Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ÇORLU’DA 12 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SAHTE İÇKİ SANIKLARININ TAHLİYESİ REDDEDİLDİ

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde 12 kişinin yaşamını yitirdiği , 19 kişinin tedavi olduğu sahte içki faciasında 1 kişinin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor. Tutuklu 5 sanığın avukatlarının tutukluluklarının yaptığı itiraz reddedildi. Ele geçirilen sahte içkilerden alınan ve İstanbul Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi’ne gönderilen numunelerin incelenmesi sürüyor.

Çorlu’da, 24 Haziran’dan itibaren, satın aldıkları sahte içkiden içen 32 kişi zehirlendi. Bu kişilerden Pakistan uyruklu Ikhlague Hussam ile Emin Kırcaali, Mehmet Pamukçu, Sadık Akın Usal, Altuğ Oktay, Turan Vardı, Remzi Zabınoğlu, Nurcihan Engin eşi Levent Engin, Hasan Nişancı, Vedat Bektaş ile Ahmet Ataman yaşamlarını yitirdi, 19 kişi de tedavileri tamamlanarak, taburcu edildi, 1 kişinin tedavisi ise yoğun bakım servisinde sürüyor.
TUTUKLULUĞA İTİRAZ REDDEDİLDİ
Olayla ilgili polisin gözaltına aldığı, aralarında sahte içkileri Bulgaristan’dan getirdiğini söyleyen ve deposundan ilçedeki büfelere sattığı iddia edilen Metin Dobrucalı ile Kudret Uygur, Cengiz Girgin, Vedat Vatansever, Hüseyin Coşkun ve Süleyman Malkoç tutuklandı. Tutuklulardan Hüseyin Coşkun, daha önce avukatlarının yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi. Halen tutuklu bulunan 5 kişi için Çorlu Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutukluluk incelemesi yapıldı. Mahkeme, delillerin ve raporların tamamlanmadığı gerekçesiyle şüphelilerin tutukluk hallerinin devamına karar verdi.
SAHTE İÇKİLER İNCELENİYOR
Olayla birlikte polisin düzenlediği baskınlarda tutuklu sanıkların iş yerlerinde toplam 500 litre sahte içki ele geçirildi. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte içkilerden aldığı numuneleri incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi’ne gönderdi. Sahte içkilerin incelenmesinin sürdüğü belirtildi.

Görüntü dökümü
————————————–
-Tutuklanan şüpheliler(arşiv)
-Şüphelilerden detaylar
-Adliye tabelası
-Muhabir Mehmet Yirun Anons
-Çorlu Devlet Hastanesi’nden detaylar
-Polisin yaptığı kaçak içki baskını(arşiv)
-Detaylar
Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)- 

=======================================

Reklam Alanı

SULAR KESİLDİ, İMAM GİTTİ, CAMİ KAPANDI AMA HEYELAN TEHLİKESİNDEKİ EVLER BOŞALMADI
 
SİNOP’un Boyabat ilçesinde 1989 yılındaki heyelanlar sonrası ‘afet bölgesi’ sayılıp, tahliye edilen Akçakese köyü Karanlı Mahallesi’nde, evlerini terk etmeyen ve son yıllarda il dışından gelenler, risk altında yaşamlarını sürdürüyor.
Boyabat’ta 1989’da yaşanan heyelanların ardından ‘afet bölgesi’ ilan edilen Akçakese köyü Karanlı Mahallesi tahliye edildi. Evlerini boşaltan ve kira yardımı yapılan halk, köyde ‘Çamlıca’ adıyla kurulan yeni mahallede inşa edilen konutlara taşındı. Ancak bazı kişiler evlerini terk etmedi. Zamanla il dışından gelenlerin yapılara yerleşmesiyle risk altındaki bölgede nüfus da arttı. Boyabat Kaymakamlığı da tehlike üzerine yerleşim alanının ‘mahalle’ unvanını kaldırdı, şebekeden suyu kesti. Müftülük imamı geri çekince, cami de kapandı. Evlerini boşaltmamakta ısrar eden bazı kişiler, heyelan riskinin yeniden tespit edilmesini istedikleri yerleşim alanında yaşamayı sürdürüyor.
‘SONUÇ OLUMSUZ OLURSA BOYNUMUZ KILDAN İNCE’
Akçakese Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Uysal Sağlık, “Burası, 1989 yılında afet bölgesi ilan edildi. Ancak aradan uzun süre geçti. Biz bölgenin afet riskinin yeniden araştırılması için konuyu yargıya taşıdık. Bilirkişi raporunda köyün kaymasının durduğu tespit edildi. Suyumuz kesildi, elektriğimiz de kesilmek üzere. Burada kalanların ikametgahı silindi. Mahkemenin kararını beklemeden suyumuzun ve elektriğimizin kesilmesini istemiyoruz. Karar çıktığında ve sonuç olumsuz olursa boynumuz kıldan incedir” diye konuştu.
Asiye Şahin Karahan ise, “1989 yılında heyelan oldu. Ölen kimse olmadı, yıkıcı bir olay olmadı. Biz halen dere suyu içiyoruz ama suyumuz kesildi. Köyümüzde göçmen durumundayız. Evlerimiz ve yerlerimiz tapulu. Yerimizde oturmak istiyoruz, gidecek yerimiz yok” dedi.
‘HEYELANLI BÖLGE, EVLER KAYIYOR’
Akçakese Köyü Muhtarı Erol Gül de, “1989 yılında meydana gelen heyelanın ardından afet riski bulunan evler için köyün başka bir kısmına yapılan 30 ev sahiplerine teslim edildi. Akçakese köyüne bağlı Karanlı Mahallesi resmiyette yok, böyle bir mahalle görünmüyor. Bu köy nüfustan kaldırıldı, bir tek elektrik kapatılmadı. Onun için de önümüzdeki günlerde resmi yazı gelir. Burası heyelan olan bir bölge ve her sene evler kayıyor. Yarın bir ev yıkılsa bana soracaklar. Heyelan döneminde ev sahiplerine para ve aylık kira yardımı yapıldı. O zamanlar il dışında yaşayanlar köye bile gelmedi. Şimdi gelip yerleşmişler ve ‘biz buradan gitmeyeceğiz’ diyorlar. Devletimiz ‘burada oturun’ derlerse elbette otururlar” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
-Köyden detaylar
-Vatandaşlardan detaylar
-Detaylar
-Akçakese Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Uysal Sağlık’ın röportajı
-Köy sakinlerinden Ayşe Muslu ve Asiye Şahin Karahan’ın röportajları
Haber-Kamera: Deniz ÖZEN/SİNOP, (DHA) –

=======================================

RASTGELE ZİLLERE BASIP, KAPIYI AÇTIRARAK BİSİKLETİ ÇALDI
 
OSMANİYE’de rastgele dairelerin zillerine basıp kapısını açtırdığı apartmanın giriş katındaki bisikleti çalan A.B. (27), yakalandı. O anlar, binanın güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.
Olay, 12 Ağustos’ta Alibeyli Mahallesi’nde meydana geldi. Bisikletini park ettiği yerde bulamayan kişi, polise haber verdi. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Binanın güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen polis, şüphelinin 19 ayrı suç kaydı bulunan A.B. (27) olduğunu tespit etti. A.B., yapılan çalışmayla kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı.
Güvenlik kamerası kayıtlarında, şüphelinin elini kolunu sallayarak binaya geldiği, rastgele zillere basarak kapıyı açtırdığı ve ardından bisikleti alıp uzaklaştığı görüldü.

Görüntü dökümü
—————————-
– Şüphelinin yaya olarak binaya gelişi
– Kapı zillerine rastgele basması
– Açılan dış kapıdan içeriye girişi
– Bisikleti alarak dışarıya çıkması
– Üzerine bindiği bisikletle bölgeden uzaklaşması
Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE, (DHA) 

======================================

OSMANİYE VALİSİ: AŞI OLMAYANLAR YOĞUN BAKIMDA PİŞMANLIKLARINI DİLE GETİRİYOR

OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, aşı olmamakta direnenlerin koronavirüse yakalandıktan sonra yoğun bakımda aşı olmadıkları için pişmanlıklarını dile getirdiklerini belirterek, “Osmaniyeli hemşerilerime, koronavirüse yakalanmadan mutlaka aşılarını olmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

Fakıuşağı Mahallesi’nde gerçekleştirilen denetimlere Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ve  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık  katıldı. Vali Erdinç Yılmaz, ziyaretleri sırasında esnaf ve vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde vaka sayısının yükseldiğini belirterek, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uyulması gerektiğini ve koronavirüsle mücadelede aşı olmanın çok önemli olduğunu ifade etti.
‘AŞI OLMADIKLARI İÇİN PİŞMANLAR’
Denetimlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Erdinç Yılmaz, “Koronavirüsle mücadelemizi sürdürüyoruz. Koronavirüs bitene kadar tedbirlere hassasiyetle uymaya devam etmemiz ve ayrıca aşı olmayan vatandaşlarımızın da aşılarını bir an önce olmaları çok önemli. Bu mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun önerilerine uymamız gerekiyor. Aşı olmamakta direnen vatandaşlarımızın daha sonra yoğun bakımda aşı olmadıkları için pişmanlıklarını dile getirdiklerini görüyoruz. Ama ne yazık ki geç kalınmış olunuyor. Bu nedenle Osmaniyeli hemşerilerime, koronavirüse yakalanmadan mutlaka aşılarını olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Koronavirüsle mücadelemizi bu şekilde sürdürüp inşallah en iyi şekilde sonuçlandıralım” diye konuştu.

Görüntü dökümü
—————————-
– Vali Erdinç Yılmaz’ın esnaf ve vatandaşlarla konuşması, uyarılarda bulunması
– Vali Yılmaz’ın bir çocuğa oyuncak vermesi
– Esnaflarla sohbetten detay görüntüler
– Aşı olup olmadıklarını sorması
– Vali Erdinç Yılmaz’ın denetim sonrası açıklama yapması
Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE, (DHA) 
========================================

ANTALYA YANGININDA YARALANAN HAYVANLAR, BURSA’DAKİ EMEKLİ HAYVANLAR ÇİFTLİĞİ’NDE
 
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınların ağır yaralanan kuzu, boğa, keçi ve eşek gibi hayvanlar, Bursa’daki Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne getirildi. Burada Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gönüllülerince koruma altındaki hayvanların tedavisi sürüyor.
Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınlarında alevlerin ortasında kalan birçok hayvan yaralandı. Yaralı hayvanlar, ekipler ve gönüllülerin yardımıyla yangın bölgesinden kurtarılarak güvenli bölgelere getirildi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gönüllüleri tarafından kurtarılan yaralı hayvanlar ilk olarak bölgede kurulan sahra çadırında tedaviye alındı. Burada 20 gün boyunca tedavileri yapılan boğa, kuzu, keçi ve eşek gibi vücutlarında 3’üncü derece yanık bulunan hayvanlar, özel donanımlı araçlar ile Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne getirildi. Vücudunun büyük bölümünde yanıklar bulunan ve ağır yaralanan ‘Ahmet’ isimli boğanın da çiftlikte tedavisine başlandı. HAYTAP’ın gönüllü veterinerleri, çiftlikte de yaralı hayvanları tedavi etmeye devam ediyor.
‘YARALI HAYVANLARI ORMANLARDAN TOPLADIK’
Hayvanların nakil sürecini anlatan veteriner Utku Yılmaz, şunları söyledi:
“Bir kısmı yangın bölgesinde, bizzat saha çalışmalarımız esnasında bulduğumuz kaplumbağa, kedi, köpek gibi hayvanları ormandan topladık. Bir kısmı da köylü tarafından bize getirildi ve çadırda tedavi altına alındı. 20 gün kadar acil müdahalesini Manavgat’ta sahra çadırında yaptık. Orada 8 hekimdik. 100’e yakın gönüllümüz vardı. Hayati riski bitenlerin sevklerini buraya ambulansla yaptık.”
‘HAYVANLARIN TEDAVİLERİ GAYET İYİ GİDİYOR’
Veteriner Mahmut Emin de yaralı hayvanlara yapılan müdahaleleri şöyle anlattı:
“Vücudunda yanık olan hayvanlarımız var. Onların tedavilerini yapıyoruz. Serumlarını takıyoruz. Her hayvan, yanık derecesine göre tedavileri yapılıyor. Sahra hastanesindeki sistem burada da devam ediyor. ‘Ahmet’ ismini verdiğimiz boğanın ilk geldiğinde yarısından daha fazla yanığı vardı. Onun acil müdahalesi ve tedavileri yapıldı. Şimdi durumu gayet normal. Yarası da iyileşme seviyesine geldi. Diğer hayvanların da tedavileri gayet iyi gidiyor. Serumları ve antibiyotikleri veriliyor. Tüm cerrahi müdahaleleri yapılıyor. Ayakta olanlar var. Yeme ve içmeleri de çok daha iyi seviyede.”  

Görüntü Dökümü
———————–
-Hayvanlardan detaylar
-Yaralı hayvanların tedavilerinden detaylar
-Emekli hayvanlar çiftliği dron görüntüleri
-Anons
Haber: Muammer İRTEM-Kamera: Semih ŞAHİN /BURSA, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!