Reklam Alanı
Reklam Alanı

İzmirliler kısıtlamada kumru ve simit fırınında yoğunluk oluşturdu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

HAFTASONU uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında fırınlar, saat 10.00 ila 17.00 arasında hizmet verebiliyor. İzmir Alsancak’ta bulunan tarihi kumru ve simit fırınına gelen vatandaşlar, kuyruk oluşturdu.

Cumartesi ve pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında fırınlar da muaf tutuluyor. Saat 10.00 ila 17.00 arasında hizmet veren fırınların önü her hafta sonu dolup taşıyor. İzmir’de de Alsancak’ta bulunan tarihi kumru ve simit fırının önünde kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, sıra bekleyerek işyerlerine ve evlerine götürmek için kumru, simit (gevrek) ve boyoz aldı. İzmir’in 60 yıllık ‘Gevrek’ ustası olan ve 2 hafta önce hayata gözlerini yuman 88 yaşındaki Zeynel Ergin’in kurmuş olduğu fırını oğulları idare ediyor. Alsancak’ın ilk gevrek fırını olan bu yer, İzmirliler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Fırın sahibi Ömer Ergin, “Eski yoğunluğumuz yok ama kısıtlamada açık olmamız iyi oluyor. Daha çok bu civarda çalışan müşterilerimiz geliyor. İzmir’in gevreğini seven müşterilerimiz bizi ziyaret ediyor. Sabah işe gidiş saatlerinde ve öğlen saatlerinde yoğunluğumuz oluyor” dedi.
Fırına simit almaya gelen Ebru Erdoğan, “Bornova Sokağı’nda mali müşavirlik ofisinde çalışıyorum. Gevrek ve kumru için başka yere gitmiyorum. Son zamanlarda boyoz da alıyorum. Bu civardaki herkes bu fırına gelir zaten. Gevrek denilince başka bir yer akıllara gelmiyor. Kısıtlamada fırınların açık olması çok işimize yarıyor. Bir fırsat olmuş oluyor. Yürüyüş yapmış oluyoruz. Yılbaşının ertesi gününde bile çok büyük kuyruklar vardı” diye konuştu.
Alsancak’ta oturan Sinan Kaygısız ise, “Hafta sonlarını genelde evde geçiriyoruz. Evim Alsancak’ta olduğu için bu fırına çok geliyorum. Mahallemin lezzetli işletmelerinden alışveriş yapıyorum. Hem yürüyüş yapmış da oluyorum. Taze taze gevrek alıyorum. Odun ateşinde pişen ürünleri çok güzel” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————-
-Fırındaki kuyruktan genel ve detay görüntüler
-Fırında pişen simit ve kumrulardan görüntüler
-Vatandaşlarla röportaj
-Fırın sahibi Ömer Ergin ile röportaj

Haber: Melis KARAKUZULU, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/İZMİR, (DHA)
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!