Reklam Alanı
Reklam Alanı

İstanbul’da deniz taksilerin üretimine başlandı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Sevda SARIKAYA -Kubilay ÖZEV/İSTANBUL,(DHA) –  Şehir Hatlarının 170. kuruluş yıldönümünde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 50 adet deniz taksinin bu yaz hizmete gireceğini söyledi.  Haliç Tersanesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan İBB Başkanı İmamoğlu, deniz taksilerin ilkinin üretimini başlattı.

Deniz taksiler, dünyanın yaşayan en eski tersanesi olarak bilinen Haliç Tersanesi’nde inşa edilecek ve renklerine de  İstanbullular karar verecek.

TAKSİLER 10 KİŞİ KAPASİTELİ

İmamoğlu, tanıtım toplantısında yaptığı konuqşmada şunları söyledi:

Reklam Alanı

“Deniz taksiler, bu kentin ruhuna uygun, Büyükşehir Belediyemizin ana disiplini ile paydaş olacak. Aynı zamanda bunun bir hizmet kadar bir kimlik olduğunun da farkında olarak, 50 tane deniz taksiyi bu senenin yazında hizmete sunmak istiyoruz. Eğer 50 adet yetmiyorsa daha fazla hedefi hızlıca koymalıyız. Bu taksilerimiz 10 kişi kapasiteli olmasının yanı sıra sizi Adalar’dan Sarıyer’e, Beylikdüzü’nden Üsküdar’a, Pendik‘ten Bakırköy’e taşıyacak. Bu projeyi, Fatih Sultan Mehmet’ten bize emanet olan 565 yıllık bu kadim bu tersanede üreteceğiz. Deniz taksiler için en uygun renkleri de halkımıza sorarak birlikte karar vereceğiz. Ben de bu anlamda oy hakkımı kullanacağım.”

İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmaların ardından Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş ile  birlikte,  deniz taksinin prototipine ilk reçineyi sürerek, “İstanbulumuza hayırlı olsun” dedi.

(FOTOĞRAF)

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!