Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kaçak cep telefonu ticaretine 76 ilde ‘Sinyal’ operasyonu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı, yurt dışından temin ettikleri cep telefonlarını yasa dışı yollar ile Türkiye’ye getirerek haksız kazanç elde ettiği belirlenen 86 şüpheliye yönelik 76 ilde ‘Sinyal’ operasyonu başlatıldığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın (KOM) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile ortak yürüttüğü çalışmalar sonucunda, yurt dışından temin edilen cep telefonlarının yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirildiği tespit edildi. Kuryeler vasıtasıyla iş yerlerine dağıtılan telefonların, Türkiye’de kayıtlı eski model cep telefonlarının ‘IMEI’ bilgileri kopyalanarak kullanıma hazır hale getirildiği ve daha sonra piyasaya sürüldüğü belirlendi.
Bu kapsamda, devleti vergi kaybına uğratan ve vatandaşların mağdur olmasına neden olan kaçakçılık suçunu işledikleri belirlenen 86 şüpheliye yönelik 76 ilde eş zamanlı ‘Sinyal’ operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında 341 adreste arama yapılırken, çok sayıda kaçak cep telefonu ele geçirildi. Operasyonun devam ettiği öğrenildi.
FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!