Reklam Alanı
Reklam Alanı

JANDARMADAN FETÖ / PDY OPERASYONU: 47 GÖZALTI

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

JANDARMADAN FETÖ / PDY OPERASYONU: 47 GÖZALTI

* Operasyon anları da kameraya yansıdı. 

Haber: İSTANBUL, (DHA)

İSTANBUL merkezli 11 ilde FETÖ / PDY terör örgütünün sözde TSK yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.  Haklarında gözaltı kararı verilen 60 şüpheliden 47’si  jandarma ekiplerince belirlenen adreslerde yakalandı. Öte yandan jandarmanın operasyon anları da kameralara yansıdı. 

FETÖ / PDY sözde TSK yapılanmasında faaliyet gösteren asker kişilerden sorumlu, örgütsel olarak “öğretmen” tabir edilen sivil unsurlarca kullanıldığı değerlendirilen büfe ve market gibi kamuya açık yerlerde kurulu ankesörlü, kontörlü, sabit hatlarla örgütsel iletişim modeline uygun şekilde ardışık, periyodik ve yoğun irtibat sağlandığı tespit edilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) personeli, kapatılan askeri okul öğrencileri ve mahrem imamlara yönelik olarak askeri mahrem yapılanması içinde bulunan 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.  

11 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ
İstanbul,  Konya, Şanlıurfa, Sivas,  Muğla, Kayseri, Denizli, Gaziantep, Hatay,  Kocaeli, Isparta olmak üzere toplam 11 ilde ve yurt dışında operasyon yapıldı, çok sayıda  “Mahrem abi” olarak adlandırılan şüpheli yakalandı. 

Reklam Alanı

AKTİF GÖREVDE OLANLAR DA VAR 
Yakalanmasına karar verilen asker şüphelilerin 1’i muvazzaf subay, 2’si emekli subay, 3’ü muvazzaf astsubay, 1’i açıkta astsubay, 2’si ihraç edilmiş astsubay, 1’i istifa etmiş astsubay ile 38’i kapatılan askeri okul öğrencisi olduğu, 12 mahrem imamdan 2’ sinin kamu kurumlarında aktif görevde bulunduğu belirlendi. 

47 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Jandarma ekiplerince elde edilen bilgiler ışığında bugün sabah: 06.00’da tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 47’si Jandarma ekiplerince belirlenen adreslerde yakalanarak gözaltına alındı.  Yakalanan şüphelilerin sağlık kontrollerini yaptırılmasının ardından jandarmadaki sorgulamalarının devam ettiği diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
———————
-Operasyondan görüntü
-Gözaltına alınanlardan görüntü
-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi
-Genel ve detaylar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!