Reklam Alanı
Reklam Alanı

İtalya’da Paskalya Bayramı’nda 3 günlük sokağa çıkma yasağı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Beril SÖNMEZ, (DHA) – İtalya’da Hristiyanların Paskalya Bayramı sebebiyle, hafta sonu dahil 3 günlük sokağa çıkma yasağı getirildi. Paskalya Bayramı sebebiyle İtalyanlar, zorunlu haller dışında koronavirüs vaka sayısının artışını önlemek için 3 gün boyunca evlerinde kalacak.  
İtalya’da son günlerde günlük ortalama 20 bin koronavirüs vakası açıklarken, Hristiyanların Paskalya Bayramı sebebiyle vaka sayılarında artış olmaması için 3 günlük zorunlu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yetkililer, zorunlu haller dışında sokağa çıkılmaması ve Paskalya Bayramı’nın evde kutlanması çağrısında bulundu.
BAZI BÖLGELERDE AY SONUNA KADAR KISITLAMA DEVAM EDECEK
Ülkede koronavirüs vaka sayıları yüksek çıkan farklı bölgelerin, Nisan ayı sonuna kadar ‘turuncu bölge’ veya ‘kırmızı bölge’ kısıtlamalarında kalacağı belirtildi. İtalya’da salgın başladığından itibaren toplam 110 bin 328’den fazla kişi koronavirüsten hayatını kaybetti ve 3 milyon 600 binden fazla da vaka sayısı bildirildi. İtalya’da kırmızı bölge kısıtlaması, zorunlu haller dışında sokağa çıkmayı yasaklıyor. 
70 BİN EK POLİS GÖREV YAPACAK
İtalyan hükümeti ayrıca, sokağa çıkma yasağını uygulamak için ülke çapında ek kuvvet olarak 70 bin polis görevlendirdi. İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, Il Messaggero gazetesine yaptığı açıklamada “Gardımızı indirmenin ve şimdiye kadar gösterilen sorumluluğu bırakmanın zamanı değil. Çünkü aşı kampanyasının kaydettiği ilerleme, sonunda yavaş yavaş normale dönmemizi sağlayacak farklı bir ufka dair bir fikir veriyor” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!