Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kadın girişimci tek başına başladığı işte 15 kişiye istihdam sağlıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KAYSERİ’de Emine Durdu (63) 25 yıl önce tek başına açtığı poğaça, simit, yufka, ekmek gibi unlu mamulleri üretimi yaptığı iş yerinde şimdi 15 kişiye istihdam sağlıyor.
Emine Durdu, 25 yıl önce kendi işinin sahibi olmak için Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi’nde açtığı iş yerinde pasta, börek, poğaça, simit, ekmek gibi unlu mamul ürünleri yapıp satmaya başladı. Zaman içinde iş yerini büyüten Durdu, çalışan sayısını artırdı. 25 yılın sonunda 15 çalışana ulaşan Durdu, ilçede ilk günkü heyecanla çalışmasını sürdürüyor.
‘ÇALIŞMAYI VE İŞİMİ ÇOK SEVİYORUM’
Emine Durdu, 38 yaşında işine başladığını söyleyerek, “Tam 25 yıldır bu işin içindeyim. Eşim ise emekli. Bu işi çevrem ve ailem ile yürüttüm. Bana çok yardımcı oldular. Köyde doğup büyüdüğüm için, yufka gibi ürünleri güzel yapardım. Böylelikle bu işe başladım ve sonucunda başardım. İlk başladığım dönemde kadınlar günümüzdeki gibi çok yoğun çalışmıyordu. O zamanlar ‘bir kadının ne işi var çalışmakla’ diyorlardı. Bu süreçte eşim bile bana karşı çıkmıştı. Kimseyi dinlemedim. Bende hırs var; ‘bu işi başaracağım’ dedim. Bununla beraber çok şükür işim de tuttu. Çünkü kendime güveniyordum. Bu tarz unlu mamulleri de güzel yapıyordum. İlkokul mezunuyum; ama hesap yapmayı iyi bilirim. Bu şekilde bu işe başladım. Şimdi ise çok memnunum. Çalışmayı ve işimi çok seviyorum” diye konuştu.
Görüntü Dökümü:
-Emine Durdu ile röportaj
-Genel detay
Süre:712 MB
Haber-Kamera:Yusuf Mehmet BAŞKAL-Melih KAMIŞ/KAYSERİ,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!