Reklam Alanı
Reklam Alanı

İskenderun’un futbol potansiyeli heykelleştiriliyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)- HATAY’ın İskenderun ilçesinde Türkiye’nin dört bir yanına insan ve hayvan figürleri heykelleri yapan Meral Aran Kayıs, ilçede yetişen futbolcuları simgeleyecek heykel yapıyor.
Uzun yıllar güzel sanatlarla uğraşan, yapıtları birçok belediyenin park ve bahçelerinde abideleşen sanatçı Meral Aran Kayıs, Hatay’da kitap okuyan kadın, ağ çeken balıkçı, ayakkabı tamircisinden sonra şimdi de İskenderun’un futbol potansiyelini heykelleştiriyor.
Meral Aran Kaysı’nın yaptığı heykeller, insanların birebir erişebilmesi ve dokunabilmesi özellikleriyle dikkat çekiyor. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın talebi üzerine şehrin futbol potansiyelini anlatan futbolcu figürü hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Kaysı, “Kendi atölyemizde iki genç heykeltıraş arkadaşımızla çalışmalara başladık. Belediye Başkanımız, İskenderun’un spor konusundaki değerlerini tanıtmak istediğini, bu yönde bir çalışma talep etti. Futbolcu heykelimizin çamur aşaması sürüyor. Yaklaşık 30 gün sürecek bu çalışmada bana heykeltıraş Emrah Ateşli ve Melek Merve Tokuyan da destek veriyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!