Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kayseri Valisi Günaydın: Ev ziyaretlerinden kaçınalım

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın, kalabalık ev gezmelerinin koronavirüs vakalarında en büyük risk kaynağı olduğunu söyleyerek, “Özellikle ramazan ayı nedeniyle vatandaşlarımızın komşu ve arkadaşlarını iftara çağırabilirler. Bu davranışları erteleyelim. Mümkün olduğu sürece ev ziyaretlerinden kaçınalım” dedi.
Vali Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle alınan tedbirleri yerinde inceledi. Vali Günaydın, Cumhuriyet Meydanında oluşturulan polis kontrol noktasına gelerek, denetimleri takip etti. Vali Günaydın, üç günlük kısıtlamanın kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Özellikle kısıtlamaya uyum konusunda, durumumuzu yerinde görelim istedik. Sahada gördüğümüz eksiklikler var. Özellikle muafiyet belgelerini yerinde kullanılmadığı durumlarla karşı karşıyayız. Birçok meslek dalında vatandaşların işlerini yapabilmeleri için kendilerine belge düzenledik. Ancak, bunu kendi güzergahlarının dışına çıkarak bunu doğru kullanmadıklarını tespit ediyoruz. Bunun cezası olacaktır. Alınmış muafiyet belgeleri doğru kullanılmalıdır” dedi.
‘VATANDAŞLARIMIZI UYARIYORUM’
Vali Günaydın, kalabalık ev gezmelerinin en büyük risk kaynağı olduğunu belirterek, “Ev gezmeleri konusunda vatandaşlarımızı uyarıyorum. Özellikle ramazan ayı nedeniyle vatandaşlarımızın komşu ve arkadaşlarını iftara çağırabilirler. Bu davranışları erteleyelim. Mümkün olduğu sürece ev ziyaretlerinden kaçınalım. Bunun sonuçlarını görüyoruz. Kayseri’de de vaka sayılarında düşüş oluyor ama bu yeterli değil. Aşı oranını yukarı çıkardıktan sonra çok daha güzel şeyler konuşma imkanı bulacağız” ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!