Reklam Alanı
Reklam Alanı

Küçük Eray, mektuplaştığı Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun gibi asker olmak istiyor

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

GAZİANTEP’te Açıkbaş ailesinin oğulları Eray Açıkbaş’ın, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı’nda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ile 2 yıl önce mektuplaştığı ortaya çıktı. Aldığı haberle hüzne boğulan küçük Eray, “Ben de çok sevdiğim ama şehit olan Yüzbaşı Burak Coşkun gibi asker olmak istiyorum” dedi.

Fırat Mahallesi’nde oturan Açıkbaş ailesinin 3 çocuğundan ikincisi olan Eray, 2019 yılında 24 Kasım İlkokulu’nda öğrenim görürken, öğretmeni Elif Çelik aracılığıyla Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun’a duygularını anlatan bir mektup yazdı. Mektuba geri dönüş yapan Yüzbaşı Coşkun, minik Eray’a üniformasında taşıdığı pars simgeli bröveyi de hediye olarak gönderdi.

‘3 OĞLUMDA VATANA FEDA OLSUN’
Kendisine mektup yazan küçük Eray’a cevap veren Yüzbaşı Burak Coşkun’un Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde sürdürülen Pençe Kartal-2 Harekatı’nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olması, Açıkbaş ailesinde üzüntü yarattı. Acı haberin ardından hüzünlenen küçük Eray’ın annesi Semra Açıkbaş, “2 yıl önce bu mektup sayesinde Burak komutanla tanışma fırsatı bulduk. Onu hiç görmedik ama tanımadan çok sevdik. Yüreğiyle, kişiliğiyle nasıl biri olduğu mektuptan da belli oluyor. Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin. Şehit komutanımızdan geriye kalan mektubu ömrümüz boyunca saklayacağız. En üzüldüğümüz şey ise bize böyle acı bir hatıra olarak kalması. Sözün bittiği yerdeyiz. Benim 3 oğlum var ve 3’ü de bu vatana feda olsun. Onlar askerlik yapmak isterlerse ben hep destek olurum’ diye konuştu.

‘ŞEHİT HABERİNİ ALINCA ÇOK ÜZÜLDÜM’
Okulda mektubu yazdıkları günü anlatan ve şehit haberini aldığında çok üzüldüğünü ifade eden Eray Açıkbaş ise duygularını şöyle anlattı:

“Öğretmenim sınıf olarak askerlere mektup yazıp kargo ile göndereceğimizi söyledi. Benim mektubum Burak komutana gitmiş. İlk önce çok mutlu oldum. Ama şehit olduğu haberini alınca çok üzüldüm. Burak komutanımızın şehit olduğunu annem bana ‘komutan şehit oldu, Allah rahmet eylesin’ demesiyle öğrendim. Burak komutanımın bana yazdığı mektubu hep saklayacağım. Ben de Burak komutan gibi asker olacağım.”

Küçük Eray’ın ağabeyi İbrahim Açıkbaş ise kardeşine mektup yazan Yüzbaşı Burak Coşkun’un şehadet haberini alınca çok üzüldüklerini ifade etti.

Reklam Alanı

ŞEHİT YÜZBAŞININ MEKTUBU
Öte yandan Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun’un küçük Eray’ın kendisine yazdığı ve asker olmak istediği mektubunun kendilerini çok sevindirdiğini anlattığı cevabında, bir anısını şöyle kaleme aldı:

“Ben teğmenken bir komutanım bana yıllarca aklımdan, kalbimden çıkmayan bir nasihat vermişti. Nerede olursan ol, kimlerle karşılaşırsan karşılaş, arkanda hoş bir seda bırak demişti. İşte Eray sen ve arkadaşların yüreğimizde bir ömür unutamayacağımız hoş bir seda bıraktınız.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Şehit Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun’un mektubu
-Eray Açıkbaş ile röp
-Semra Açıkbaş ile röp
-İbrahimi Açıkbaş ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber:Mustafa KANLI-Kamera:Ahmet ATMACA -GAZİANTEP-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!