Reklam Alanı
Reklam Alanı

Hakim-savcı adaylarına Türkçe’nin doğru kullanımı eğitimi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Hakim-savcı adaylarına Türkçe’nin doğru kullanımı eğitimi

TÜRKİYE Adalet Akademisi’nde (TAA) eğitim gören hakim-savcı adayları için ilk kez ‘Kararların Dili’ dersi verilmeye başlandı. Hakim-Savcı adaylarının kişisel gelişim uygulamaları kapsamında verilen ders ile daha anlaşılabilir bir yargı dilinin oluşturulması hedefleniyor.

‘Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim’ vizyonuyla, meslek öncesi ve meslek içi eğitim faaliyetlerini sürdürerek eğitim sistemini geliştirmeyi hedefleyen Türkiye Adalet Akademisi’nde, ilk kez hakim-savcı adaylarına yönelik eğitim müfredatına ‘Kararların Dili’ dersi eklendi. 25’inci dönem hakim-savcı adayları ile 15’inci dönem idari yargı hakim adaylarının eğitim sürecinde başlatılan ders 577 aday tarafından takip edildi. Covid-19 salgını nedeniyle seyreltilmiş sınıflarda ders alan hakim-savcı adaylarına ilk dersi, Gazi Üniversitesi TÖMER Başkanı Prof. Dr. Nezir Temur, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Durmuş ve Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Murat Erol anlattı.

‘UZUN BİR SÜRECE YAYILACAK BİR PROJE’

Türkçe’nin tipolojik özelliklerini anlatan Prof. Dr. Nezir Temur, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün desteğiyle Türkiye Adalet Akademisine böyle bir dersin verilmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Dersin ve içeriğinin hukuk reformları ile bütünleştiğini belirten Temur, “Bu derste yargı kararlarına Türkçe’nin tipolojik özelliklerinin ne kadarının yansıdığını, metinleri ele alacağız. Yargı kararlarını iyileştirme, daha güçlü kılma hedefindeyiz. Bu çalışma uzun bir sürece yayılacak bir proje” dedi.

‘YARGI KARARLARI DİLİNDE FARKINDALIK’

Reklam Alanı

Prof. Dr. Mustafa Durmuş, yargı kararlarının daha anlaşılabilir olmasının hedeflendiğini anlatarak, “Kararların Dili’ dersinin ana amacı; daha okunabilir, daha akıcı, daha anlaşılabilir bir yargı dilinin oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Bu çerçevede yargı uygulayıcıları olarak hakim-savcı adaylarının toplumda çok temel bir rolü var. Bu rolleri üzerinden Türkçenin daha etkin bir şekilde kullanılması, anlaşılabilir, okunabilir ve daha etkin bir hukuk dilinin oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu çerçevede farklı yargı alanından örnekler üzerinde sorunlar belirledik. Bu sorunları biçimsel, anlamsal ve üsluba ilişkin örnekleri ile değerlendirerek dersimizi vereceğiz. Bu derslerin amacı aynı zamanda Türkçe’nin yargı kararlarında daha doğru daha başarılı kullanımına ilişkin farkındalık geliştirmek” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Eğitimden görüntü
-Detaylar

Haber: Özkan ARSLAN/ANKARA, (DHA)-

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!