Reklam Alanı
Reklam Alanı

‘Kapadokya’nın kalbi’ Narlı Göl’de ilkbahar güzelliği

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- KAPADOKYA bölgesinde yer alan ve su seviyesinin azaldığı dönemlerde kalp şeklindeki görünümüyle dikkat çeken Narlı Göl’e, ilkbahar mevsimiyle ziyaretçiler gelmeye başladı. Doğal güzelliği görmeye geldiklerini belirtenler, fotoğraflarını da çekiyor. 
Peribacalarıyla ünlü Kapadokya, Aksaray’da başlayıp, Nevşehir’e kadar uzanıyor. Aksaray’da bulunan Narlı Göl, krater özelliğiyle Kapadokya’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Narlı Göl’ün, kalsiyum ve sodyum açısından çok zengin olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor. Göl, su seviyesinin azaldığı dönemlerde kalp şeklindeki görünümüyle de dikkat çekiyor. Bozkırın ortasında doğa harikası göle ilkbaharda gezmeye gelen ziyaretçiler, manzarasıyla fotoğraf çektiriyor. Göl, son dönemlerde amatör fotoğrafçıların da uğrak yeri haline geldi.
Gölü görmeye gelen Murat Baldır, “Doğa harikası bir yer ve çok güzel bir manzarası var. Burada çok güzel fotoğraf kareleri çıkıyor. Aksaray’da az bilinmesine rağmen herkesin görmesini istediğim bir yer” dedi.
Ziyaretçilere mobil çay ve kahve hizmeti veren Emine Koçak da “Eşimle beraber burada mobil minibüsümüzde hizmet veriyoruz. Son günlerde yabancı turistlerin ilgisi yoğunlaştı. Pandemi nedeniyle yerli misafirlerimiz az geliyor. Bu gölün en büyük özelliği, krater ve volkanik bir patlama sonucu oluşmuş olması. Gölün derinliği 18 metre ve etrafının çapı ise 3,5 kilometre yukarılarda ise mağaralar ile mezarlık var. Buraya çay- kahve molası veriyorlar. Daha sonra ziyaretçiler foto çektirip Ihlara Vadisi’ne gidiyorlar” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!