Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kılıçdaroğlu, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajını eşiyle birlikte paylaştı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte paylaşım yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddetle ilgili “Artık bu utancı üzerimizden atmak zorundayız” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için eşi Selvi Kılıçdoroğlu ile birlikte video mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, video mesaj paylaşımında kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, “Kadına yönelik şiddeti hep birlikte kınıyoruz, gereğini yapıyor muyuz? Bu konuda endişelerim var. Artık bu utancı üzerimizden atmak zorundayız. Birlikte, kadın-erkek mücadele ederek, hak mücadelesi, adalet mücadelesi vererek, birlikte yapacağız. Sözümüz söz. Bu şiddeti sonlandıracağız. Türkiye’yi bu ayıptan kurtaracağız. Kadınların bu anlamlı günü kutlu olsun, onları yürekten kutluyoruz” dedi. 
‘HERKESİN EL ELE VERMESİ LAZIM’
Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise mesajında şiddete karşı herkesin el ele vermesi gerektiğini belirterek, “Yarın Emekçi Kadınlar Günü’nü hep beraber kutlayacağız, herkes bir şeyler söyleyecek. Fakat bu kadar kadına şiddetin olduğu bir dönemde onu da pek gönül rahatlığı ile kutlayamayacağız. Burada herkesin ele ele vermesi lazım. Bunun için çalışan insanlar var, kadın-erkek. Elimizde İstanbul Sözleşmesi gibi de bir sözleşme var. Sanki bu sözleşmeden zaman zaman geri adım atıyormuşuz gibi algı oluşuyor. Üzülüyoruz, kahroluyoruz” ifadelerini kaydetti. 

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!