Reklam Alanı
Reklam Alanı

İkinci el konutlara ilgi büyük

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA) –  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2013 yılından bugüne en fazla konut satışı geçen yıl oldu. Türkiye genelinde, 2020 yılında 1 milyon 499 bin 316 konut satıldı. Bunların 1 milyon 29 bin 576’sı ikinci el konutlar olduğu belirlendi. Ülke genelinde ikinci el konuta talep artarken, ilk el olan konutlara talep düştü. En fazla konut satışı ise 265 bin 98 ile İstanbul’da gerçekleşti. 

Medya takip kurumu Ajans Press, konutlar ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Basın arşivinden derlenen bilgilere göre 2020 yılında konutlar ile alakalı basına 64 bin 641 haber yansıdı. Konut satışlarındaki hareketliliğin basın haberlerine yansıdığı tespit edilirken özellikle yerelde ön planda olduğu görüldü.

“SON ZAMANLARIN EN YÜKSEK KONUT SATIŞI”

Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, konut satış istatistikleri belli oldu. Buna göre, geçtiğimiz yıl  Türkiye genelinde 1 milyon 499 bin 316 konut, satış sonucu el değiştirdi. Bu konutların 1 milyon 29 bin 576’sı ikinci el konut satışları olurken, 469 bin 740’ı ilk defa satılan konutlar olarak kayda geçti.

Ülke genelinde ikinci el konuta talep artarken, ilk el olan konutlara talebin düştüğü görüldü. Konut satışlarında ilk sırayı yine İstanbul alırken, 265 bin 98 konut satıldığı gözlendi.

Reklam Alanı

Yıllara göre baktığımızda ise 2013 yılından bugüne en fazla konut satışı 2020 yılında oldu. 2020 yılından önce en fazla konut satışı ise 1 milyon 409 bin 314 ile 2017 yılına ait olduğu kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!