Reklam Alanı
Reklam Alanı

İBB TARİHİ BULGUR PALAS’I SATIN ALDI 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Haber: Uğur ŞAHİN / İSTANBUL, (DHA) – İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi(İBB) Cerrahpaşa’da bulunan tarihi Bulgur Palas’ı satın aldı. Garanti BBVA tarafından 30 milyon lira bedelle satışa çıkartılan bina için ne kadar ödendiği açıklanmadı. 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, tarihi Bulgur Palas’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) tarafından satın alındığını duyurdu. Mülkiyeti Garanti BBVA’da bulunan ve geçtiğimiz ay 30 milyon lira bedelle satışının yapılacağı duyurulan tarihi bina için ne kadar ödendiği açıklanmadı. 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaşımında, “Tarihi yarımadanın 7. tepesinde yer alan, yıllardır kaderine terk edilmiş Bulgur Palas’ı İBB olarak satın aldık. Şimdi bu tarihi yapıyı tüm İstanbulluların kullanacağı bir kültür mekanına dönüştüreceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

BULGUR PALAS’IN GEÇMİŞİ 
İttihat ve Terakki’nin Bolu mebusu olan Mehmet Habib Bey, 1912 yılında İtalyan mimar Giulio Mongeri’ye kendisi için Cerrahpaşa’da yaptırdı. Tüccar olarak bilinen Mehmet Habib Bey’in fahiş fiyatla bulgur sattığı iddialarından dolayı binaya “Bulgur Palas” adı verildi. Bina, Habib Bey’in borçları yüzünden 1926’da Osmanlı Bankası’na devredildi. Uzun süre boş kalan bina, 2001’de Osmanlı Bankası’nın Garanti Bankası’na katılımıyla arşiv binası olarak kullanılmaya başlandı. Bir süre önce tarihi yapı boşaltılarak satışa çıkartıldı.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!