Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ-5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)AMASYA VALİSİ MASATLI: AŞI MİKTARI 250 BİNİ GEÇMİŞ DURUMDA
 
AMASYA Valisi Mustafa Masatlı, aşılama oranı en yüksek 10 il arasından 2’nci sırada yer aldıklarını belirterek, “Randevulu, randevusuz herkesi aşıladık. Dün itibariyle de 163 bin insanımızı aşılamış olduk. Toplam yapmış olduğumuz aşı miktarı da 250 bini geçmiş durumda” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’daki hesabından 24 Haziran itibari ile aşılama oranı en yüksek 10 ili paylaştı. Koca’nın yayımladığı tabloya göre yüzde 67.66 aşılama oranıyla ikinci sırada yer alan Amasya’da aşılama çalışmaları sürüyor. Ruhi Tingiz Ağız ve Diş Hastanesi Aşılama Birimi’ni ziyaret eden Amasya Valisi Mustafa Masatlı, toplumsal bağışıklık hedefine doğru ilerlediklerini ifade etti.
‘RANDEVULU, RANDEVUSUZ HERKESİ AŞILADIK’
Kentte yapılan aşı miktarının 250 bini geçtiğini söyleyen Vali Masatlı, “Yaklaşık 1,5 yıldır ülkemiz Covid-19 salgınıyla mücadele ediyor. Salgının hem kontrol altına alınması hem de azaltılması ve en aza indirilmesi bakımından önemli çalışmalar yürütüldü. Salgının en başından beri Valilik koordinasyonunda çalışmalar yaptık. Şu an itibari ile Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde 100 bin nüfusa düşen koronavirüs sayısı en az illerden bir tanesiyiz. Almış olduğumuz bu güzel sonuçları aşılamaya da yansıtmak istedik. 6’nın üstünde çalışanı olan işletmeler de dahil fabrikalar ve organize sanayi bölgelerimizdeki sanayi kuruluşlarına giderek yoğun bir aşılama faaliyetinde bulunduk. Randevulu, randevusuz herkesi aşıladık. Gelmiş olduğumuz noktada aşılama oranı bakımından Türkiye’de ikinci sıradayız. Dün itibari ile de 163 bin insanımızı aşılamış olduk. Toplam yapmış olduğumuz aşı miktarı da 250 bini geçmiş durumda” diye konuştu.
‘VATANDAŞLARIMIZI AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM’
Kentte 296 noktada aşılama faaliyetlerinin yapıldığını ifade eden Vali Masatlı, “İnşallah en kısa sürede Amasya’da aşılama faaliyetini tamamlayacağız ve salgının bu olumsuz etkilerinden bir an önce kurtulacağız. Aşı olmayan vatandaşları da aşı olmaya davet ediyorum. Buradaki en büyük başarı Amasya halkımızın. Amasya halkına çok teşekkür ediyorum. Aşılanmamış tüm vatandaşlarımızı da aşı olmaya davet ediyorum. Biz bu aşamaya geldiysek halkımızla birlikte geldik. Bundan sonra da başaracaksak yine Amasya halkımızla birlikte başaracağız. Herkesi aşıya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hastaneden detaylar
-Aşı işlemlerinden detaylar
-Sırada bekleyen vatandaşlardan detaylar
-Aşının hazırlanmasından detaylar
-Vatandaşlara aşı yapılmasından detaylar
-Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın röportajı
(SURE: 04.09 DK) (BOYUT: 160 MB)

Haber-Kamera: Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA) –

====================================================

2)EMİRDAĞ’DA 3 KİŞİNİN YARALANDIĞI MOTOSİKLET KAZASI KAMERADA

AFYONKARAHİSAR’ın Emirdağ ilçesinde iki motosikletin kafa kafaya çarpıştığı kazada, 2’si ağır 3 kişi yaralandı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, önceki gün saat 22.00 sıralarında Eskişehir Caddesi’nde meydana geldi. S.T. (19) yönetimindeki plakasız motosiklet ile M.E.C. (20) yönetimindeki plakasız motosiklet kafa kafaya çarpıştı. Kazada kaskları olmadığı öğrenilen S.T., M.E.C. ve Y.K. (21) yola savruldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekiplerin ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü. Tedaviye alınan S.T. ile M.E.C.’nin durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaza anı bir iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, bir otomobili sollamaya çalışan motosikletle karşı yönden gelen diğer motosikletin kafa kafaya çarpıştığı görüldü.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
—————————
(güvenlik kamerası)

– İki motosikletin caddede çarpışması
– Çarpışan motosikletilere arabanın çarpması

Haber-Kamera: İlyas Kaan TAYTAK/EMİRDAĞ (Afyonkarahisar), (DHA)- ı

====================================================

3)’COVİD-19 AŞISININ TÜP BEBEK TEDAVİSİNE OLUMSUZ ETKİSİ YOK’
 
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu ve Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Davut Güven, Covid-19 aşılarının tüp bebek tedavisi üzerinde olumsuz etkisi olmadığını belirterek, “İlk 12 hafta aşı yapılmasın, 12’nci haftadan sonra gebeliğin her döneminde her iki tür aşı da yapılabilir” dedi.
Salgına karşı en önemli silahlardan aşılama süreci, hızla devam ederken, özellikle hamile ve tüp bebek tedavisi sürecinde olanlar, aşı konusunda kararsızlık yaşıyor. Kadın doğum uzmanları da kadınların, bu süreçte aşı yaptırıp yaptırmamaları konusunda kendilerine çok sık sorular yönelttiklerini söylüyor. OMÜ Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu ve Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Güven, hamileliğin 12’nci haftasına kadar aşı yapılmaması gerektiğini, 12’nci haftadan sonra gebeliğin her döneminde iki tür aşının da yapılabileceğini belirtti.
‘HER TÜR AŞIYI GÜVENLE UYGULAYABİLİRLER’
Covid-19 aşılarının tüp bebek tedavisine olumsuz etkisi olmadığını belirten Doç. Dr. Güven, “‘Ben şu an tüp bebek tedavisi oluyorum, başlayacağım veya yaptırmak üzereyim aşı yaptırabilir miyim? Hangi tür aşıları yaptırmalıyım?’. Şu an mRNA ve inaktif aşılar var. Gönül rahatlığı ile şunu söyleyebiliriz; tüp bebek tedavisi, aşılama tedavisi gibi bazı tedavilere ihtiyaç duyulduğunda öncesinde veya sonrasında aşı olabilirler. Her tür aşıyı güvenli bir şekilde uygulayabilirler. Tedavilerine ve kendilerine hiçbir sıkıntısı olmaz. Aşı; alerji, kaşıntı ve kol ağrısı gibi belirtiler dışında hiçbir sıkıntı oluşturmuyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi; çok yoğun bir hasta popülasyonuna sahip, birçok hastamız tedavi öncesinde veya sonrasında aşılarını uyguladı. Hiçbir yan etki görmedik. Kendi kliniğimize gelen hastalara baktığımız zaman aşıdan sonra sperm ve yumurta kalitesine kötü hiçbir etkisini görmedik. Aşıların çocuk sahibi olmak üzerine hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Sperm ve yumurta kalitesini değiştirmemektedir. Aşı yaptırmış hastalarımızda tüp bebek tedavisi uyguladık. Bu tedavilerde gebelikler oldu ve sağlıklı bir şekilde de gebelikleri devam ediyor. Aşı olup, gebe kalıp gebeliğini takip ettiğimiz birçok hastamız var” diye konuştu. 

‘İLK 12 HAFTA YAPILMASIN’
Gebelerde özellikle ilk 12 hafta aşı yapılmaması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Güven, “Gebe takibinde hassas bir dönem vardır. Mecbur kalınmadığı sürece ilk 12 hafta gebelere sadece aşı değil herhangi bir girişimde bulunmuyoruz. Bu dönemde düşükler ve bazı komplikasyonlar rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor. İlk 12 hafta aşı yapılmasın, 12’nci haftadan sonra gebeliğin her döneminde her iki tür aşı da yapılabilir. 35-40 bin gebe üzerinde yapılan testler var ve bu testler sonucunda gebelerde sorun oluşturabilecek bir semptoma rastlanılmadı. İki tür aşı da ilk 12 hafta dışında rahatlıkla yaptırılabilir” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Ondokuz Mayıs Üniversitesi detay
-Aşılardan detaylar
-Doç. Dr. Davut Güven röportaj
Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) –

======================================

4)MUĞLA’DA TURİZMCİLER, TEMMUZ AYINDA YOĞUN TALEP BEKLİYOR
 
MUĞLA’da 1 Temmuz’da kısıtlamaların kaldırılması, gecelik konaklamadaki KDV indiriminin 1 ay uzatmasıyla beklentileri artran turizmciler yabancı turistleri ağırlamaya başladı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler İşletmecileri Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Şu anda gelen bilgilere göre önümüzdeki ay ciddi bir talep olacağı yönünde. Tabi ki 1 Temmuz tarihi sonrası normalleşmenin ikinci adımları atılacak. Vatandaşlarımız tatil moduna girecek ve tesislerimize talepte bulunacaklar” dedi.
Turizmde otellerin gecelik konaklamada yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e indirilmesinin bir ay daha uzatılmasını turizmciler memnuniyetle karşıladı. 1 Temmuz itibari ile normalleşmenin ikinci  aşamasına geçileceği açıklamaları ile Rus ve İngiliz turistlerden gelen olumlu haberler, turizmcilerin yüzünü güldürdü.
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, hükümetin KDV indirimden mutlu olduklarını söyledi. Bülbüloğlu, “Rusya’nın oyuna girmesiyle konaklama tesislerimizde doluluklar artacaktır. 24 Haziran tarihinden sonra Rus turistler Dalaman Havalimanı’na kafile halinde gelecekler. Rus turistlerin gelmesiyle Dalaman bölgesi olarak bahsettiğimiz Fethiye, Dalyan Sarıgerme gibi turistik lokasyonlarımızda ciddi turist artışı olacaktır. Marmaris olarak bizim gözümüz İngiltere’de. Muğla’nın birinci turist destinasyonu İngilizlerdir. Umarım temmuzda dolu dolu İngiliz turist gelir. Şu anda gelen bilgilere göre önümüzdeki ay ciddi bir talep olacağı yönünde. Tabi ki 1 Temmuz tarihi sonrası normalleşmenin ikinci adımları atılacak. Vatandaşlarımız tatil moduna girecek ve tesislerimize talepte bulunacaklar. Haziran ayı başından itibaren rezervasyon talepleri almaya başlamıştık. Temmuz ayının ilk haftasından itibaren bu talepler artacaktır. Şu an için yoğun bir talep yok” dedi.
‘KURBAN BAYRAMI TATİLİNİN 9 GÜN OLMASI İÇİN BİR TALEBİMİZ OLMADI’
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması için bir taleplerinin olmadığını belirten Bülbüloğlu, “Turizmciler olarak geçtiğimiz yıllarda bayramlarda tatilin uzaması için taleplerimiz olmuş ve yerine getirilmişti. Önümüzdeki Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması için bir talebimiz olmadı. Bu yıl tercihi hükümete bıraktık. Türkiye ekonomisi 9 günlük tatile hazır mı değil mi bilemiyoruz. Bunun sosyal ve ekonomik boyutlarını iyi değerlendirmek gerekiyor. Hükümet en doğru kararı verecektir” diye konuştu.
‘RUS TURİSTLER EKİM SONUNA KADAR GELECEKLER’
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, Rus turistleri nisan ayının ikinci yarısından sonra beklediklerini vurgulayıp, “Ancak 2,5 aylık bir aradan sonra geliyorlar. Muğla bölgesi için Rus turist potansiyeli yoğun olacak. Ruslar da tatil bekliyorlar. İki büyük Rus acentesinin bölge müdürleri ile görüştüm. Yoğunluktan dolayı rezervasyonları sonbahar aylarına ötelediklerini ilettiler. Bir sıkıntı olmaz ise Rus turistler ekim sonuna kadar gelecekler. Onların gelmesi turizmciler için can suyu olacaktır. 1 Temmuz sonrası talep yoğunlaşacak. Kısıtlama olduğu için şu an talep az. Temmuzun birinci haftasında yoğunluk başlar. İngiliz turistlerden istediğimiz verimi 2 yıldır alamadık. Ama, ağustos başında İngiliz turist yoğun olacaktır” dedi.
‘ÖNCELİK TEDBİRLER OLMALI’
Rus ve İngiliz turistin gelmesi ve iç pazarda taleple güzel bir turizm sezonu yaşayacağını düşündüklerine dikkat çeken Esin, “Turizm sezonu kasımın ilk haftasına kadar uzar. İngiltere’de mutasyonlu virüs var. Bizler, tedbirleri alarak misafirlerimizi kabul etmeliyiz. Virüs tedbirlerine uymazsak geçen sene gibi ekim ayındaki gibi kapanma yaşayabiliriz. Öncelik tedbirler olmalıdır. Sektörümüzde KDV’nin indirilmesi ekonomik sorunları bir nebze olsun hafifletmiştir. Olumlu haberler ve açıklamalar gelmeye devam ediyor” diye konuştu.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin de bayram tatili uzasın diye bir taleplerinin olmadığını belirterek, “1 Temmuz normalleşme adımları sonrası kısıtlamalar kalkacağı için yoğun bire talep olacaktır. Vatandaşlar tatil planlarını mutlaka hayata geçirecektir” dedi.

Görüntü dökümü
—————————
-Marmaris’ten genel görüntü
-Plajlardan görüntü
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu ile röp.
TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin ile röp.
Haber – Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),(DHA)
======================================

5)JANDARMADAN EĞİTİM FAALİYETLERİ
 
BURDUR İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından mevsimlik tarım işçilerine yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçları ile Mücadele Kısım Amirliği personeli tarafından Yeşilova ve Çavdır ilçeleri jandarma sorumluluk bölgelerindeki mevsimlik işçilere yönelik olarak ‘6284 sayılı kanun kapsamında mağdurun hakları, başvuru mercileri, KADES uygulamasının tanıtımı ve çocuk suçlarıyla mücadele’ konularında 276 çocuk ve yetişkin vatandaşa bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme sonunda jandarma çocuk dergisi, boyama kitabı ve konuyla ilgili broşür dağıtıldı.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Trafik Kısım Amirliği tarafından ise Yeşilova ve Çavdır ilçeleri jandarma sorumluluk alanında bulunan seralarda çalışan 276 yetişkin ve çocuk mevsimlik tarım işçisi ile tarım işçilerini taşıyan sürücülere yönelik; trafik kuralları, fazla yolcu, emniyet kemeri kullanımı ve zorunlu mali sorumluk sigortasının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme sonunda jandarma çocuk dergisi, boyama kitabı ve konuyla ilgili broşür dağıtıldı.

Görüntü Dökümü
—————————
– Seralardaki kadınlara kadın jandarma personeli tarafından bilgilendirme yapılması
– İşçi servisi şoförlerine bilgilendirme yapılması (Jandarma cep tel çekimi)

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=====================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!