Reklam Alanı
Reklam Alanı

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI İÇİN ‘TAKİP KURULU’ OLUŞTURULDU

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ADALET Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı’nın uygulama süreciyle ilgili Adalet Bakanlığı bünyesinde ‘İnsan Hakları Eylem Planı Takip Kurulu’ oluşturulduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İnsan Hakları Eylem Planı’nın izleme, raporlama ve değerlendirme sürecine ilişkin iç genelge yayımladı. Bakan Gül genelgede, Eylem Planı’nda yer alan her bir faaliyet için sorumlu kurumlar ile kısa (1- 3 ay), orta (6 ay- 1 yıl), uzun (2 yıl) ve niteliği gereği sürekli vadelerin öngörüldüğü ‘Uygulama Takvimi’nin Adalet Bakanlığı’nın internet sitesinde yer aldığını açıkladı. Gül, bütün bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını takip ve koordine etmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, sekreteryası Adalet Bakanlığı’nca yürütülecek olan İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu oluşturulduğunu da iç genelgede dile getirdi. 

Eylem Planı’nda öngörülen hedef ve faaliyetlerin Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile Türkiye Adalet Akademisi’nin sorumluluğu altında bulunduğunu vurgulayan Gül, genelgede şu ifadelere yer verdi:

“Hedef ve faaliyetlerin belirlenmesi tek başına yeterli olmayıp, planlanan faaliyetlerin belirlenen sürelerde hayata geçirilmesi, iyi bir koordinasyon ve etkin bir izleme ve değerlendirme sisteminin oluşturulmasına bağlıdır. Bu bakımdan, Eylem Planı’nda öngörülen bu faaliyetlerin etkin bir şekilde uygulanabilmesi ve uygulama takviminde belirtilen sürelerde tamamlanabilmesi için bu kapsamdaki çalışmaları koordine ve takip etmek üzere İnsan Hakları Eylem Planı Takip Kurulu oluşturulmuştur.” 

Haber: ANKARA, (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!