Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DOKTOR ÇİFTİN COVİD-19 SONRASI ÖLEN 8 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARI TOPRAĞA VERİLDİ
 
BATMAN’da görevli doktor çift Gülsüm Kahveci Kılınç ve Şenol Kılınç’ın çocukları Toprak Kılınç (8), Covid-19 sonrası gelişen miyofasiyal ağrı sendromu (MAS) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 
Batman’da görev yapan anestezi uzmanı Dr. Gülsüm Kahveci Kılınç ve dahiliye uzmanı Dr. Şenol Kılınç’ın oğulları Toprak Kılınç, geçen ay Covid-19’a yakalandı. Toprak, tedavisinin ardından koronavirüsü yendi ancak 4 hafta sonra bölgesel kas-iskelet sistemi ağrısı olarak bilinen miyofasiyal ağrı sendromu gelişti. Adana’daki hastanede tedaviye alınan Toprak, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi. Ölümüyle ailesinin büyük üzüntü yaşadığı Toprak Kılınç, memleketi Samsun’un Atakum ilçesinde toprağa verildi.

DOKTORDAN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM
Öte yandan doktor çiftin meslektaşları, sosyal medyadan yayımladıkları mesajlarla Toprak’ın acı haberini duyurdu. Kılınç çiftinin meslektaşı olan bir doktor, paylaşımında, “Siz hala ‘oyun’ deyin, ‘Yok böyle bir şey’ deyin. Maskesiz gezin, pozitif olup, durumunuzu gizleyin, ‘Bana bir şey olmaz’ deyin. Biliyor musunuz ikisi de doktor sınıf arkadaşlarımın oğullarını kaybettik. Neden mi? Covid-19 enfeksiyonu sonrası gelişen MAS sebebiyle. Toprak daha 8 yaşındaydı. Ben bile bu acıyla kavrulurken anne babasını düşünemiyorum. Arkadaşlarım doktor Gülsüm Kahveci Kılınç ve eşi doktor Şenol Kılınç’a Rabbimden büyük bir sabır ve metanet diliyorum” dedi. 

ACILI ANNE; ‘OĞLUM SEN DAHA ÇOK KÜÇÜKTÜN’
Batman’da görevli doktor çift Gülsüm Kahveci Kılınç ve Şenol Kılınç’ın Covid-19 sonrası gelişen miyofasiyal ağrı sendromu (MAS) nedeniyle Adana’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden çocukları Toprak Kılınç’ın (8) cenazesi memleketi Samsun’a getirildi. Toprak’ın cenazesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Atakum ilçesindeki Derecik Mezarlığına getirildi. Oğlunun tabutuna sarılan acılı anne Gülsüm Kahveci Kılınç, “Oğlum sen daha çok küçüktün’ diyerek gözyaşı döktü. Helallik alındıktan sonra kılınan cenaze namazının ardından küçük çocuğun cenazesi toprağa verildi. Cenazede acılı aileyi mesai arkadaşları ve sağlık çalışanları da yalnız bırakmadı.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Ailenin tabut üzerinde ağlaması
-Cenaze namazı

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL, Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) –

========

Reklam Alanı

EN AZ VAKANIN OLDUĞU İKİNCİ KENT ADANA’DA 722 BİN DOZ AŞI YAPILDI

Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, koronavirüs vaka haritasına göre en az vakanın görüldüğü 2’nci il olan kentte 722 bin doz aşı yapıldığını belirterek, “Bizim kentimiz mavi renkte olsa da risk devam ediyor. Mutlaka kişisel tedbirlerimizi esnetmeyelim’’ dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın haftalık illere göre paylaştığı vaka haritasında Hatay’ın ardından 100 bin nüfusta 12,84’le vaka sayısı ile en az vakanın olduğu ikinci kent Adana oldu. Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında kırmızı renkte olan riskli bölgelerin neredeyse tamamı mavi renge döndü. İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, pandemi döneminde kurallara uyan vatandaşlara teşekkür etti. Koronavirüs aşıları konusunda kapasitenin çok yüksek olduğunu belirten Nacar, aşı hakkı gelen bütün vatandaşların en hızlı şekilde randevu almalarını tavsiye ederek, “Toplumda belirli bir bağışıklığı oluşturduğumuz takdirde Covid-19 virüsünün çok hızlı şekilde biteceğini biliyoruz” dedi.
‘700 BİNİN ÜZERİNDE AŞI YAPTIK’
Aşı randevularının yoğunlaşması durumunda aşı odalarının da aynı oranla arttırılabileceğini belirten Nacar, “Elimizde aşı tanımlanan herkese aşı mevcut. Ben Sinovac aşısı oldum. Benden dolayı eşime de aşı çıktı. O da Biontech oldu. Vatandaşlarımıza hangi aşı tanımlanırsa onu olmasında hiçbir sakınca yok. Adana’da şu ana kadar 722 bin doz aşı yaptık. 300 binin üzerinde vatandaşımız ikinci doz aşılarını oldu ve hala olmaya devam ediyor. Adana’daki hedefimiz pandemiyi bitirip maskeleri çıkartmaktır. Bizim kentimiz mavi renkte olsa da risk devam ediyor. Mutlaka kişisel tedbirlerimizi esnetmeyelim’’ diye konuştu.
Görüntü Dökümü
———————-
-Aşıların hazırlanması *arşiv*
-Aşıların uygulanması * arşiv*
-İl Sağlık Müdürü Halil Nacar röportaj
-Aşıdan detay

Haber: Yusuf KANTARLI -Kamera: Can ÇELİK/ADANA,(DHA)

==========

TEPEDEKİ EVİNE KOLAY ULAŞIM İÇİN VAGONLU RAYLI SİSTEM KURDU

RİZE’nin Kalkandere ilçesinde Ali Rıza Yıldız (88) araç yolu olmayan evine döşediği 120 metre uzunluğundaki raylı sistem sayesinde elektrikli motorla çalışan vagonla ulaşım sağlıyor. Vagona binen Yıldız, 5 dakika süren yolculukla tepedeki evinden kolayca inip çıkıyor. 

İlçenin Hüseyin Hoca Köyü’nde yaşayan Ali Rıza Yıldız bir tepede yer alan evlerine 25 yıl önce araç yolu yapmak istedi. Arazi anlaşmazlığı nedeniyle yol yapamayan Yıldız yaya inip çıkmakta zorlanınca ilginç bir yöntem buldu. Çay bahçesinin ortasına demirden 120 metre uzunluğunda raylı sistem döşeyen Yıldız, tekerlekli vagonu da raylara yerleştirdi. Bölgede varangel olarak bilinen teleferiklerin elektrikli motoru ile sistemi çalıştıran Yıldız, 5 dakika süren yolculukla evine kolayca inip çıkmaya başladı. Yıldız’ın uzaktan kumanda ile de çalışan raylı sistemli ulaşım yolculuğu 25 yıldır sürüyor. 
‘2 AYDA KURDUM’
Raylı sitemin kuran Ali Rıza Yıldız “Tepeye ev yapmak istedim. 25 yıl önce yol yoktu. Bende Ankara’da yaşadım uzun yıllar. Orada raylı sistemlerle yolculuğum aklıma geldi. Bu sistemi 2 ayda kurdum. Önce eve malzeme taşıdık şimdi ulaşım içinde güvenle kullanıyoruz. Araç yolumuz var ama biz yinede bu sistemi kullanıyoruzö diye konuştu.
‘ÇOK GÜVENLİ’
Eşi Harbiye Yıldız ise “İlk başlarda binmek için tereddüt ettim. Ama şimdi korkmadan biniyorum. Çok güvenli. Hiçbir sorun olmadı. İlk başta uzaktan kumanda yoktu. Şimdi uzaktan kumadan ile kimseye ihtiyaç kalmadı. Eve kolayca inip çıkıyoruzö dedi.
Çiftin komşusu Yaşar Güveli de “Bana çok ilginç geldi. Bizim havadan giden varangel dediğimiz teleferiklerin buda yerden gideni. Ben de bazen çay taşımak için kullanıyorumö ifadesini kullandı.  
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Raylı sistem detayları
-Çiftin vagonla seyahati
-Ali Rıza Yıldız ile röp.
-Harbiye Yıldız ile röp.
-Yaşar Güveli ile röp.
-Muhabir anonsu (Arzu ERBAŞ)
-Detaylar

Haber: Arzu ERBAŞ – Kamera: Emirhan PEHLİVAN RİZE-DHA

=========

ASKER EĞLENCESİNDE ‘SOSYAL MESAFE’ UNUTULDU

*- Antalya’da bir grup genç, vatani görevi için askere giden arkadaşları için asker eğlencesi düzenledi. 

*- Koronavirüs pandemisi kapsamında, bulaş oranında düşüşle ‘sarı’ kategoriye geçen Antalya’da asker konvoyları düzenlendi, kontrollü yeni yaşam uyarıları, maske, sosyal mesafe tedbirleri unutuldu. 

*- O anlar cep telefonu kamerasına da yansıdı.

Koronanirüs pandemisinde ‘kırmızı’ kategoriden önce ‘turuncu’, ardından ‘sarı’ kategoriye geçen Antalya’da uzmanların, maske, sosyal mesafe uyarıları 1 Haziran sonrası kontrollü yeni yaşama geçilmesiyle çabuk unutuldu. Antalya’da asker eğlencesi düzenleyen gençler, yollarda araçlarıyla konvoy yapıp, otomobil pencerelerinden sarktı. Gençler, Kepez ilçesinin kenti kuşbakışı gören Kepez Varyantı’nda eğlence düzenledi. Maske ve sosyal mesafenin unutulduğu asker eğlencesinde birbirlerini omuzlarına alan gençler, müzik eşliğinde göbek attı.
Antalyalı gençlerin koronavirüs tedbir ve uyarılarını unutan bu halleri cep telefonu kameralarına da yansıdı, sosyal medyada yayınlandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Asker konvoyu araçlarının yolda ilerlemesi
– Arabanın pencerelerinden sarkan gençler
– Birbirlerini omuzlarına alan gençlerin müzik eşliğinde oynaması
– Detay

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!