Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) RUS ASKERİ RÖMORKÖRÜ ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAN GEÇTİ
 
ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçen Rus Donanması’na ait ‘Sergey Balk’ isimli askeri römorkör, Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.
Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na saat 10.00’da giriş yapan Rus Donanması’na ait askeri römorkör ‘Sergey Balk’, saat 11.30 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Kalesi ve Kilitbahir köyü dağında bulunan ‘Dur Yolcu’ yazısı önünden geçen askeri römorköre, güvenlik gerekçesiyle Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti.
Boğazda manevra yapılması en güç nokta olan Nara Burnu’nu dönen ‘Sergey Balk’ isimli römorkör, Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Çanakkale Boğazı’ndan geçen Rus askeri römorköründen görüntüler. 

Haber-Kamera: Burak GEZEN/ ÇANAKKALE, (DHA)

========================================

2) PERİBACALARINA SPREY BOYAYLA YAZILAN YAZILAR, ‘MİKRO KUMLAMA’ TEKNİĞİYLE TEMİZLENDİ
 
KAYSERİ’nin Yeşilhisar ilçesinde, sprey boyayla zarar verilen peribacalarında ‘mikro kumlama’ tekniğiyle yapılan temizleme çalışmaları tamamlandı.
Yeşilhisar ilçesi, her yıl Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bölgelerin başında yer alıyor. Başta Soğanlı Vadisi olmak üzere çok sayıda doğal güzelliğe sahip ilçe, yüzlerce turisti ağırlıyor. İlçenin Araplı yokuşu mevkiinde bulunan 40 peribacasından bazılarına geçen aylarda sprey boya ile zarar verildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, peribacalarının temizlenmesi için ocak ayında çalışma başlattı. Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı Bölge Müdürlüğü görevlileri, sprey boyayla yazılan yazıları, ‘mikro kumlama’ tekniğiyle yüzeye uygun kum püskürterek eski haline getirdi. Bölgede yapılan temizleme çalışması tamamlandı.
‘BUNLAR TARİHİ VARLIKLARIMIZ’
Peribacalarına zarar verilmemesini isteyen Araplı Mahalle Muhtarı Hamza Bulut, “Burada bulunan peribacalarına kimliği belirsiz kişiler sprey boyalarla yazılar yazarak zarar vermişti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından buranın temizliği yapıldı. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, buralar koruma altına alındı. Mümkünse buralara sprey boyalarla yazılar yazmasınlar. Peribacalarına zarar verenler belirlendiğinde yetkililer tarafından ceza uygulanacak. Buraya ‘aşkım, seviyorum’ gibi sevgili isimleri yazılıyor. Burada artık temizleme çalışmaları bitti. Biz turizmin olduğu bir ülkedeyiz. Vatandaşlar bu işleri bilinçsiz yapıyor. Bilinçli olsalar zaten yapmazlar. Bunu taş, kaya olarak görüyoruz ama bunlar bizim tarihi varlıklarımız. Bunları korumak bizlere düşer” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Temizlenen peribacalarından görüntü
-Araplı Mahalle Muhtarı Hamza Bulut ile röportaj
-Genel detay

Reklam Alanı

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN-Metin DEĞİRMENCİ/ KAYSERİ,(DHA)

========================================

3) DAVUT GÜLOĞLU KÖYÜNDE ÇAY TOPLAYIP, STRES ATIYOR
 
KARADENİZ müziğinin sevilen isimlerinden Davut Güloğlu, günlerini doğup, büyüdüğü Rize’ye bağlı Yeni Güzelköy’de geçiriyor. Pandemi stresinden uzaklaşıp, yeşil doğada yürüyüş yaparak enerji depolayan Güloğlu, bahçede organik ürünler yetiştirip, makasla çay topluyor. Şarkıcı, yeni çalışması için huzur bulduğu köyünde, klip hazırladığını söyledi.
Karadenizli şarkıcı Davut Güloğlu, tatil günlerini ve boş zamanlarını, memleketi Rize’ye bağlı Yeni Güzelköy’de geçiriyor. ‘Nurcanım’, ‘Katula Katula’,’Dur Orda Dur’, ‘Kopalım Bari’ ve son olarak da ‘Hayat Devam Ediyor’ albümleriyle tanınan Güloğlu, İstanbul’un yoğunluğundan kaçıp geldiği köyünde, tavuklarıyla ilgilenip, ünlü Anzer balının yanı sıra organik beslenmeye dikkat ediyor, yürüyüş yaptığı yeşil doğada enerji depoluyor. Pandemi stresinden uzaklaşıp, bahçesinde eline aldığı makasla çay da toplayan şarkıcı, yeni çalışması için huzur bulduğunu söylediği köyünde, klip çekmeye de hazırlanıyor.
‘ENERJİ ALIP STRES ATIYORUM’
Köyünün, kendisine hem keyif hem de huzur verdiğini anlatan Davut Güloğlu, “Çocukluğumda olduğu gibi o tadı o havayı teneffüs ediyorum. O mutluluğu yaşıyor enerji alıp stres atıyorum. Çay yağmurda çamurda toplanması taşınması satılması zor ama kıymetli bir tarım ürünüdür. Türkiye’nin dört bir köşesinde sudan sonra en çok içilen içecek çaydır. Çayımızın değerini bilip yaşatmamız lazım. Ben köyümü Rize’yi her zaman ziyaret ediyorum. Burada huzur bulur, kafamı dinlerim. Her yıl da çay toplarım bu da bana huzur veriyor. Komşularımla akrabalarımla eski günleri anar çaylıkta sohbet ederiz. Çaylıkta atma türküler atar set yarışları yaparız. Kim önce bitirecek diye iddialar vardır. Çaylıkta yemekler yeriz. Bu da bize hem keyif hem de huzur veriyor” dedi.
‘ÇAY TOPLAMAK ZOR’
Çayın ülke için milli değer olduğuna dikkat çeken Güloğlu, “Kendi çayımız ülkemize yetmiyor. Daha çok reklam edip daha çok ihraç etmeliyiz. Ben de Çaykur reklamlarında oynadım tek kuruş almadım. Çünkü benim annem de babam da bu çaydan aldığı ücretlerle bizi yetiştirdi büyüttü. Allah bize bu nimeti verdi. Dağlarda bayırlarda bu çayı toplamak taşımak zordur.  Yağmurda çamurda çayı toplamak da satmak da zor. Senede üç kez bazen dört kez de toplanıyor. Tarımla olan her şeye ağırlık vermemiz gerekiyor” diye konuştu.
‘YENİ ESER ÇALIŞMALARIM VAR’
Salgın nedeniyle 1,5 yıldır sevenlerinden uzak kaldığını da kaydeden Güloğlu, salgının bir an önce son bulması temennisinde bulundu. Güloğlu, “Yeni eser çalışmalarım var. 5 eserden oluşan yeni single çalışmamın ilk klibini memleketim Rize’de çektim. Rize’nin çeşitli yerlerinde çektiğim klipte yaylaları doğal güzellikleri görebilecek izleyenler. Ayrıca kendi köyümde babamın arazisinden de görüntüler var. Çocukluğumun geçtiği bende anısı büyük olan bir yerden de klipte sahneler olacak. İnşallah kliple birlikte izleyenler Karadeniz’e hasretlerini giderecekler. 15 gün içinde izleyicilerin beğenisine sunacağım. Yeni bir şarkı daha yaptım. Rize bana ilham veriyor burada yazdım. Yeni 5 eserle daha sevenlerimizle beraber olacağız. İnanıyorum ki bu yeni duygusal ve hareketli eserlerde hem duygulanacağız hem güleceğiz hem oynayıp hem ağlayacağız” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Davut Güloğlu detayları
-Çay toplaması
-Davut Güloğlu ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Aytekin KALENDER /RİZE, (DHA)-

==========================================

4) İŞ MAKİNESİNİN MOTORUNA YUVA YAPAN KUŞUN 6 YAVRUSU OLDU
 
TOKAT’ın Pazar ilçesinde belediyenin gölet inşaatında kullandığı ekskavatörün motor bölümüne yuva yapan ‘ak kuyruksallayan’ kuşunun kuluçkadaki 6 yumurtasından 6 yavru çıktı.
Pazar Belediyesi’nce yapılan Erkilet Göleti çalışmalarına ramazan ayında ara verildi. İnşaatta kullanılan ekskavatör ise bakımları yapıldıktan sonra inşaat alanı yakınlarına bırakıldı. Bayram sonrası tekrar çalışmalara başlamak için gelen belediye ekipleri, ekskavatörün motor kısmında bir yuva ve içinde 6 kuş yumurtası gördü. Yuvanın ak kuyruksallayan kuşuna ait olduğu belirlendi. Durumu haber alan Pazar Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz, yavrular yumurtadan çıkana kadar ekskavatörün çalıştırılmaması talimatı verdi. Kuluçka dönemi sona eren 6 kuş yumurtasından 6 yavru çıktı. Belediye Başkanı Erdoğan Yılmaz, yavrular yuvadan uçana kadar ekskavatörün park halinde bekleyeceğini söyledi.
Başkan Yılmaz, “Yumurtadan çıkmasını umutla bekliyorduk. Yumurtaların 6’sı da çıkmış. Yavrular da iyiler, sağlıklılar. Herhalde 10-15 güne kalmaz yuvadan uçarlar. Bizim için de onları büyütmek güzel oldu. Bu kuşlar 20 gündür burada yatıyor. Biz de 7-8 günlük araç kiraladık. Aracı kiraladığımız arkadaşımıza durumu anlatınca bize indirim de yaptı. Kuşlar uçtuktan sonra o yuvayı anı olarak alacağım. Makam odama götüreceğim. Çok özenerek yapılmış bir yuva, çok hoşumuza gitti” dedi. 
Görüntü Dökümü

———————–
-İş makinesinin görüntüsü
-Yuvadaki yavruların görüntüsü
-Başkan Erdoğan Yılmaz’ın yavrularla ilgilenmesi
-Yaptığı açıklamalar 

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/ PAZAR (Tokat), (DHA) 

=============================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!