Reklam Alanı
Reklam Alanı

İSTANBUL – ‘KARSLI GÜVENLER’ ÇETESİNE OPERASYON; 17 ŞÜPHELİDEN 3’Ü TUTUKLANDI

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) İstanbul’da Karslı Güvenler olarak bilinen organize suç örgütüne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden aralarında örgütün lideri Cemil Güven’in de bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı. 

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen 17 şüpheli burada savcıya ifade verdi. Savcılık ifadesinin alınmasının ardından 4 şüpheliyi serbest bırakırken 6 şüpheliyi tutuklama talebiyle, 7 şüpheliyi ise adli kontrol uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler örgüt lideri Cemil Güven, Baran Güven ve Yılmaz Güven’i “Başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma”, “İzinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma” ve “Silahla yağma” suçlarından tutukladı. 

10 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ KONTROL TEDBİRİ
Hakimlik 10 şüpheli hakkında “Ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma”, “Başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma”, “Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama” suçlarından adli kontrol tedbiri uygulandı.

NE OLMUŞTU
İstanbul merkezli 2 ilde 30 adrese eş zamanlı Karslı Güvenler olarak bilinen organize suç örgütüne 3 gün önce operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda çete lideri Cemil Güven başta olmak üzere 17 kişi gözaltına alınırken, baskınlarda, 6 silah, çok sayıda fişek, 2 balistik yelek ve çok sayıda çek, senet, çetele ve sözleşme ele geçirilmişti. Baskın anları kameralarca görüntülenirken, ele geçirilenler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilenmişti.

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!