Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kurtulmuş: Kriz çıkarma ihtimali olan bu girişim bertaraf edildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Buğra OLAÇ/ANKARA, (DHA)- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 10 büyükelçiliğin ‘Osman Kavala’ açıklamasına ilişkin, “Bu sözlere karşı Türkiye’nin gerekli adımları atacağını ifade ettik. Bunun sonucu olarak 10 ülkenin büyükelçisi geri adım attılar. Bu anlamda, Türkiye’nin iç işlerine karışmayacaklarını ilan ettiler. Bu anlamda ortaya çıkan ve kriz çıkarma ihtimali olan bu girişim böylece bertaraf edilmiş oldu” dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, ‘Karabağ Zaferi’nin 1’inci Yıl Dönümü’ nedeniyle Yeni Azerbaycan Partisi ile birlikte düzenlenen çevrim içi konferansa katıldı. Karabağ Zaferi’ni tebrik eden Kurtulmuş, “Bu büyük mübareze sırasında şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Onların aziz hatıraları, Karabağ halkına ve Azerbaycan halkına rehber olacaktır” diye konuştu.
‘KARABAĞ’IN ABAT OLMA ZAMANIDIR’
Kurtulmuş, Karabağ’ın azat olduğunu bundan sonra barışı tesisi etmek gerektiğini belirterek, “Barışı tesis etmek, savaşı kazanmak kadar zordur. Bu bölgenin 6 önemli ülkesinin 6’lı bir platform şeklinde çalışarak iş birliği imkanlarını geliştirmek için mücadele etmesi kaçınılmazdır. Bu anlamda da arada olan sorunların çözülmesiyle Kafkaslara yeni bir perspektif kazandıracağı, Kafkaslara kazandıracağı yeni perspektifin de dünya barışına, bölge barışına çok önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Karabağ azat oldu ama artık Karabağ’ın abat olma zamanıdır. Bugün güzel bir tesadüfle, Füzuli Havalimanı’nın da açılışının olmasını da hayranlıkla, takdirle izledik” dedi.
‘KARABAĞ TOPRAKLARI, AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK KALACAK’
Karabağ’ın abat edilmesi için Türkiye’nin, Azerbaycan’ın yanında olacağını ifade eden Kurtulmuş, “En kısa zamanda azat olmuş olan Karabağ’ın ciddi bir şekilde abat olmasını da görmek mümkün olacaktır. Karabağ toprakları kıyamete kadar Azerbaycan toprağı olarak kalacaktır. Uluslararası camiaya da seslenmek üzere bunu söylüyorum. Şimdi orada Karabağ’ın abat edilmesi için ciddi imar faaliyetlerinde bulunuluyor. Ama maalesef acı bir gerçek var on binlerce mayın var. Bu mayınların temizlenmesi, orada emniyet içinde imar faaliyetlerinin yürütülmesi için Ermenilerin mayın döşedikleri yerlerin haritalarını Azerbaycanlı yetkililere vermeleri kaçınılmazdır. Bunun için uluslararası camianın ciddi bir şekilde talepte bulunması, bu konuda Ermenilere baskı yapmasının gerektiğini ifade etmeliyim” diye konuştu.
’10 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİSİ GERİ ADIM ATTILAR’
Kurtulmuş, 10 büyükelçiliğin ‘Osman Kavala’ açıklamasıyla ilgili de, “Büyükelçilerin esas görevi, bulundukları ülkelerle kendi ülkeleri arasındaki ilişkileri artırmak, varsa sorunları çözmektir. Bu anlamda Viyana Sözleşmesi’nin 41’inci maddesi de çok açık bir şekilde, büyükelçilerin görev gördükleri ülkelerin iç işlerine asla karışmamalarını uluslararası sözleşme hükmü olarak ortaya koymaktadır. Ama maalesef Türkiye’nin güçlü bir şekilde yürümesinden rahatsız olanlar, geçmiş dönemlerden kalan alışkanlıklarıyla parmak sallayarak, Türkiye’yi hizaya sokabileceklerini zannettiler. Ama başta Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşuyla ortaya konan bu dayatmaya, bu parmak sallamaya, bu hizaya sokma çabalarına ve Türkiye’yi terbiye etme girişimlerine karşı Türkiye’nin menfaatlerini koruyan bir tarzda mücadele ettik. Bu sözlere karşı Türkiye’nin gerekli adımları atacağını ifade ettik. Bunun sonucu olarak 10 ülkenin büyükelçisi geri adım attılar. Bu anlamda, Türkiye’nin iç işlerine karışmayacaklarını ilan ettiler. Bu anlamda ortaya çıkan ve kriz çıkarma ihtimali olan bu girişim de böylece bertaraf edilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!