira arası para cezası uygulanacak.
Bolu’nun doğa harikaları Abant ve Gölcük Tabiat Parkları’nda havaların ısınmasıyla birlikte göl yüzeylerindeki rengarenk nilüferler açmaya başladı. Nilüferlerin açmasıyla ayrı bir güzelliğe bürünen Gölcük ve Abant’ta nilüferlerin koparılmaması için Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri denetim yapıyor. Koruma alanı olan Gölcük ve Abant’taki göllerde bulunan nilüferleri koparan kişiye, nilüferin türüne ve miktarına göre 20 bin ile 160 TL arası idari ceza uygulanacak.

Görüntü Dökümü 
———————–
(ARŞİV)
– Nilüferlerden detay

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)- 

==================================================

4) ANADOLU TURUNA ÇIKAN İRANLI BİSİKLETÇİ, KAYBETTİĞİ KÖPEĞİNİ ARIYOR

İRAN’dan uçakla İstanbul’a gelen ve buradan bisikletle Anadolu turuna başlayan Sechahari (32), tüm seyahatlerinde yanında olan ‘Boche’ isimli köpeğini kaybetti. Köpeği bulana 3 bin lira ödül vereceğini söyleyen Sechahari, “O benim iyi arkadaşımdı” dedi.
‘Boche’ isimli köpeğiyle birlikte İran’dan uçağa binip İstanbul’a inen, buradan da bisikletle Anadolu ve Kafkasya turuna başlayan İran asıllı Farzan Sechahari, yaklaşık 1 hafta önce İzmir’de konakladığı otelde, köpeğini kaybetti. Çeşitli sosyal medya hesaplarında gönderiler oluşturarak yardım isteyen Sechahari, ayrıca sokakları dolaşıp direk ve duvarlara kayıp ilanları da yapıştırdı.
‘GERİ GELMESİNİ ÇOK İSTİYORUM’
Köpeğinin otelde uyuduğu sırada odadan çıktığını söyleyen Sechahari, “9 gün önce köpeğimi kaybettim. Otelde uyuyordum. Belki bazı misafirler kapımı açmıştır ve köpeğim de odayı terk etmiştir. Ya da birileri de almış olabilir. Şu ana kadar geri gelmedi. Boche ile 2 yıldır beraberiz, beraber seyahat ettik. O benim sahip olduğum en iyi arkadaştı, benim için çok önemli geri gelmesini gerçekten çok istiyorum. Benim için çok üzücü bir hikaye oldu. Onu kim bulursa 3 bin lira vereceğim. Evet, benim için büyük bir para ama bunu yapmak zorundayım. Çünkü böylece birisi eğer onu çaldıysa, başkasına satmak yerine bana geri getirir. 1.5 yıl önce, Boche çocukken evimizden çıkıp gitmişti. Ama 3 gün sonra onu bulmuştuk, tıpkı buradaki gibi sosyal medyada birtakım gönderilerde bulundum ve birileri onu bulup, beni aramıştı ve ona ulaşmıştık” dedi.

Görüntü Dökümü 
———————–
– Farzan Sechahari ile röp.
– Köpeğin fotoğrafları

Haber: Davut CAN – Kamera: Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)

==================================================

5) KAZAYA KARIŞAN ARAÇTAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Burdur’da 6 kişinin yaralandığı kazada 3 yabancı uyruklunun bulunduğu araçta uyuşturucu hap ve üzerinde geçersiz yazılı 30 bin dolar bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 yabancı, savcılıktaki işlemlerinin ardından bırakıldı.
Önceki gün akşam, Burdur’dan Isparta yönüne giden Ürdün uyruklu Faris M.A. Hasan (24), kullandığı 07 EIL 58 plakalı otomobili Askeriye köyü yakınlarında durdurdu. İddiaya göre Faris M.A. Hasan ile aynı araçta birlikte seyahat ettiği Arada Hisham Mohammad Matar (31) ve Rima Abugazi (43) arasında tartışma çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri tarafları sakinleştirerek, araçlarına yeniden bindirdi. Jandarma ekipleri olayla ilgili tutanak tuttuğu sırada ise Necati E.’nin (25) kullandığı 09 SA 112 plakalı otomobil park halinde duran Ürdünlü 3 kişinin bulundugğu otomobile çarptı. Her iki araçta da büyük hasara neden olan kazayı jandarma ekipleri şans eseri yara almadan atlattı. Kazada Faris M.A. Hasan, Arada Hisham Mohammad Matar ve Rima Abugazi ile diğer araçta bulunan Necati E., Serpil K. (31) ve Barış K. (34) yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.
ARAÇTAN UYUŞTURUCU ÇIKTI
Jandarma ekipleri, yabancı uyruklu 3 kişinin otomobilinin otoparka çekilmesi için çekici istedi. Kazaya karışan otomobil çekiciye yüklenirken jandarma ekipleri otomobilde uyuşturucu aparatını fark etti. Bunun üzerine araçta arama yapan ekipler içeride 74 uyuşturucu hap, 3 uyuşturucu içme aparatı ile üzerinde geçersiz ibaresi bulunan 30 bin ABD Doları ele geçirdi. Burdur Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin ardından Faris M.A. Hasan, Arada Hisam Mohammed Matar ile Rima Abu Ghazi jandarma tarafından gözaltına alındı. Haklarında, ‘uyuşturucu madde kullanmak, bulundurmak, kabul etmek ve satın almak’ suçlarından işlem yapılan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 3 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü 
———————–
– Yabancı uyruklu şahısların otomobili
– Jandarma ekipleri
– Hastane dış görünüş
– Şühelilerin Jandarma arabasına bindirilmesi
– Jandarma arabasının gidişi 

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)

==================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!