Reklam Alanı
Reklam Alanı

iPhone 13 serisinde gelmesi beklenen 10 harika özellik!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Apple’ın önümüzdeki haftalarda piyasaya sürmeye hazırlandığı iPhone 13 serisinde gelmesi beklenen 10 özellik nelerdir? Sizler için derledik!

Akıllı telefon pazarının en büyük oyuncularından biri olan Apple, merakla beklenen iPhone 13 serisini önümüzdeki haftalarda sergilemeye hazırlanıyor. Şirket, kullanıcılara bir dizi çeşitli yenilikler sunmayı planlarken, eleştirildiği bazı konuları ciddi şekilde revize ettiğini de gösteriyor. Peki, iPhone 13 serisi ile gelmesi beklenen en olası 10 özellik nelerdir?

Birkaç gün önce paylaşılan iPhone 13 fiyatları sonrası şimdi telefonun ekran hızı, çentik bilgisi, pil kapasitesi vs. gibi özellikleri ortaya çıktı. Buna göre yeni iPhone serisinin birçok yenilik ve değişimle gelmesi bekleniyor.

Reklam Alanı

İşte Apple iPhone 13 Özellikleri!

Çentiklerin küçülmesi

Eylül 2017’de Apple’ın güçlü özelliklerinin yanı sıra tasarım tarafında da ciddi yeniliklerle gelen iPhone X modeli vitrindeydi. Özellikle ekranda kullandığı çentik ile dikkat çeken cihaz, akıllı telefon sektöründe uzun yıllar sürecek yeni bir trend başlatmıştı.

Apple’dan sonra, neredeyse tüm akıllı telefon şirketleri cihazlarını çentik tasarımıyla piyasaya sürmeye devam etti. İlk etapta kullanıcılar tarafından oldukça benimsenen çentik, belli bir süre sonra tepki çekmeye başladı. Şirketler, bir klasik haline gelen ve kullanıcıları sıkmaya başlayan çentik yerine farklı tasarımlar denemeye başladı. Örnek olarak pop-up kamera veya ekran altı kamera gibi teknolojileri gösterebiliriz.

Son zamanlarda sızdırılan bilgileri ve serinin ortaya çıkan modellerini göz önünde bulundurarak Apple, iPhone 13 serisinde kullanılacak çentiklerin boyutunu yüzde 25 azaltmayı planlıyor.

Pil kapasitelerini artırma

Son zamanlarda iPhone 13 serisinin kullanıcıları heyecanlandıracak pil özellikleri hakkında yeni bir iddia ortaya çıktı. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, “Soft Board Technology” adı verilen yeni pil teknolojisi sayesinde mevcut pil boyutunu artırmadan serinin tüm modellerinde daha fazla pil kapasitesi sunmayı planlıyor.

Buna göre, iPhone 13 mini, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modellerinde pil kapasitesinde yüzde 10, iPhone 13 Pro Max modellerinde ise yüzde 18 artış olacak.

Ekran yenileme hızı 120 Hz

Son zamanlarda amiral gemisi sınıfında yer alan Android telefonlarda 90 Hz veya 120 Hz yenileme hızlarına sahip paneller kullanılsa da Apple, iPhone 12 serisinde 60 Hz standart yenileme hızı sunan panelleri tercih etmişti. Şirket yazılım desteği ile çok akıcı bir ekran deneyimi sunsa da iPhone 13 serisi ile tamamen farklı bir yol izleyecek.

Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Apple, serinin Pro ve Pro Max modellerinde LTPO panelleri kullanmak için bu yıl Samsung Display ile iş birliği yapacak. Bu şekilde ekran yenileme hızları 1 Hz’den 120 Hz’e uyarlanmış olacak. Başka bir deyişle, yenileme hızları gerektiğinde 120 Hz‘e kadar çıkacak ve diğer durumlarda 1 Hz’e düşecek. Bu, güç tüketiminde yüzde 20’lik bir azalmaya neden olacak.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!