Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kocaeli’de atık su dökülen dere köpürdü

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ergün AYAZ- Alişan KOYUNCU/KARTEPE (Kocaeli), (DHA)- KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinden geçen Kule Deresi, atık sularla rengi koyulaşırken, köpürmeye başladı. Dereden numune alınırken, inceleme başlatıldı. 
Kartepe’den geçen Kule Deresi, koyu renge bürünüp, köpürmeye başladı. Atık suların döküldüğü derenin kirlendiğini fark eden Dumlupınar Mahallesi’nin muhtarı İbrahim Kır, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediye ekiplerine durumu bildirdi. Dereden numune alınırken, inceleme başlatan ekipler, atık suları bırakıp, kirliliğe neden olan yeri tespit etmek için araştırma başlattı.
Kirliliği görür görmez yetkililere bildirdiklerini söyleyen İbrahim Kır, “Dere Sarımeşe, Köseköy sanayi istikametinden gelerek mahallemizin ortasından geçip İzmit Körfezi’ne akıyor. Haftada bir fabrikalar tarafından pislikler salınması sonucu kirlenerek denizimize gidiyor. Bu konuda mahalle sakinleri olarak muzdaripiz. Yetkililere durumu bildirdik. Hangi fabrikadan nereden salındığını ekipler araştırıyor. Çocuklar zaman zaman burada oyun oynayıp suyun içine giriyor. Hayvanlar buradan su içiyor. Mahalle sakinleri için tehlike yaratıyor. Eskiden balık tutuyorduk şimdi bırakın balık tutmayı içinden geçseniz zehirlenirsiniz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!