Reklam Alanı
Reklam Alanı

‘Karlı ve buzlu zeminde penguen gibi yürüyün’

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

‘Karlı ve buzlu zeminde penguen gibi yürüyün’

​Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mustafa Kısa karlı ve buzlu zeminlerde kayarak düşme neticesinde kırık ve çıkık vakalarında artış yaşandığını belirterek, penguen gibi yürünmesini tavsiye etti. Kent sakinleri ise yürürken düşmemek için ellerini ceplerine koymamaya özen gösterdiklerini söyledi. 

Medicana Sivas Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mustafa Kısa karlı ve buzlu zeminlerde kayarak düşme neticesinde kırık ve çıkık vakalarında artış yaşandığını söyledi. Kısa, kış mevsiminde ciddi sorunlara yol açan düşme olaylarından korunmak için yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulundu.
Buz ve kar üzerinde penguen gibi kısa ve yavaş adımlarla yürünmesini öneren Kısa, “Doğada bizim için çok önemli bir örnek mevcut, penguenler gibi yürümemiz gerekiyor. Penguenler yürürken vücut ve dizler hafif kırılmış biçimde ve hafif de öne eğik durumda, eller ve ayaklar serbest yana açılmış, yürürken ayaklarımız vücut hizasında değil, yana doğru açılmış şekilde yürümeliyiz. Yürürken bazı şeylere de ayrıca dikkat etmeliyiz. Elimizdeki telefona bakarak yürümemeliyiz. Dikkatimizi telefona vereceğimiz için kontrolsüz düşebiliriz. Elimizde mümkün olduğunca poşet taşımamalıyız. Vücudumuzun dengesini bozacağı için ağırlıklardan kaçınmalıyız. Kesinlikle eller cepte yürümemeliyiz” dedi.

‘DENGEMİ SAĞLAMAK AMACIYLA ELLERİMİ CEBİME KOYMUYORUM’
Kent sakinleri de karda yürürken dikkatli olmaya çalıştıklarını söyledi. Kent sakinlerinden Emin Kılbıyık(28), “Ellerimi cebime koymadan yürüyorum. Dengemi sağlamak amacıyla ellerimi ve kollarımı sallayarak, küçük adımlarla, buzlu yerlerden değil de erimiş yollardan yürüyorum. İşimiz aceleyse, gitmeye çalıştığımız yere çabuk gitmemiz gerekiyorsa penguen gibi yürümek zor olur” diye konuştu. 
Kaygan yollarda penguen gibi yürüdüğünü ifade eden Necmettin Resul Kündem(34) ise, “Kar havasına küçüklükten alışkınız. Genelde karlı havalarda ve saçaklardan buz düşme riskine karşı temizlenmiş yolardan yürüyoruz. Yol çok kaygansa zaten penguen gibi yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Mustafa Çiftçi (60) de, “Eski zamanlarda kara lastik diye tabir ettiğimiz ayakkabıları kullanırdık. Onlar buzlu zeminlerde kolay kolay kaymazdı. Ancak günümüzde kullandığımız ayakkabılar kayıyor. Yerlerde parke taş olduğu için vatandaşların düştüğünü görüyoruz. Eskiden kar diz boyu olsa dahi kolaylıkla aşardık. Şimdi elime aldığım değnek yardımıyla dolaşıyorum” dedi.

Görüntü Dökümü:
-Kent merkezinden görüntüler
-Karlı zeminlerde yürüyenler
-Sokak röportajları
-Detaylar

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA) 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!