Reklam Alanı
Reklam Alanı

Jandarmanın Avcılar ve Büyükçekmece’deki uyuşturucu operasyonu kamerada 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Avcılar ve Büyükçekmece’deki düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda 103 kilogram uyuşturucu madde ve 4 ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Aranması olan suç örgütün lideri S.Ö.’nün yurt dışından örgütü yönettiği belirlendi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin dağıtımının yapılması için kuryelik yapan A.M.A. isimli kadın ile irtibatlı olduğu M.T. yakalandı. 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yaptığı istihbarı çalışmalar neticesinde; S.Ö.’nün yasadışı yollarla Çin’den temin ettiği uyuşturucu maddeyi hava ve deniz yolu ile ülkeye soktuğu, örgüt üyeleri M.T., Ü.B. ve kurye olarak kullanılan A.M.A. isimli kadın aracılığıyla da İstanbul ili genelinde piyasaya sürme hazırlığında olduğunu öğrendi. 

Örgüt lideri olduğu öğrenilen S.Ö. öncelikle Avcılar ve Büyükçekmece’de depo kiraladı. Ardından Ataşehir’de ikamet eden ve uyuşturucu maddelerin dağıtımını yapabilecek A.M.A. ile irtibat kurdu. Jandarma, uyuşturucu maddelerin yakalanmasının önüne geçmek amacıyla, örgüt mensuplarını birbiri ile irtibatı olmayan birbirinden çok uzak mesafedeki bölgelerden seçen S.Ö.’nün kurye olarak kullanacağı A.M.A’yı yakın takibe aldı. A.M.A. Büyükçekmece’de irtibatlı bulunduğu M.T. isimli şüpheliden Bonzai isimli uyuşturucu maddeleri teslim aldığının tespit edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

BUZDOLABINDA, TÜRK LİRASI VE DOLAR ZULASI
Jandarma ekipleri, A.M.A.’nın evinde yaptığı aramada, evin çeşitli yerlerine gizlenmiş hassas teraziler ve suç örgütünün faaliyetlerinde kullandığı değerlendirilen 4 ruhsatsız tabanca ele geçirdi. A.M.A.’nın uyuşturucu madde satışından elde ettiği değerlendirilen paraları, buzdolabının içerisinde sakladığı görüldü. Tüm bu aramalar neticesinde yüklü miktarda Türk Lirası ve dolar ele geçirildi.

Reklam Alanı

Örgütün kullandığı araçta yapılan aramalarda da çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Aracın bagaj kısmındaki torbalarda bulunan, 100 kilogram bonzai, 2 kilogram mariuhana, 1 kilogram metamfetamin ekipler tarafından el konuldu.
A.M.A ve M.T gözaltındaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!