Reklam Alanı
Reklam Alanı

Karlı havada üzüm hasadı yapıp yakınlarına dağıttı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

MANİSA’nın Sarıgöl ilçesinde Aykut Karadağ (24), karlı havada bağından örtü altındaki asmalardan üzüm hasadı yaptı. Karabağ, dalından taze taze topladığı üzümleri yakınları ve arkadaşlarına dağıttı.

Sarıgöl’ün kırsal Emcelli Mahallesi’nde yaşayan üzüm üreticisi Aykut Karadağ, Sütmezli mevkiindeki 30 dekarlık bağındaki ‘Thomson’ cinsi çekirdeksiz üzümlerini geçen temmuz ayında toz, yağmur ve sıcaktan korumak için örtü altına aldı. Kasım ayında bağında yetişen üzümlerden 40 tonunu hasat edip Almanya’ya ihraç eden Karadağ, sadece 30 asmayı örtü altında bıraktı. Karadağ, karla kaplı ilçede, örtü altında kalan bu son 30 asmasındaki üzümleri de bugün hasat edip, kasalara doldurdu. Hasat ettiği üzümleri yakınları ve arkadaşlarına hediye olarak gönderen Karadağ, yakınlarının kış ayında taze üzüm yemelerini sağladı.
Bağının bulunduğu mevkinin rakımının yüksek olduğunu belirten Aykut Karadağ, “Üzümlerimiz örtü altında tazeliğini korur halde. Karlı havada soğuk hava deposunda gibi 18 Ocak’a kadar tazeliğini koruyarak geldi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Üzüm hasadından görüntü
-Aykut Karadağ ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!