Reklam Alanı
Reklam Alanı

İstanbul’da Ramazan davulcuları vatandaşları ilk sahura kaldırdı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Soner HASIRCIOĞLU – Ozan URAL – Buğra AKAY – İstanbul,(DHA) İSTANBUL’da ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan ramazan davulcuları mesaiye başlayarak vatandaşları ilk sahura kaldırdı. İlk sahura uyanan vatandaşların evlerinden çıkarak fırından ekmek aldığı görüldü. 

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan ramazan davulcuları, her yıl olduğu gibi bu yılda sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırıyor. Bayrampaşa, Altıntepsi Mahallesi’nde Ramazan davulcuları vatandaşları davul çalarak ilk sahura uyandırdı. Davulcunun geldiğini gören bazı vatandaşlar camlara çıkarken, bir kişi de davulcuları kapıda karşıladı. Mesaiye başlayan Ramazan davulcularının koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takarken ilk sahura uyanan bazı vatandaşların evlerinden çıkarak fırından ekmek aldığı görüldü. 

MANİLERLE SAHURA KALDIRDI
“1959 yılından beri Kasımpaşa’da dededen toruna  Ramazan davulunu  biz çalıyoruz” diyen  Kazım İliş söylediği manilerle  vatandaşları sahura kaldırdı. “Malesef koronovirüs hayatımızda, bizde bu şekilde yaşamaya alıştık. Geçen sene olduğu gibi sayın Cumhurbaşkanımız bize kolaylık sağladı. Bu sene de kolaylık sağladı, teşekkür ediyoruz kendilerine, eski geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Burası Kasımpaşa, gelenekleri, görenekleri olan bir semt. Halkımız davulu seviyor, her sene  Ramazan davulunu bekliyor” dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!