Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TOPLU CENAZE NAMAZI KILINAN MAHALLE KARANTİNADA
 
TRABZON’un Araklı ilçesinde, toplu kılınan cenaze namazı ve kent dışından gelenlerin taziye ziyaretinin ardından vaka ile temaslı sayılarının arttığı tespit edilen Taştepe Mahallesi, karantinaya alındı.
Araklı’da 1500 nüfuslu Taştepe Mahallesi’nde geçen hafta vefat eden ve cenazesi kent dışından getirilen kişi, düzenlenen törenle toprağa verildi. Toplu cenaze namazı ve taziye ziyareti sonrası mahallede çok sayıda kişi, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle çeşitli hastanelere başvurdu. Mahallede çok sayıda kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Vaka ve temaslıların sayısı açıklanmazken, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca mahalle, ikinci bir karara kadar karantina altına alındı. Jandarma, mahalle girişinde güvenlik önlemi alarak giriş ve çıkışlara izin vermedi. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri mahallede çalışma başlatırken, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı öğrenildi.
‘CENAZEYE KATILANLARDA POZİTİF VAKALAR ÇIKTI’
Mahallede karantinada olan Yusuf Cerrah, “Trabzonluyum. Kayseri’de ikamet ediyorum. Bir haftalığına memleketime geldim. Dün çıktım köye. Bugün karantinaya alındı köy. Çıkış kesinlikle yasak. İşe de gitmem gerekiyor ne yapacağım bilmiyorum. Köyde cenazeye katılanlarda pozitif vakalar çıktı. Temaslılar da karantinaya alındıö diye konuştu.
‘DAHA DA DİKKATLİ OLUNMASI GEREKİYOR’
Yöre sakini Sabri Çebi de, “Ablam bu mahallede oturuyor. Karantinaya alındı burası. Geçtiğimiz günlerde Ankara’dan cenaze gelmişti. Cenaze sonrası birçok kişide koronavirüs olduğu tespit edilmiş. Ablamın gıda ihtiyaçları vardı. Onları getirdim ona. Daha da dikkatli olunması gerekiyorö dedi.
Öte yandan, Araklı ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 noktada da karantina uygulaması sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Karantinaya alınan mahalle girişinden görüntüler
-Güvenlik güçlerinden görüntüler
-Karantinada olan ve çıkmak isteyen vatandaş röportaj
-Karantinaya alınan yakınlarına yaşam malzemesi getiren vatandaştan röportaj
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anonsu
-Haber genel ve detay görüntüleri

Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON-ARAKLI/ DHA

===========================================

2) EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: ÇOCUKLARIMIZI ALMADAN BURAYI TERK ETMEYECEĞİZ

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 644’üncü günde de sürüyor. Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, 2015’te 17 yaşında fırında çalışırken kaçırılan oğlu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir, 6 yıldır oğlunun peşini bırakmadığını, Irak’a ve Suriye’ye gitmesine rağmen oğlunun kendisine gösterilmediğini söyledi. Çocuklarını alana kadar eylemlerini bırakmayacaklarını belirten Demir, oğluna kaçıp teslim olması için çağrıda bulundu.
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 2 yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar, mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.
644 gündür devam eden eylemlere katılan aile sayısı 226’ya ulaştı. Eylem süresince Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarına kavuştu.
‘HDP, ÇOCUKLARIMIZI ALIP PKK’YA TESLİM ETTİ’
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, 2015’te 17 yaşında fırında çalışırken, kaçırılan oğlu Fatih için evlat nöbeti tutan Abdullah Demir, HDP’nin çocuklarını alıp PKK’ya teslim ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Eylemimizi devam ediyoruz, çocuklarımızı almadan burayı terk etmiyoruz. Bu zalim HDP, çocuklarımızı götürdü PKK’ya teslim etti. Bir tane çocuğumuz dağda olmayana kadar burayı terk etmeyeceğiz. Oğluma sesleniyorum, oğlum kaç gel Türk adaletine teslim ol, sizi kandırıyorlar, diyorlar ki ‘Türkiye’ye dönerseniz cezaevinde çürürsünüz.’ Devletimiz öyle büyük devlettir ki 24 çocuğumuz geldi, hiçbirine kelepçe vurmadan anne babalarına teslim etti. Yani sizi kandırıyorlar oğlum. 6 yıl oldu senin peşini bırakmadım hiçbir zaman. Seni bana göstermediler. Ben ne Irak’ı bıraktım ne Suriye’yi bıraktım, ne Şengal’i, ne Kandil’i, ne de Mahmur kampını bıraktım. Senin peşini hiç bırakmadım oğlum, çünkü bunlar zalimdir, ben onlardan yana değilim, seni bana göstermiyorlar. Kaç gel teslim ol.”

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Ailelerin bekleyişi
-Abdullah Demir’in konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

=====================================

3) KOMANDOLAR DUALARLA SURİYE’YE UĞURLANDI
 
GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda görevli 50 komando, yapılan duaların ardından Suriye’nin Cerablus kentine gitti. 
İslahiye Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda düzenlenen törene Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, Jandarma Komando Tabur Komutanı Yüzbaşı Kamil Aksoy ile komandoların aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, “Bundan 500 yıl önce Yavuz Sultan Selim Han, bu topraklara gelerek savaşmış. 500 yıl sonra ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye topraklarında meydana gelen olaylar sonrasında, orada yaşayan insanların emniyetini sağlamak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti harekat yapmaya karar vermişti” dedi.
‘Fırat Kalkanı’, ‘Zeytin Dalı’ ve ‘Barış Pınarı Harekatı’ ile Türkiye sınırlarında oluşturulmaya çalıştırılan terör koridorunun sonlandırıldığını anlatan Albay Hüseyin Bekmez, “Harekatlar sonrasında Suriye’de görev gücü oluşturulmuş, orada yaşayan insanların emniyetleri, korunması amacıyla sizler de orada görev yapmaktasınız. 9 defadır bizim birliğimiz Cerablus bölgesinde görev almaktadır. Tarih süresi içerisinde gönül birliği oluşturduğumuz coğrafyaya huzur götürmek, onları barış içerisinde yaşatmak için elinizden geleni yaptınız, bundan sonra da yapmaya devam edeceksiniz” diye konuştu.
Komando Marşı okunan törende, daha sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dualar edilip kurbanlar kesildi. Kesilen kurban kanları alınlarına sürülen komandolar, yakınlarıyla vedalaştıktan sonra marşlar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Jandarma Komando Tabur Komutanlığı
– Komandolar
– Komandolar arasında dolaşan çocuk
– Mehmet Ceren Çevirgen duyguları
– Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması
– Albay Hüseyin Pekmezin konuşması
-Komando marşı
-Kuran-ı kerim okunması ve dua
-Komandoların alınlarına kan sürülmesi
-Komando ile röp
-Komandoların aileleriyle vedalaşmaları
-Komondoların araçlar gitmeleri
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA

===========================================

4) DAMAT İLE AKRABALARI ÜCRET TARTIŞMASINDA KUAFÖR VE ÇALIŞANLARINI DÖVDÜ
 
GAZİANTEP’te, düğün için saçını yaptıran gelinin kuaför ücretine itiraz eden damat Y.G. ile akrabaları, iş yeri sahibi ve kuaför Melisa Güner (26) ile 4 çalışanını tekme tokat dövdü. Arbede güvenlik kameralarına yansırken, darp raporu alan Güner suçluların gereken cezayı almasını istediklerini söyledi.
Olay, cumartesi günü Bülbülzade Mahallesi’nde meydana geldi. Melisa Güner’in işlettiği kuaföre gelen gelin M.G.’nin saç ve makyajı yapıldı. Gelinin hazır olmasının ardından kuaföre gelen damat Y.G. ile Melisa Güner arasında, iddiaya göre ücret nedeniyle tartışma çıktı. Daha önce anlaştıkları ücretten 120 TL daha fazla para talep eden Güner’e olumsuz yanıt veren damat Y.G., anlaştıkları parayı ödeyip, ayrıldı. Bir süre sonra düğün arabasıyla yeniden kuaföre gelen Y.G. ile beraberindeki 3 kişi, ekstra ücret nedeniyle yeniden tartıştı ve Güner ile yanındakilere tekme tokat vurmaya başladı.
Arbedeyi görenlerin ihbarıyla kuaföre çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisin araya girmesiyle son bulan kavgada, yaralanan 5 kişi sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Darp raporu alan kuaför çalışanları, kendilerine saldıran damat ve akrabalarından şikayetçi oldu.
Polisin gözaltına aldığı 4 kişi, ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.
‘ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUM’
Çalışanları ile saldırıya uğradıklarını ve tekme tokat dövüldüklerini söyleyen kuaför Melisa Güner, şöyle konuştu:
“Biz yan tarafta gelinlik alanlara kuaför olarak paket sunup saç ve makyaj hizmeti veriyoruz. Gelin bizi arayıp, düğün öncesi ağda salonumuzun olup olmadığını sordu, ben de salonumuzun olduğunu fakat verilen paketin dışında ekstra ücrete tabi olduğunu söyledim. Kabul ettiler ve burada işlemleri tamamladık ve mutlu şekilde çıktılar. Çıkarken damada hesap olduğunu söyledim. Daha sonra damat arkadaşına yönlendirdi, arkadaşı da telefonla damadın babası ile konuşup bana verdi ve ücreti daha sonra vereceklerini söyledi. Daha sonra kayınbaba gelip sinirlendi, ‘Size bu kadar yeter’ diyerek ekstra olan ücreti kesip parayı verdi. Ben de ’emeğimin karşılığını siz belirleyemezsiniz bu parayı da alın hediyemiz olsun’ dedim. Ekstra tutan miktar 120 TL’ydi onu kabul etmedi. Daha sonra buradan ayrıldılar. Bir süre sonra gelinlikte sıkıntı var diyerek buraya geldiler. İçeride bahane üreten akrabaları bana vurmaya çalıştı. Çalışanlar ayırmaya gelince dışarıdan çok sayıda erkek gelerek bize saldırdılar. Kafamı kaldırdığımda silahların dipçikleri ile çeneme ve yüzümüze vurdular. Bizi ayırmaya gelenleri de darbettiler. Daha sonra ambulans ve polis geldi. Ambulansla gelip bizi hastaneye kaldırdılar ve darp raporu aldık. Gözaltına alınmışlar ve serbest bırakılmışlar. O kadar erkek iş yerimize gelerek beni ve çalışan kadınları darbettiler. Ben adaletin yerini bulmasını ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.”
SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
Damat ile akrabalarının kuaför Melisa Güner ve çalışanlarına saldırma anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, düğün arabası ile gelen damat ve yakınlarının, iş yerindekilere yumruk ve tekmelerle vurduğu anlar yer aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay anı (Güvenlik kamerası)
– Çalışanların dövülmesi
– Darp edilen çalışanlar
– Melisa Güner ile röp.
– Darp edilen kadınların yüzündeki morluklar
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Mustafa KANLI -Kamera: Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA

=======================================

5) ORMAN YANGININA NEDEN OLDU, 155 BİN LİRA TAZMİNAT CEZASI VERİLDİ

EDİRNE’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde, ‘4 hektar orman alanının yanmasına neden olmak’tan yargılanan Arif Ö., ağaçlandırma bedeli ve söndürme gideri olmak üzere 155 bin lira tazminat cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl Ağustos ayında Sazlıdere köyünde meydana geldi. Arif Ö., evine yakın ormanlık alanda, eski kanepesindeki hurda demirleri çıkarmak istedi. Arif Ö.’nün yaktığı kanepeden sıçrayan kıvılcımlar, ormanlık alanda yangına neden oldu. İhbar üzerine bölgeye Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 34 görevli, 16 araç ile sevk edildi. Yangın, 4 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınarak, söndürüldü. Alevlerin sardığı 4 hektar orman alanı zarar gördü.
Yangına neden olduğu belirlenen Arif Ö., jandarma tarafından gözaltına alındı. Arif Ö., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında dava açılan Arif Ö.’nün Keşan Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki tutuksuz yargılanması tamamlandı. Arif Ö., 121 bini ağaçlandırma bedeli, 34 bini ise söndürme gideri olmak üzere 155 bin lira tazminat cezasına çarptırıldı. 

HABER: Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)- 

=======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!