Reklam Alanı
Reklam Alanı

İSTANBUL – MİLYONLARCA LİRALIK VURGUN YAPAN DİJİTAL PARA DOLANDIRICILARINA OPERASYON

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

*Piramit sistemi kurarak, dijital para dolandırıcılığı yapan çeteye İstanbul merkezli 15 ilde operasyon düzenlendi.

*Şüphelilerin 328 kişiyi dolandırarak, 1 milyon 270 bin 779 avro, 12 bin 000 dolar, 4 milyon 177 bin 374 lira haksız kazanç elde ettikleri değerlendiriliyor.

-Operasyon kamerada.

İSTANBUL (DHA) DİJİTAL para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile para toplayıp, “piramit yapı” sistemi kuran ve milyonlarca liralık dolandırıcılık gerçekleştiren çeteye operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şirketin dijital para üretimi yaparak yüksek kazanç elde etme vaadi ile vatandaşlardan para toplama yöntemi ile dolandırıcılık faaliyeti yürüttüklerini belirledi. Ekipler,  şüphelilerin dolandırıcılık eylemleri için “piramit yapı” kurduklarını, bu yöntemle çok sayıda vatandaşı mağdur ettiklerini tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, yeni üyelerin sisteme dâhil olmaları ile şüphelilerin bu kişiler üzerinden haksız kazanç temin ettiklerini tespit etti. 328 kişiyi dolandırarak, 1 milyon 270 bin 779 avro, 12 bin 000 dolar, 4 milyon 177 bin 374 lira haksız kazanç elde eden 37 şüpheliye İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa, Konya, Samsun, Van, Nevşehir, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya olmak üzere 15 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 19 şüpheli yakalandı.  Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Görüntü dökümü:
—————-
Operasyondan görüntüler
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!