Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kazada ölen bisiklet sporcusu Umut’un ailesi eylem başlattı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Pelin ÜZEK KILIÇ- Onur Can KANKAL/ANKARA, (DHA)- ANKARA’da antrenman dönüşü alkollü sürücünün aracıyla çarpması sonucu yaşamını yitiren bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ün (19) annesi Asuman ve babası Menderes Gündüz, eylem başlattı. Bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunmasına rağmen 4 ay sonra tahliye edilen sürücü hakkında kasten adam öldürme suçlamasıyla dava açılması gerektiğini belirten Menderes Gündüz, “24 Haziran’da görülecek olan mahkememize kadar her çarşamba adalet nöbetimizi yapacağız” dedi.
Batıkent Çakırlar Caddesi’nde geçen yıl 15 Temmuz günü saat 23.30 sıralarında bisiklet sporcusu Umut Gündüz, antrenman sonrası evine dönerken Çağdaş Ş. yönetimindeki 06 ARN 29 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından gözaltına alınan Çağdaş Ş.’nin 1.53 promil alkollü olduğu belirlendi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Çağdaş Ş., 4 ay sonra tahliye edildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen bilirkişi raporunda Umut Gündüz’ün, yolun sağ şeridinden eksiksiz teçhizatla gittiği, kaskında ve bisikletinde araç sürücülerini uyarmak için ışıklandırma bulunduğu ve kusursuz olduğu belirtildi. Raporda Çağdaş Ş.’nin ise alkollü olduğu, yüksek hızla ve trafik kurallarını ihlal ederek araç kullanması nedeniyle asli kusurlu olduğu ifade edildi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Çağdaş Ş. hakkında ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan dava açıldı.
ADALET NÖBETİ
Kaza raporu ve bilirkişi raporuna göre asli kusurlu bulunan sürücü hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan soruşturma yürütülüp, dava açılması gerektiğini savunan Gündüz çifti, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ankara’da Adalet Bakanlığı yakınında Güvenpark’ta eylem başlattı. ‘Umut’a ses ol, bisikletli ölümler dursun’, ‘Bisikletli yaşam için adalet’ yazılı pankartlar açan çift, basın açıklaması yaptı.  
‘TUTUKLU YARGILANSIN’
Baba Menderes Gündüz, haziran ayında başlayacak duruşma öncesi adalet istediklerini söyledi. Gündüz, sürücünün alkollü olmasına, yüzde yüz kusurlu bulunmasına rağmen henüz mahkeme bile görülmeden serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Gündüz, “Sürücünün serbest bırakılması büyük bir hayal kırıklığı yaratmış ve adalete olan inancımızı yok etmiştir. Umut Gündüz’ün ailesi olarak gencecik bir insanın katili olan alkollü ve aşırı hızlı bu sürücünün mevcut somut deliller ışığında ‘kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde tutuklu olarak yargılanmasını talep etmekteyiz. Üniversite hayali kuran ve gelecek planları olan 19 yaşındaki bir insanın hayatının bu kadar değersiz olmaması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
‘CEZALAR CAYDIRICI OLMALI’
Menderes Gündüz, geçen 2 yıl içinde 272 bisikletlinin benzer şekilde öldüğünü kaydederek, “Bisikletli ölümlere sebep olan sürücüler 2’nci derece cinayetle ve tutuklu yargılanmalıdır. Cezalar teşvik edici değil caydırıcı olmalıdır. Davanın emsal bir dava olması adına sanık Çağdaş Ş.’nin ‘kasten adam öldürme’den en ağır cezayı alması ve adaletin yerini bulmasını beklemekteyiz. Umut Gündüz’ün ailesi olarak 24 Haziran saat 12.00’de 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan mahkememize kadar her çarşamba adalet nöbetimizi yapacağız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!