Reklam Alanı
Reklam Alanı

İstanbul Eczacı Odası Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Halil Sadri YILMAZ – Kubilay ÖZEV / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Eczacı Odası, 14 Mayıs Eczacılar Günü’nün 182’nci yıl dönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, koronavirüs ile mücadelede 53 eczacı ile 18 çalışma arkadaşlarının hayatını kaybettiğini belirterek, eczacıların taleplerini ve sorunlarını açıkladı.
İstanbul Eczacı Odası, Taksim’de bulunan Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, “Bugün ülkemizde bilimsel eczacılık sistemine başlanmasının 182’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Bu 14 Mayıs’ı milyonlarca insanımızın hastalanıp, binlerce insanımızı yitirdiğimiz koronavirüs sebebiyle maalesef bayram havasında karşılayamıyoruz” dedi. Sarıalioğlu şöyle devam etti: “Bir yıla aşkın bir süredir devam eden Covid-19 ile mücadelemizde bugüne kadar 53 meslektaşımızı 18 çalışma arkadaşımızı (eczane teknisyenleri) kaybettik. Vefat eden arkadaşlarımızı bir kez daha buradan saygıyla anıyoruz. Bu zor ve karanlık süreçte eczacılar olarak çok yorulduk, çok yıprandık. Bir yandan eczaneleri ziyaret eden milyonlarca kişiye en iyi şekilde ilaç ve danışmanlık hizmeti veriyor olmanın, kaotik ortamda hastalarımızın doğru bilgiye erişimlerinin sağlanmalarının, ücretsiz maske ve ücretsiz grip aşılarını dağıtarak vatandaşlarımızı korumanın insanımıza değer katmanın elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmanın haklı gururunu yaşarken diğer yandan sesimizi duyuramamanın taleplerimizin yok sayılır olmasının üzüntüsünü yaşadık, yaşıyoruz.”

“REÇETELERİN TAMAMI ELEKTRONİK OLMALIDIR”
Yetkililere seslendiğini ifade eden Sarıalioğlu, eczacılara ve eczane çalışanlarına koruyucu ekipman desteği sağlanmasını ve tanı testi yapılmasını talep etti. Sarıalioğlu “Eczanelerimiz düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Bulaş riskini atlatmak için reçetelerin tamamı elektronik reçete olmalıdır. Stajyer ve yardımcı eczacılarımızın aşılanmaları sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

Reklam Alanı

kayseri escort bayan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!