Reklam Alanı
Reklam Alanı

‘Kırmızı’ kategorideki Rize’de, 10 noktada karantina kararı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Arzu ERBAŞ/RİZE, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasındaki Rize’de, 10 noktada karantina kararı alındı. Karantina tedbiri uygulanan merkeze bağlı Ambarlık Köyü Muhtarı İdris Türüt, “Cenazelerde biz ne yazık ki vatandaşları kontrol altında tutamıyoruz” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı 20-26 Şubat’ta Covid-19 vaka sayısı haritasına göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasında yer alan Rize’de ek tedbirler alınmaya devam ediyor. ‘Yüksek riskli iller’ arasındaki kentte 10 farklı noktada koronavirüs vaka artışları nedeniyle karantina kararı alındı. Ardeşen ilçesinde Yeniyol, Yavuz, Şenyurt, Köprüköy ve Seslikaya köyleri ile Elmalık Mahallesi, Kalkandere ilçesi Yolbaşı köyünde Yavuz Sultan Selim Sokağı, Fındıklı ilçesinde Lale Apartmanı, İyidere ilçesinde Çiftlik köyü, merkeze bağlı Ambarlık köyünde tamamen ve kısmen karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. Karantina tedbiri uygulanan köylerde jandarma ekipleri giriş ve çıkışları kapatarak, denetimlere başladı. 
‘CENAZELERDE VATANDAŞLARI KONTROL ALTINDA TUTAMIYORUZ’
Merkeze bağlı Ambarlık Köyü Muhtarı İdris Türüt, köylerinde art arda yaşanan cenazeler dolayısıyla Covit vakalarının artış gösterdiğini belirterek, “Cenazelerde biz ne yazık ki vatandaşları kontrol altında tutamıyoruz. En son bulaş seviyesini yükselten cenazede kalabalığın arttığını görünce iki saat önceden cenazeyi kaldırdık. Maalesef taziye ziyaretinde özellikle de bayanların bir arada çok oturması dolayısıyla bulaş sayısı arttı. Önüne geçemedik. Köyümüz Rize’nin en büyük köylerinden biri, 2000’in üzerinde nüfusumuz var. Bu karantina ile yayılımı durduracağız. Vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!