Reklam Alanı
Reklam Alanı

KRİPTOPARA – Bitcoin yeniden 40,000 dolar sınırında

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 15 Ocak (DHA) – Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, geçen hafta sonu ulaştığı 41,946.74 dolarlık yeni zirveden, ABD tahvillerindeki hızlı artışın da etkisiyle 33,000 dolar düzeyine kadar geriledikten sonra, 39,966.41 dolar ile yeniden 40,000 dolar sınırına yükseldi.
Bitcoin, son 24 saatte yüzde 3.28 artışla 38,652.58 dolara yükselirken, birimin haftalık kazancı da yüzde 1.22 olarak hesaplandı. Bitcoin’in toplam piyasa hacmi de 695 milyar dolardan, yaklaşık 23 milyar dolarlık artışla 718 milyar dolara yükselerek, yeniden 700 milyar dolarlık sınırı aştı.
Artan kurumsal alımların da etkisiyle, üç günlük aradan sonra Perşembe günü yeniden 1.0 trilyon doların üzerine yükselen kripto para piyasalarında toplam hacim Cuma günü erken saatlerde yaklaşık 41 milyar dolarlık artışla 1 trilyon 44 milyar dolara yükseldi. Piyasalarda 24 saatlik işlem hacmi ise yaklaşık 8.0 milyar dolarlık artışla 133 milyar dolara yükseldi.
Kripto para piyasalarında son 24 saatte en yüksek hacimli 100 birimden 28 birimin değeri düşerken, düşenlerden 1 birim de ilk 10 birimin arasındaydı.
Toplam 8,259 kripto para biriminin işlem gördüğü 34,085 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 68.6’sını Bitcoin oluşturuyordu. 
Bittrt Araştırma Müdürü Helin Çelik, “ABD ilk kripto para bankasına kavuştu” başlıklı analizinde, “Kripto depolama hizmeti sunan Anchorage, ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi’nden şartlı onay alarak ABD’nin ilk ‘kripto para bankası’ oldu” dedi ve ekledi:
“SEC’te kadro değişimi gerçekleşti. Başkanlık seçimi sonrasında hükümetin farklı kurumlarında da olduğu gibi SEC’te de değişiklikler yaşandı. Kurum içerisinde tutucu ve sert yapısıyla bilinen ve Ripple davasının ardındaki isim olarak tanınan Marc P. Berger kurumdan ayrılıyor.
“Pakistan’da devlete ait iki madencilik çiftliği için operasyona başlandı. Hükümet, Bitcoin madenciliği yapmak ve kar elde etmek için kendi fonlarını kullanmış olacak. Pakistan’daki yerel hükümetler dijital para birimlerinin daha geniş çerçevede kullanılmasının önünü açmaya çalışıyor.
“DeFi tokenlarının toplam piyasa değeri 30 milyar doları aştı. Merkeziyetsiz finansta kilitlenmiş toplam varlık değeri ise 22 milyar dolar civarında seyir çiziyor.” (Tablo – Grafik)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!