Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kadınların imece usulü kış hazırlığı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Hilmi YOL/ ESKİL (Aksaray), (DHA)- AKSARAY’ın Eskil ilçesinde, havaların soğumasıyla kışa hazırlık telaşı başladı. Günün ilk ışıklarıyla kış ayları için hazırlık yapan kadınlar, imece usulü her gün bir kişinin kışlık yufkasını yapıyor. Pişirilen yufkalar, kışın ekmek ya da börek olarak tüketiliyor.
Eskil ilçesinde kış hazırlığı telaşı yaşayan kadınlar, imece usulüyle hazırlık yapıyor. Günün ilk ışıklarıyla hazırlıklara başlayan kadınlar, her gün bir kişinin kışlık yufkasını pişiriyor. Akşama kadar süren pişirme işleminin ardından yufkalar, kurutulmaya bırakılıyor. Kuruyan yufkalar, soğuk kış günlerinde ekmek veya börek olarak tüketiliyor. El yapımı yufkalarla pişirilen börekler, Aksaray’da kış sofralarına ayrı lezzet katıyor.
İmece usulü hazırlık yaptıklarını belirten Aliye Işık, “Her yıl eylül ve ekim aylarında kış hazırlıkları için komşularla toplanırız. Ekmeğimizi, acımızı, salçamızı yaparız. Kışın yeriz. Her şeyi kendimiz yaparız. Her gün bir komşuya gideriz. Sabah başlarız, akşama kadar sohbet ederek yaparız. Yaptığımız hazırlıkları dolaba doldurur kış boyunca yeriz” dedi.

FOTOĞRAFLI 

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!