Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

TARTIŞTIĞI EŞİNİ BOYNUNDAN BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ (2)
 
OĞLUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRMÜŞ
Kırıkkale’de Sezer Başkaya’nın tartıştığı eşi Hacer Başkaya’yı 4 yaşındaki oğlu H.M.B.’nin gözü önünce bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı. Kent merkezinde çiğ köfte dükkanı işleten Sezer Başkaya’nın cinayetten sonra eve gelen polislere bir süre kapıyı açmadığı, polisin kırma girişimi sonrası açtığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri devam eden Sezer Başkaya, adliyeye sevk edilecek.
‘ANNEME GİTMEK İSTİYORUM’
Öte yandan, Hacer Başkaya’nın Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri devam ediyor. Yakınları Adli Tıp Kurumu’na gelerek üzüntülü şekilde bekleyişlerini sürdürüyor. Çiftin oğulları H.M.B. de yakınları ile burada bekliyor. H.M.B.’nin zaman zaman “Anneme gitmek istiyorum” dediği duyuldu. Yürekleri dağlayan sözlerin ardından yakınları küçük çocuğu alandan uzaklaştırdı. Hacer Başkaya’nın cenazesinin Balışeyh ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü dökümü
————————-
-Adli Tıp Kurumu önünden görüntü
-H.M.B.’den görüntü
Haber: Burak CAN/KIRIKKALE-DHA
==================================

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İÇİN BOĞAZ GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

1915 ÇANAKKALE Köprüsü’nde, her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındaki tabliye bloklarının montajı için yapılan hazırlıklar ve kedi yolları arasında geçişi sağlayan köprülerin söküm çalışmaları nedeniyle, Boğaz tek yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı. Çalışmalara, tabliye bloklarının montajı için gelen Singapur bayraklı ‘Asian Hercules-III’ isimli yüzer vinç de katıldı. Yarın, ilk tabliye bloğunun Lapseki yakasında bulunan 318 metre uzunluğundaki kuleye getirilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 18 Mart 2017’de temelini attığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nde ana halatların montajı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Avrupa ile Asya kıtasını birleştiren önemli ulaşım noktalarından biri olacak köprünün 2023 metre uzunluğundaki orta açıklığında ana halatı toplam 288, kenar açıklıklarındaki ana halat ise toplam 296 çelik kablo oluşturdu. Bu ay içerisinde planlanan ilk tabliye bloğu montajı öncesinde ise, son hazırlıklar Lapseki yakasında bulunan 318 metre uzunluğundaki kulede yapılmaya başlandı. Yarın Gelibolu Sütlüce’deki şantiye alanından ilk tabliye bloğu Lapseki yakasındaki kuleye getirilerek, en alt kısmındaki platformun üzerine konulacak. 

Bugün ise, ana halatların montajı için kurulan kedi yolunun kuzey ve güney bölümlerine geçişi sağlayan köprülerin söküm çalışmasına başlandı. Çalışmalara, tabliye bloklarının montajı için gelen Singapur bayraklı ‘Asian Hercules-III’ isimli yüzer vinç de katılıyor. Çalışmalar kapsamında Çanakkale Boğazı da saat 10.15’te kuzeyden güneye tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Boğaz, saat 21.00’e kadar gemi geçişlerine kapalı kalacak.
İlk tabliye bloğunun bu ay içinde montajı yapılması planlanırken, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yolunu, her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındaki 87 tabliye bloğu oluşturacak. 
DÜNYANIN EN BÜYÜK ASMA KÖPRÜSÜ OLACAK
1915 Çanakkale Köprüsü, tasarımındaki inceliklerle de dünyada ilk olmaya aday. Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü temsil eden 2023 metrelik orta açıklığıyla köprü tamamlandığında ‘dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü’ unvanına sahip olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kule bağlantıları ve bağlantı unsurları, Türk bayrağının renkleri olan kırmızı-beyaza boyanacak. 318 metrelik yüksekliğiyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni simgeleyecek kulelerin üst kısmı da Seyit Onbaşı’nın Çanakkale Savaşları’nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde olacak. Köprünün 770’er metre yan açıklıklar ile toplam 3 bin 563 metre uzunluğunda olması planlanırken, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleri ile toplam geçiş uzunluğu 4 bin 608 metre olacak. Gidiş-geliş 3 şeritli olacak köprünün, yaklaşık 45,06 metre genişlikte olması öngörülüyor. Köprü tabliyesinin iki tarafında bakım onarım amacıyla kullanılacak yürüme yolları olacak.
18 MART 2022’DE HİZMETE AÇILACAK
1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi kapsamında 1 asma köprü, 2 yaklaşım viyadüğü, 4 betonarme viyadük, 6 alt geçit köprüsü, 38 üst geçit köprüsü, 5 köprü, 43 alt geçit, 115 çeşitli boyutlarda menfez, 12 kavşak (devlet yolu üzerindeki kavşaklar dahil), 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 6 ücret toplama istasyonu inşa edilecek. 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022’de tamamlanarak, hizmete açılacak. Çanakkale Boğazı, köprü ile 6 dakikada geçilebilecek.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
—————————-
-1915 Çanakkale Köprüsü’nden drone görüntüleri.
-1915 Çanakkale Köprüsü’nden görüntüler.
-1915 Çanakkale Köprüsü yanında bulunan ‘Asian Hercules-III’ isimli yüzer vinçten görüntüler.
-Kedi Yolllarının kuzey ve güney bölümlerine geçişi sağlayan köprülerin söküm çalışmasından görüntüler.
-Burak Gezen anons.
Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN-Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ (Çanakkale), (DHA)

===================================

‘DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ’NDE VAN SAHİLİNDE KAHVALTI
 
ZENGİN kalabalık kahvaltı sofrası ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ve adından söz ettiren Van’da, 6 Haziran’ın ‘Dünya Kahvaltı Günü’ ilan edilmesinin ardından Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, basın mensupları ile kahvaltı programı düzenlendi. Vali Mehmet Emin Bilmez, “İnşallah bu pandemi sürecini geride bıraktıktan sonra tekrar büyük kalabalıklarla Van sahilinde bir araya geleceğiz” dedi.

Van’da 2014’te 51 bin 793 kişinin katılımıyla ‘Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası’ rekorunun kırılması sonrası, Van kahvaltısını dünyaya tanıtmak amacıyla geçen yıl 6 Haziran, ‘Dünya Kahvaltı Günü’ olarak ilan edildi. Yaylalarda yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan otlu peynir, yüksek rakımlı yaylalardan elde edilen ‘karakovan balı’, un, tereyağı ve yumurtanın karışımıyla oluşan ‘murtuğa’ ve bölgeye özgü tereyağında kavrulan ve öğütülmüş buğdayla hazırlanan kavut gibi birçok kahvaltı çeşidi bulunan Van kahvaltısı, kentin önemli kültürel mirası olma özelliği taşıyor. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, 6 Haziran ‘Dünya Kahvaltı Günü’ ilan edilmesinin ardından, Edremit İlçesindeki Büyükşehir Belediye tesislerinde kentte göre yapan basın mensupları kahvaltı verdi.
Vali Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez ve Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ile eşi Yaprak Çelikel, Van Gölü Sahili’nde kurulan kahvaltı masasında oturarak, göz manzarasında Van kahvaltısını tanıttı.
51 BİN 793 KİŞİNIN KATILIMI İLE REKOR KIRILMIŞTI
Vali Bilmez, 6 Haziran Dünya Kahvaltı Günü denilince akla Van’ın meşhur kahvaltısının geldiğini belirterek, “Bugün için bütün Vanlılar, ister il dışında ister burada yaşayan, herkes kahvaltıda dostlarıyla bir araya gelip bu günü yaşatmaya çalışıyor. Biz de misafirlerimizle birlikte Van Gölü’nün kenarında, güneş kentinde Van kahvaltısında bir araya geldik. Hem gazetecilerimizle hem Konya’dan gelen Şehit ailelerimizle hem de çocuklarımızla bir araya geldik. Bu geleneğimizi yaşatmak için gayret gösteriyoruz ve bütün Vanlıları da bu gayreti göstermeye davet ediyoruz. Van kahvaltısına sahip çıkan herkese de teşekkür ediyorum. Daha önce 2014’te 51 bin 793 kişi ile toplu kahvaltı yaparak, kahvaltımızı dünyaya tanıtma anlamında ciddi rekor kırıldı ve bu da tescillendi. İnşallah bu pandemi sürecini geride bıraktıktan sonra tekrar büyük kalabalıklarla Van Sahili’nde bir araya geleceğiz. Pandemi sürecini geride bırakırsak umarım önümüzdeki yıl fidanlık sahilinde binlerce, o rekoru kırdığımız yılki gibi inşallah tekrar buluşacağız” dedi.

Görüntü dökümü
—————————-
-Van Gölü sahilinde hazırlanan Van Kahvaltısından genel görüntü
-Kahvaltıdan detaylar
-Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşinin kahvaltı yapması
-Kahvaltıdan detaylar
-Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in açıklaması
-Detaylar
Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- 

==================================

CUMA GÜNÜ AMELİYAT OLAN ARDA, LGS’YE HASTANE ODASINDA GİRDİ

EDİRNE’de, apandisit patlaması sonucu cuma günü ameliyat olan Arda Yaşaroğlu (14), LGS’ye hastane odasında girdi. Sınavdan iyi puan beklediğini belirten Yaşaroğlu, “İyi çalışmıştım. İlk baş stresliydim aslında ama şu an çok rahatım. Yatarak sınava gireceğim. Okulda belki daha stresli olacaktım böyle daha iyi oldu belki de. Hedefim Fen Lisesi” dedi.

Edirne İstiklal Ortaokulu öğrencisi Arda Yaşaroğlu, perşembe günü rahatsızlanarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucu apandisti patladığı belirlenen  Yaşaroğlu, ertesi gün ameliyata alındı. Çocuk Cerrahisi Bölümü’nde tedavisi süren Yaşaroğlu’nun bugün gireceği LGS için okul müdürü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştü. Müdürlüğün aynı gün irtibat kurduğu bakanlık sınava hastanede girmesine izin verdi. Yaşanan trafiğin ardından Yaşaroğlu, hastane yatağından da olsa sınava girmenin heyecanını yaşarken, iki öğretmen ise gözetmen olarak görevlendirildi.
‘SINAVA GİREMEYECEĞİMİ DÜŞÜNÜP ÇOK ÜZÜLDÜM’
Ameliyat olduktan sonra sınava giremeyeceğini düşünüp çok üzüldüğünü söyleyen Yaşaroğlu, “Aslında benim apandistim patlamış, haberim yoktu. Son gün ağrım oldu öyle öğrendik. Çevresinde bir kitle oluşturmuş, onu ameliyat ettiler. Pazar günü de sınavım vardı, ilk aklıma o geldi. Giremeyeceğimi düşünüp çok üzüldüm. Sonradan müdür bey sağ olsun haletti. Şu anda sınava giriyorum” dedi.
‘HEDEFİM FEN LİSESİ’
Sınavdan iyi puan beklediğini belirten Yaşaroğlu, “Sınavdan iyi puan bekliyorum. İyi çalışmıştım. İlk baş stresliydim aslında ama şu an çok rahatım. Yatarak sınava gireceğim. Okulda belki daha stresli olacaktım böyle daha iyi oldu belki de. Hedefim Fen Lisesi. Umarım kazanırım” diye konuştu.
‘ÖNEMLİ OLAN ONUN SAĞLIĞI’
Baba Hüseyin Yaşaroğlu da önemli olan Arda’nın sağlığı olduğunu ifade etti. Yaşaroğlu, “Birkaç gündür bir sıkıntısı vardı. Onu da ameliyatla çözdük, apandisti patladı. Bugün de sınava girdi. Bizim için ilk baş önemli olan onun sağlığıydı, daha sonra sınavdı. Çok şükür ameliyatı güzel geçti ve sınava girdi. Özellikle okul müdürümüz konu üzerinde çok çalıştı. Bakanlık da çok yardımcı oldu ve başarıyla sınava girdi” ifadelerini kullandı.
‘BU DURUMDA SINAVA GİRMESİ BİLE MUCİZE’
Arda’nın annesi Cemile Yaşaroğlu ise oğlunun sınava giremeyeceği için çok üzüldüğünü belirterek, “Bir rahatsızlığı oldu, apandisti patladı. Bu durumda sınava girmesi bile çok mucize aslında. Sınava yakın olması kötü oldu. İlk söylediği şey de ’emeklerim boşa gitti anne’ oldu, o bizi çok üzdü. Biz de bu nedenle hemen okul müdürüyle görüştük ve çözüm bulundu. İki saatte sorun çözüldü ve oğlum da mutlu oldu. Bugün de gayet moralli uyandı ve sınavına girdi. Onun için hayırlısı buydu sanırım, sonucunu göreceğiz” şeklinde konuştu.  
Öte yandan kentte, LGS’ye girecek öğrenciler ise sabah erken saatlerde eğitim gördükleri okulların yolunu tuttu.

Görüntü Dökümü
————————–
– Milli Eğitim heyetinin hastaneye girişi
– Heyetin Arda’yı ziyareti
– Arda ile röportaj
– Arda’dan detay
– Ailesinin Arda’ya başarılar dilemesi
– Arda’dan detay
– Ailesinden detay
– Baba Hüseyin Yaşaroğlu röportaj
– Anne Cemile Yaşaroğlu röportaj
– Ailesinin çocuk servisinin önünde bekleyişi
– Hastaneden genel görünüm
– Sınava girilen okuldan detay
– Öğrencilerin okula girişi
– Velilerden detay
– Veli ve öğrencilerle röportaj
– Okul yönetiminin aileleri uyarması
– Bekleyen velilerden detay
Haber-Kamera: Olgay GÜLER-Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA) 

==================================

VARTOLULAR SANDIK BAŞINDA

MUŞ’un Varto ilçesinde boşalan muhtarlık için köy ve mahallelerde bugün sandıklar yeniden kuruldu.

Muş’un Varto ilçesinde muhtarı olmayan ve geçici olarak muhtarlık yapılan 2 köy ve 2 mahalleye yeniden muhtar seçmek için vatandaşlar sandık başına geçti. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, Kültür Mahallesi ve Gümgüm Mahallesi ile 2 köyde, 20 sandık kurarak 6 bin kişinin oy kullanması için çalışma başlatıldı. Kültür Mahallesi’nde ise biri kadın olamak üzere 6 aday muhtarlık için yarıştı. Seçimler sırasında muhtar adayları heycanını gizleyemedi. 
Pandemi dönemi olduğu için geçen sene yapılması beklenen seçimlerin bugüne ertelendiğini söyleyen Kültür Mahallesi muhtar adayı Eser Karaaslan, “Bir arkadaşımız muhtarlığı kazandıktan sonra yurt dışına gitti. Geçen sene seçim yapılması gerekirken pendamiden dolayı bu seneye bırakıldı. Biri kadın 6 adayız. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu bir hizmet yarışıdır” diye konuştu.
Kültür mahallesi için tek kadın muhtar adayı olan iik çocuk annesi Yıldız Beyazgül (55), beş erkeğe karşı yarıştığını belirterek diğer adaylara başarılar diledi.

Görüntü dökümü
————————- 
-Okuldan görüntü
-Oy kullanacaklardan görüntü
-Sandıktan görüntü
-Oy verme görüntü
-Eser Karaaslan ile röp
-Erdal Baba ile röp
-Yıldız Beyazgül röp
-Çetin Çatak röp
Haber-Kamera: Fatih ÇELİK/VARTO (Muş),(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!