Reklam Alanı
Reklam Alanı

Halk, Etna Yanardağı’nın püskürttüğü külleri temizliyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İtalya, (DHA) – İtalya’da yer alan dünyanın en aktif yanardağlarından biri olan ve 1 haftada 6 kez faaliyete geçen Etna Yanardağı’nın püskürttüğü küller çevre kent ve kasabalardaki yerleşim yerlerine ulaştı. Bölge halkı yanardağın püskürttüğü külleri temizlemek için seferberlik başlattı.
İtalya’nın Sicilya Adası’nda bulunan ve 16 Şubat’ta faaliyete geçen Etna Yanardağı’nın püskürttüğü küller, çevre halkının yaşamını zorlaştırdı. Sokaklara, evlere ve araçların üstünü kaplayan külleri, halk kendi çabalarıyla temizledi. Avrupa’nın en büyük ve İtalya’da yer alan dünyanın en aktif yanardağlarından biri olan Etna, son 1 haftada 6 kez faaliyete geçti. Yanardağı’nın püskürttüğü küller çevredeki kasaba ve şehirde yaşayan halkın yaşam koşullarını olumsuz etkilerken, bölge sakinleri kendi çabalarıyla yanardağın püskürttüğü külleri temizlemek için seferberlik başlattı. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü tarafından yönetilen Etna Gözlemevi’nde çalışan volkanologlar, faaliyetin ne kadar süreceğini bilmenin imkansız olduğunu belirtti.
ETNA YANARDAĞI NEREDE YER ALIYOR?
Etna yanardağı İtalya’da Sicilya’nın doğu kıyısında, Messina ve Katanya’ya yakın aktif yanardağdır.Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağ olan Etna’nın şu anki yüksekliği 3.326 m olmakla beraber zirvedeki püskürmelerle bu yükseklik zaman zaman değişime uğruyor.
EN BÜYÜK PATLAMA 1992 YILINDA OLDU
Geçtiğimiz hafta yeniden faaliyete geçen ve püskürtmelere başlayan Etna yanardağında son büyük patlama 1992 yılında gerçekleşmişti.

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!