Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ-6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AFYONKARAHİSAR GÜNEY BELDESİNDEKİ SEÇİMDE MÜŞAHİTLER KAVGA ETTİ

Güney beldesinde seçim heyecanı (2)

KAVGA ÇIKTI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde yeniden belde statüsü hakkı kazanan Güney’e, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimi için Güney İlkokulu’nda kurulan sandıklarda görevli AK Parti ve BBP’nin gözlemcileri arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışma bir anda büyüyünce olaya jandarma müdahale etti. Jandarma ekipleri tarafından bahçeye çıkarılan taraflar burada da tartışmayı sürdürdü. Daha sonra tartışma, tekmeli yumruklu kavgaya dönüştü. Yaklaşık 20 kişilik grubun dahil olduğu kavgayı ayırabilmek için jandarma biber gazı kullandı. Olay sırasında okul bahçesinde bulunan yaşlı bir kişi kavga eden taraflar arasında kalarak, yere düştü. Jandarma tarafları ayırdıktan sonra bahçe dışına çıkardı. Olay sırasında okul içerisinde oy kullananlar da dışarı çıkarıldı.

Görüntü dökümü
——————
– Okulun içinde girişten detay görüntü
– Jandarmanın müdahalesinden görüntü
– Bahçe içindeki kavgadan görüntü
– Jandarmanın biber gazı kullanması
– Olay yerinden detaylar
HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

======================================

İKAMET ETMEDİĞİ MAHALLEDEN SEÇİLEN MUHTAR İSTİFA ETTİ, YENİ SEÇİM YAPILIYOR
 
BURSA’da, Sami Güceylü’nün yerel seçimlerde ikamet etmediği mahalleden seçilmesi üzerine muhtarlığının iptal edilmesiyle İntizam Mahallesi’nde yeniden seçime gidildi. Adaylardan Asiye Duralı ve İbrahim Topal, muhtar olabilmek için yarışıyor.
Merkez Osmangazi ilçesi İntizam Mahallesi’ne 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde muhtar olarak Sami Güceylü seçildi. Güceylü’nün seçimdeki rakibi Asiye Duralı, Güceylü’nün 15 yıldır mahallede oturmadığını belirterek, İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Yapılan incelemelerin ardından Güceylü’nün muhtar olduğu mahallede oturmadığı tespit edildi. Bunun üzerine muhtarlıktan istifa eden Güceylü’nün yerine azası İbrahim Topal muhtar olarak atandı. İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla ülke genelinde olduğu gibi İntizam Mahallesi’nde de muhtarlık seçimine gidildi. Asiye Duralı ve İbrahim Topal, muhtarlığa adaylığını açıkladı. Muhtarlık seçimleri İstiklal İlkokulu’nda başladı.
‘KAPI KAPI DOLAŞTIM’
Asiye Duralı, 2019 yılında da aday olduğunu belirterek, “O zaman ikinci oldum. Birinci olan Sami öğretmenimiz, 30 yıldır muhtardı. Ancak 15 yıldır başka mahallede ikamet ediyordu. Sahte ikamet kullanıyordu. Ben bunu 3 kez ispatladım. İspatlayınca istifa etmek zorunda kaldı. Ondan dolayı tekrar seçime gittik. Altı ay mücadele verdim. Nüfus Müdürlüğü’nün kapısında sabah 9’dan akşam 4’e kadar bekledim. Her şeyi ispatlandı. Kuaför salonunu adres göstermeye çalıştı, 6 ay boyunca bu evrakları toplamaya çalıştım. Seçime geçen yıl gidecektik ama pandemi dolayısıyla olmadı. Bir ay boyunca her gün komşularımı tek tek gezdim. Kapı kapı dolaştım. Her şey güzeldi ve güzel olacağına inanıyorum. Eşimle birlikte güzel çalışmalar yaptık” dedi.
‘İKİMİZ DE MAHALLE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’
Adaylardan İbrahim Topal ise, “İkimiz için de hayırlısı olsun. İkimiz de mahalle için çalışacağız. Sorun, hepimizin sorunudur. İyi bir seçim olmasını diliyorum. Zaman biraz kısıtlı oldu. 17 gün sokağa çıkma yasağı geldi. Mahalleye tam anlamıyla seçimi duyuramadık. Bu yüzden katılımın da fazla olacağını düşünmüyorum” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
-Oy kullanmaya gelen vatandaşlardan detaylar
-Sandık görevlilerinden detaylar
-Oy kullananlardan detaylar
-Genel detaylar
-Muhtar adayları röportajı
-Haber: Muammer İRTEM-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

=====================================

DENİZLİ’DE NEVRESİM FABRİKASINDA YANGIN (4)

BÜYÜK ÇAPLI HASARA YOL AÇTI
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 4 saatte kontrol altına alınan nevresim üretimi yapılan fabrikadaki yangın, büyük çaplı hasara yol açtı. Fabrikada bulunan tekstil ürünleri ve tekstil makinalarının zarar gördüğü ifade edildi. Feridun Sevinç’e ait olduğu belirtilen fabrikada, yaklaşık 5 milyon liralık hasar oluştuğu öğrenildi. Toplam 27 araç ve 70 personel ile müdahale edilen yangında, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Görüntü dökümü
—————————
-Fabrikadan görüntü
-Dumanlardan görüntü
-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmasından görüntü
Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

======================================

KISITLAMAYI İHLAL EDEN ALKOLLÜ ADAY SÜRÜCÜ, ARAÇLA POZ VERDİ
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, 2.93 promil alkollü halde araç kullanırken yakalanan aday sürücü Emre K., kendisini görüntüleyen gazeteciye “Hangi kanalda çıkacak ağabey?” diyerek aracının arkasında poz verdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarıkorkmaz Mahallesi Pazaryeri mevkiinde denetim

gerçekleştirdi. Polis ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 67 AAD 008 plakalı otomobil sürücüsü Emre K.’yi durdurdu. Alkollü olduğu anlaşılan sürücü için trafik ekiplerine haber verildi.
Denetim noktasına gelen trafik ekipleri, Emre K.’nin alkolmetreyi üflemesini istedi. Emre
K., alkolmetreyi üflememek için uzun süre uğraştı. Bir süre sonra alkometreyi üfleyen ve
2.93 promil alkollü olduğu tespit edilen Emre K.’nin, henüz ehliyetinin olmadığı ve aday sürücü konumunda bulunduğu belirlendi. Sürücü belgesi iptal edilen ve yaklaşık 2 bin lira ceza kesilen Emre K., görüntü alan gazeteciye, “Hangi kanalda çıkacak ağabey?” diye sorarak aracının arkasında poz verdi. Emre K., işlemler için polis merkezine götürülürken, muayenesi olmayan aracı ise çekiciyle otoparka çekildi.

Görüntü Dökümü
——————————
– Emre K.’nin alkolmetreyi üflememek için çabası
– 2.93 promil akollü çıkması
– Polisleri ikna etmeye çalışması
– Görüntü alan gazeteciye poz vermesi
Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

======================================

ADANA’DA GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDEKİ YANGIN 12 SAATTE KONTROL ALTINDA
 
ADANA’nın Seyhan ilçesindeki bir plastik atık geri dönüşüm tesisinin deposunda dün öğleden sonra çıkan yangın sabaha karşı kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.
Merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçük Dikili Mahallesi’ndeki bir plastik atık geri dönüşüm tesisinin depo kısmında dün saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm depoyu sardı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar, kentin pek çok noktasından görüldü. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu sabaha karşı 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nihat Sarraf da yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Sarraf, “Yangın kontrol altına alındı. Deponun büyük bir bölümündeki yangın söndürüldü. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Bu maddeler plastik olduğu için yandıktan sonra birbirine yapışıp uzun süre yanıyor. 5-6 ton civarında plastik atık yandı. 3-4 saat içerisinde tamamen söndürmüş oluruz diye tahmin ediyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Drone görüntüleri
-Muhabir Yusuf KANTARLI anons
-İtfaiye Daire Başkanı Nihat Sarraf röportaj
-İtfaiye erlerinin müdahalesi
-Yanan plastiklerden detaylar

Haber: Yusuf KANTARLI- Kamera: Eser PAZARBAŞI/ ADANA,(DHA)

========================================

SİVAS’TA 11 İLÇE, 25 KÖYDE SEÇİM HEYECANI BAŞLADI
 
SİVAS’ta farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık ve ihtiyar heyeti için yapılacak seçimler başladı. 
Türkiye genelinde 764 köy ve mahallede farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti için yapılacak seçimler, Sivas’ta da başladı. Kent genelinde 11 ilçede 25 köy muhtarlığı, merkezde Yenidoğan Mahallesi ile Yıldız beldesinde bulunan Fatih Mahallesi muhtarlığı için seçimler yapılıyor. Saat 08.00’de başlayan seçimlerde görev alan personel ile seçmenler, koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Halk, salgınla mücadelede alınan tedbirlere uyarak sandık başına gelerek oylarını kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Oy kullanımından görüntüler
-Sandıklardan görüntüler
-Genel Detay

Haber-Kamera:Yasin KIRAS-Alperen YILDIZ/ SİVAS, (DHA)

========================================

KARABÜK’TE LGS HEYECANI 
 
KARABÜK’te, 2 bin 677 öğrenci Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girerken, velileri de heyecanlarına ortak oldu.  
Karabük’te, LGS’ye 2 bin 677 öğrenci girdi. Karabük’te sınav binalarına gelen öğrenciler, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uyarak içeriye alındı. Sınav binasına gelen öğrenciler belge kontrolü ve üst araması yapıldıktan sonra salona girdi. Aileleri sınava girene kadar çocuklarını yalnız bırakmadı. Veliler okulların bahçesinin önünde beklerken, heyecan içerisinde çocuklarını sınava uğurladı.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Öğrencilerin gelişi
-Veliler ve öğrencilerden görüntü
-Heyecanlanan öğrenciler
-Okula girmeleri
-Velilerden görüntü

HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/ KARABÜK, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!