Reklam Alanı
Reklam Alanı

Karla kaplı araziye güneş enerji sistemi kuruldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Salih TEKİN/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM’un merkez Aziziye ilçesinde güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda yaklaşık 1 milyon 850 bin kilovatsaat elektrik üretecek GES’le 900 hanenin ihtiyacı karşılanacak.
Merkez Aziziye İlçe Belediyesi, güneş enerjisinden faydalanmak amacıyla Ocak Mahallesi’nde güneş enerji sistemi oluşturdu. Karla kaplı araziye iş makineleriyle enerji panelleri tek tek yerleştirildi. Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da çalışmalara katıldığı çalışmalar sonunda 1 megavat gücünde GES, karla kaplı araziye kuruldu. Yılda 1 milyon 850 bin kilovatsaat elektrik üretimi yapılacak GES’le 900 hanenin enerji ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
GES yatırımını yakından takip eden Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçeye kazandırdıkları santralle ekonomik katma değer üretmenin yanı sıra ekosistemi de korumayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Orhan, “Yenilenebilir enerji yatırımları, doğayı koruma misyonlarıyla da ön plana çıkar. Dolayısıyla Aziziye ilçemize kazandırdığımız bu yatırımımız da, yıllık 925 ton karbondioksitin atmosfere salınımını önlemiş olacak. İlaveten bu yolla elde edeceğimiz enerji sayesinde yılda 40 bin ağacın kesilmesinin de önüne geçmiş olacağız” dedi. 
Ocak Mahallesi’nde konumlandırılan yatırımı tamamladıklarını ve elektrik üretimine başladıklarını ifade eden Orhan, “Aziziye Güneş Enerji Santrali’nde yıllık 1 milyon 850 bin kWh (kilovatsaat) elektrik üretilerek şehir şebekesine arz edilecek. Güneşten faydalanarak ürettiğimiz bu enerjiyle Erzurum’da 900 hanenin elektrik ihtiyacını karşılamış olacağız. Erzurum, günlük ve yıllık güneşlenme süresi bakımından Türkiye’de çok önemli bir avantajı elinde bulunduruyor. Bunun yanında güneş ışınlarının Erzurum’da yere düşme açısı da, elektrik üretimi için fevkalade bir imkan sağlıyor. Biz de Aziziye Belediyesi olarak, böylesine önemli bir potansiyele kayıtsız kalmadık. Yatırımımızı gerçekleştirdik ve elektrik üretimi için bir süre önce de düğmeye bastık. Bu yatırımımız kısa bir sürede kendi kendini amorti etmekle kalmayacak, aynı zamanda Aziziye Belediyemiz için yeni bir gelir kapısı olacak” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!