Reklam Alanı
Reklam Alanı

İSTANBUL – OTOMOBİL SATMAK İSTEYENLERİ 1 MİLYON 500 BİN LİRA DOLANDIRAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Adem VAROL / İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL’da sosyal medya üzerinden otomobillerini satmak isteyen 8 kişiyi 1 milyon 500 bin lira dolandıran şüpheliler yakalandı. Operasyon ve şüphelilerin dolandırıcılık anları kameralara yansıdı.
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gelen otomobil dolandırıcılığı ihbarları üzerine çalışma başlattı. İddiaya göre, 18 şüpheli, ilk olarak sosyal medya üzerinden otomobillerini satmak isteyenlerle irtibat kurdu. Günlük olarak kiraladıkları ofislerde satıcılarla buluşan şüpheliler, satıcıya güven verdikten sonra notere giderek araç satışını tamamladı. Sonrasında bankada teknik bir problem yaşandığını belirterek çeşitli bahaneler ile ortadan kayboldular. Yaşanan dolandırıcılık olaylarının son mağduru A.B (31), araç satışından sonra şüphelilerin ortadan kaybolması üzerine dolandırıldığını anladı. A.B., en yakın polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Şüphelilerin bu yöntem ile 8 kişinin otomobillerini alarak toplamda 1 milyon 500 bin lira dolandırıcılık yaptığı öğrenildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON İLE YAKALANDILAR
Polis ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda 18 şüphelinin kimlik ve adreslerini tespit etti. İstanbul genelinde 20 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

OPERASYON VE DOLANDIRICILIK ANLARI KAMERALARA YANSIDI
Öte yandan polis ekiplerinin tespit ettiği adrese gerçekleştirdiği operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Şüphelilerin buluştuğu bir satıcıyla yaptıkları evrak ve imza işlemleri de görüntüler de yer aldı.

Görüntü dökümü:
———————-
-Şüphelilerin adliyeye sevk anı
-Operasyon görüntüleri
-Ofiste satıcı ve şüphelinin gerçekleştirdiği evrak işlemleri
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!