Reklam Alanı
Reklam Alanı

Hayvanseverler ormana terk edilen eşeğin hayata tutunmasını sağladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Davut CAN/ İZMİR, (DHA)- İZMİR’in Karaburun ilçesinde, yaşlandığı için terk edildiği ormanlık alanda, açlık ve bakımsızlıktan bitkin halde hayvanseverler tarafından bulunan eşek, veteriner tarafından yapılan tedavi ve bakım ardından sağlığına kavuştu. Jandarma, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkililerinin şikayeti üzerine eşeği terk eden kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlattı.
Karaburun’un kırsal Kösedere Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, iddiaya göre bir hafta önce, yaşlandığı terk edilmiş eşek bulan hayvanseverler, durumu Karaburun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye giden Veteriner Hekim Lügen Tektepe, eşeğin bakımsızlıktan ve açlıktan bitkin halde olduğunu fark etti. Bulunduğu bölgede tedavi edilen eşek, sağlığına kavuştu. HAYTAP yetkililerinin durumu jandarma ekiplerine bildirmesinin ardından, eşeğin kim ya da kimler tarafından terk edildiğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
‘YÜK TAŞIMAYA BAĞLI OLARAK BACAKLARINDA YARALAR VARDI’
Eşeğin yanına gittiklerinde en büyük probleminin açlık olduğunu gördüklerini belirten Veteriner Hekim Lügen Tektepe, “İlk etapta hemen arabada bulunan ekmeği önüne koyduk, onu bile büyük bir iştahla yedi. Su ihtiyacını giderdik. Hareket etmekte zorlandığını fark ettik. Yük taşımaya bağlı olarak diz kapağı ve bacaklarının birçok yerinde yaralar vardı. Gerekli tedavileri yaptık. Vitamin takviyesinde bulunduk ve keneler için de dış parazit ilacı verdik. Şu anda hayvan kendisini toplamış durumda. Yavaş yavaş yürümeye başladı. Umarız daha da sağlıklı hale gelecek” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!